✴︎ Info Sacraal Chakra

Het tweede chakra is het sacrale chakra en is ons centrum van plezier en spel. Dit is waar veel van onze seksuele energie zit. Het is niet alleen het sacrale chakra waar we ons verlangen vinden, maar het is ook de thuisbasis van onze creativiteit en ons kinderlijke zelfgevoel. Je vindt het heiligbeenchakra net onder de navel in het midden van de buik. Het wordt geassocieerd met de kleuren geel en oranje en heeft ook verwarmende voedende energie.

Dit is het chakra dat zich verbindt met onze fysieke vruchtbaarheidskwesties, ons emotionele begrip van intuïtie en verlangen, en ons spirituele gevoel van ruimte en vreugde en geluk. Als ons sacraal chakra open is, hebben we toegang tot ons innerlijke kind, schuwen we artistieke expressie en spel niet en zijn we in staat om grenzen goed vast te houden. Dit chakra is verbonden met onze onderbuik en voortplantingsorganen. Kristallen die passen bij het sacraal chakra zijn zachte verwarmende tinten oranje en geel en hebben vrouwelijke of leuke aardse energie.

 


BALANS

➤ Tekenen van een onevenwichtig sacraal chakra kunnen zijn: overdreven emotioneel gevoelig, controlerend, teruggetrokken, laag of overactief libido, gespannen en onvermogen om los te laten en vreugde te voelen.

 

➤ Tekenen van een evenwichtig sacraal chakra kunnen energiek, gepassioneerd, creatief, sensueel en zachtaardig zijn.

Edelstenen

Helende kristallen en zoemende heldere edelstenen worden al lang vereerd als een hulpmiddel dat kan helpen om blokkades in het energetische systeem los te schudden. De kristallen die het meest geschikt zijn voor het sacraal chakra zijn doordrenkt met balancerende energie, creativiteit, zelfvertrouwen en ook diep koesterende vibes. Ze zijn helder en grenzeloos, en ze helpen de eetlust op te wekken voor een voller, rijker en levendiger leven. Het sacraal chakra is er niet een die graag onderdrukt wordt en deze sacrale chakra kristallen zullen je helpen om je te bevrijden.


Carneool
Oranje Carneool is een steen van creativiteit, levendigheid en geest. Dit juweeltje straalt gewoon warmte uit en deelt zijn tinten met een vurige helderheid die brandt van energie. In de oudheid was Carneool een steen van vruchtbaarheid en had het sterke banden met de godin Isis. Van het kickstarten van je creatieve hart tot het hoger zetten van de verwarming in de slaapkamer en het geven van een grote boost aan je zelfvertrouwen, Carneool kan je sacrale chakra stabiliseren en versterken om ervoor te zorgen dat je gedijt. 

 

Sneeuwvlok Obsidiaan
Geboren uit vuur en gekoeld met de kus van de tijd, is Snowflake Obsidian een van die geweldige aardende stenen die je verankerd en op een spiritueel stabiele plek houden. Hoewel van dit juweeltje wordt gezegd dat het emoties naar de oppervlakte trekt, is dit precies wat er moet gebeuren om je te helpen je gedachten te verwerken en in je kracht te staan. Het brengt orde in de chaos, snijdt oude karmische wonden weg en helpt stagnerende denkpatronen op te lossen, zodat je vooruit kunt gaan. Door dit alles kan het sacraal chakra worden gezuiverd van jaloezie, destructieve gedachten en elk gewicht dat dit soort blokkades op hun plaats houdt. 

Oranje Calciet
Zo helder en mooi als frisdrank, Oranje Calciet is bespat met zonnige vibes en een stemming die straalt. Deze steen is een warmhartig wonder, en het zal je niet alleen volledig voeden van top tot teen, maar het verbindt zich ook met het sacraal chakra om je energiek te houden. Oranje calciet staat bekend als een steen van creativiteit, waardoor het een onmisbaar amulet is voor iedereen die meer expressie in zijn leven nodig heeft. Het ruimt lethargie, apathie en alles wat je naar beneden sleept op en vervangt het door waarheid, licht en de visie om voorbij de periferie te kijken.

Citrien
Zo helder als zonneschijn of zo zacht als de eerste stralen van zomerlicht door de bomen, Citrien is pure helende energie. Dit gouden juweel is rijp voor optimisme en moedigt de kunst van zelfexpressie aan. Hoe donker de lucht ook lijkt, Citrien is een sfeer die altijd doorschijnt. Door die warme gouden energie helpt het om je trilling te verhogen en kan het blokkades uit het sacraal chakra schudden. Het versterkt je verlangens en brengt je op een spirituele plek waar je openstaat voor het ontvangen van alles wat het universum te bieden heeft. Het wordt de steen van de koopman genoemd vanwege zijn magische vermogen om op vele manieren rijkdom aan te trekken.

Zonnesteen
Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij de Zonnesteen om levengevende warmte, verbinding en energie. Voor degenen die het gevoel hebben dat ze in een constante vorst leven, laat deze steen op je schijnen. Zonnesteen wordt beschouwd als een weelderige leiderschapssteen omdat het het zelfvertrouwen enorm verbetert en je verbonden houdt met een can-do-houding. Doordrenkt met enthousiasme en zeer krachtig, kun je dit kristal gebruiken om op duizend verschillende manieren te groeien. Hoewel Zonnesteen je helpt om op te staan, doet het dit niet op een harde of zware manier, maar houdt het je in plaats daarvan licht van hart, fris met intentie en krachtig in het spel. 

Tijgeroog
De steen van de geest, Tijgeroog, is een grote energie en een goede hand in het opruimen van de ruimte. Aards zwart en bruin worden geleverd met warme tinten oranje en goud om je tegelijkertijd met beide benen op de grond te houden terwijl je al die lekkere chi opwekt. Tigers Eye is geweldig om je te helpen grenzen te bewaken zonder muren op te werpen dankzij die grote kattenenergie die het vasthoudt. Het is een steen die wordt geassocieerd met beweging, verandering en creativiteit, terwijl het je eraan herinnert dat wat het leven ook op je pad brengt, je het aankunt. Van het geven van je darmen de kracht om je uit te spreken tot het stabiliseren van stemmingen en het loslaten van angsten, je kunt ja zeggen tegen aarde- en zonvibes om je te helpen groeien in gouden glorie. 

Barnsteen
Barnsteen is geboren uit bomen en is technisch gezien geen kristal, maar het straalt met aardse energie. Deze goudbruine en oranje steen is een bekende natuurlijke pijnstiller en is rijp voor oude wijsheid. Het slaat energie van de zon en de aarde op, en dit maakt het een geweldige talisman voor het sacrale chakra. Amber staat bekend om het vrijmaken van innerlijke paden en het aanmoedigen van positiviteit, het terugwinnen van macht en zelfs een verhoogd gevoel van spontaniteit. Amber versterkt de intuïtie en brengt ons opnieuw in contact met ons voorouderlijke zelf. Het biedt de ruimte die we nodig hebben.

Maansteen
Stralend van vrouwelijke energie en een liefdevolle gloed, mag de magie van de Maansteen nooit worden onderschat. Oranje Maansteen is een slimme sacrale chakra-verbinder en kan op de beste manieren emotioneel evenwicht aanmoedigen. Omdat de maansteen ook inherent verbonden is met het witte licht dat de donkerste lucht verheldert, kan deze edelsteen ook helpen bij het genezen van vruchtbaarheidsproblemen en problemen met PMS. Het wordt ook beschouwd als een juweel van een nieuw begin en het omarmen van verandering. Net als de cycli die we in de natuur doormaken; Ook het leven kan hierop volgen, en niets blijft constant. Dit kan echt helend zijn voor ons gevoel van gehechtheid en eigenwaarde en een les om gewoon los te laten. 

Aragoniet
Een cluster van perzikkleurige kristallen komt samen om het Aragoniet Sterkristal te maken. Dit juweeltje mag dan een naam hebben die beelden oproept van verreikende luchten en sprankelende schatten, maar Aragoniet is eigenlijk super aardend. Het deelt een aantal vergelijkbare vibes als Tigers Eye door je emoties stabiel te houden en ervoor te zorgen dat je onbewust bent afgestemd op zelfzorg. Aragoniet is ook geweldig om je te helpen met creatieve projecten, omdat het zelfvertrouwen, hoge concentratie en alle energie van zelfredzaamheid stimuleert. Omdat het een geweldig aardend kristal is, kan het je ook helpen om negatieve energie en woede los te laten, waardoor er nog meer ruimte binnenin vrijkomt voor je licht om te schijnen.


Goudsteen
Met een naam die tot de verbeelding spreekt, is het geen verrassing om te horen dat goudsteen ons helpt ons eigen pad naar mysterie en magie te volgen. Deze edelsteen staat bekend als een steen van ambitie en het helpt je om alles te bereiken waar je van zou kunnen dromen door te zuiveren en je te verbinden met het sacrale chakra. goudsteen is rijp voor kalmerende energie en een beetje handig om emoties te helpen stabiliseren. Hoewel deze steen een door de mens gemaakt kristal is, draagt hij de helende kracht van koper en glas met zich mee en heeft hij wortels die hem terugbrengen tot de middeleeuwen. Ga met beide benen op de grond, zie helder en laat de geleidende energie van koper je naar hogere plaatsen brengen met de glorie van de goudsteen.

Amethist
Hoewel Amethist vaak wordt geassocieerd met een kroonchakra-edelsteen, is het zoveel meer. Deze high vibration stone is een tour de force van heling. Bij amethist draait alles om de grote kilte die je helpt om negatieve energie op te ruimen, angst los te laten en je hart met moed te vullen. Amethist centreert het emotionele zelf (en dat is precies wat het sacraal chakra ook doet). Het moedigt je ook aan om je creatieve geest aan te boren en herinnert je eraan dat je alle innerlijke wijsheid, kennis en kracht hebt die je nodig hebt om beslissingen te nemen die je goed van pas zullen komen.