♡ Gebruik jij al onze Dennennaalden Thee ? 🍃 Nieuw in het assortiment Nattokinase & 5-htp 🌿 we bezorgen ook in het buitenland*

Symbolen


& Hoe Je Ze Kan Gebruiken:

 

Als je je tenen begint te dompelen in een yogabeoefening, oosterse religie studeert of meer leert over spiritualiteit, heb je misschien gemerkt dat er steeds weer een paar symbolen opduiken: het Om-symbool, een chakra-kaart, een lotusbloem. Dus, wat vertegenwoordigen ze allemaal? Hier is een overzicht van de betekenissen en geschiedenis van enkele van de meest voorkomende spirituele symbolen om u te helpen ze zinvol en respectvol in uw eigen beoefening te integreren:

1. OM - HET OM SYMBOOL
Het Om-symbool komt uit het hindoeïsme. "Yoga heeft alles te maken met eenwording, en het Om-symbool staat voor dat in het hindoeïsme", vertelt Dheepa Sundaram, Ph.D., assistent-professor religieuze studies aan de Universiteit van Denver, mbg. Het symbool was opgenomen in de Veda's, de oudste hindoegeschriften, en het verwijst naar de adem van het universum, waarvan wordt aangenomen dat het de oorspronkelijke klank is.

De verschillende curven van dit symbool staan ​​voor waakbewustzijn, dromen en diepe slaap. De kleine gebogen lijn in het midden vertegenwoordigt illusie en scheidt een van transcendentie, die wordt weergegeven door de bovenste vorm.

 

Hoe te gebruiken:
Chant "Om" terwijl je aan je verbinding met het universum denkt.

2. LOTUSBLOEM
Een ander hindoesymbool, de lotusbloem, vertegenwoordigt 'de baarmoeder van het universum waaruit alle dingen worden geboren', vertelt Sundaram mbg. Zelfs vandaag de dag is de lotusbloem de nationale bloem van India, hoewel hij al eeuwenlang deel uitmaakt van de hindoeïstische cultuur. "Lotussen groeien alleen in echt moerassige gebieden, dus dat symboliseert het idee dat we uit lelijkheid en vernietiging en onrust allemaal samen kunnen komen op dit perfecte moment en we zijn allemaal verbonden", zegt ze. 'En in dat opzicht heeft het ook een indirecte relatie met de boeddhistische idee van de universele ziel.'

Hoe te gebruiken:
Oefen de lotushouding, of 'padmasana', waarbij je met gekruiste benen zit en de ene voet op de andere dij rust. Trek dan langzaam je hiel naar de bovenkant van je binnenbeen en herhaal met het andere been.


3. HAMSA HAND
De hamsa is verbonden met een aantal tradities. Tegenwoordig is het een populair symbool voor het afweren van kwaad en negativiteit en wordt het vaak aangetroffen op sieraden en kleding. Sundaram merkt op dat het banden heeft met de islam, het jodendom, het hindoeïsme en het boeddhisme. "Binnen de islam en het jodendom gaat het erom het boze oog af te weren - het idee van de beschermer", zegt ze. 'In het hindoeïsme wordt het vaak gebruikt als synoniem voor de allerhoogste geest of de ultieme realiteit, die' Brahman 'wordt genoemd, en als een voertuig voor kennis. In het boeddhisme vertegenwoordigt het de universele geest en wordt het bevrijd uit de cyclus van wedergeboorte, of samsara. "

Hoe te gebruiken:
Draag het of stal het ter bescherming in uw ruimte.

4. BOEDDHA
Siddhartha Gautama, die bekend zou worden als de Boeddha, leefde in de vijfde eeuw voor Christus en sinds het boeddhisme is gegroeid, wordt zijn beeld gebruikt om verlichting, eenheid en vrede te vertegenwoordigen. Boeddhisme als religie komt terug op de leer van de Boeddha, en Boeddhabeelden komen overal ter wereld in spirituele ruimtes voor. Soms afgebeeld als zen, soms lachend, kan de Boeddha zelf worden gezien als een van de oorspronkelijke yogi's en een leraar die onwetendheid verdrijft, zegt Sundaram.

Hoe te gebruiken:
Bestudeer de leer van Boeddha en verwijs naar het beeld als een symbool van wat de Boeddha en het boeddhisme vertegenwoordigen.

5. MANDALA
Mandala's worden traditioneel in verband gebracht met het boeddhisme en het hindoeïsme. Deze ingewikkelde ontwerpen vertegenwoordigen zowel de wereld als de reis van het zelf. Hun vele lagen illustreren de kwaliteiten die nodig zijn om wijsheid te verwerven en verlichting te bereiken. Boeddhistische monniken gebruiken mandala's gemaakt van zand om de vergankelijkheid en de behoefte om verder te gaan dan het materiaal te symboliseren. "In boeddhistische tradities vertegenwoordigt het specifiek vergankelijkheid", zegt ze. "In hindoeïstische tradities toont het de verbinding en het traject tussen het materiële en het immateriële."

Hoe te gebruiken:
Teken je eigen mandala als een soort bewegende meditatie.

6. BOZE OOG
Het boze oog is gerelateerd aan de hamsa, en het is een doordringend thema in het jodendom, de islam, het hindoeïsme, het boeddhisme en zelfs de oude Griekse en Romeinse culturen. "Het idee is dat het boze oog iemand is die te veel nadruk op jou legt", legt Sundaram uit. 'Ze letten teveel op je.' Het symbool dateert uit de zesde eeuw voor Christus en wordt tegenwoordig vaak gedragen of tentoongesteld als een talisman om eventuele kwade wil van mensen af ​​te weren.

Hoe te gebruiken:
Hang een boze oog in je deuropening om je huis te beschermen tegen negativiteit van buitenaf.