♓️ Sterrenbeeld Vissen & Edelstenen


Kenmerken: Als Vissen sta je bekend om je aanpassingsvermogen en diepe emotionele intuïtie, waarbij je vaak verdwaalt in je fantasierijke en artistieke wereld, terwijl je je soms overweldigd voelt door emoties.

Top Geboortestenen: Je belangrijkste geboortestenen zijn Aquamarijn, dat emotionele helderheid en vloeibaarheid bevordert, Amethist voor spiritueel ontwaken en kalmerende energie, en Jaspis om je geaard en beschermd te houden.

Kristallen Gebruiken: Draag deze edelstenen als sieraden of houd ze dicht bij je, zodat hun energieën je intuïtie versterken, emotioneel evenwicht bieden en je aangeboren spirituele verbinding versterken.

Wat is de Geboortesteen van de Vissen?

Vissen is het twaalfde teken van de dierenriem. De geboortesteen van de Vissen is Aquamarijn. Aquamarijn is een blauwe edelsteen met de helende eigenschappen van emotionele helderheid. Degenen die tussen 19 februari en 20 maart zijn geboren, zijn Vissen. Vissen heeft de heersende planeet Neptunus en het element water. Het symbool van Vissen is de vis.


Als een zilverachtige glinstering van een fladderende vis, weten Vissen hoe ze met de stroom mee moeten gaan en een diepe duik in hun emoties moeten nemen. De watertekens zijn een van de gemakkelijkste in het dierenriempakket. Vloeiend, aanpasbaar en met een zoet gevoel voor intuïtie, is het sterrenbeeld Vissen goed uitgerust om prachtige relaties in het leven te hebben. Vissen is een dierenriem die de heersende planeet Neptunus deelt. De godheid van de zee in de oude mythologie was bestand tegen grote druk en net als de uitgestrekte en kolkende oceaan is het verbonden met verbeelding, kunstenaarschap, muziek en dromen.

Vissen zijn zachtaardige wezens die grote emotie en empathie in hun hart hebben. Ze zijn romantisch en mystiek en ze houden van een vleugje plezier en verwennerij. Het zijn ook super fantasierijke wezens en verdwalen in de plooien van een fantastisch verhaal, ook al tilt deze mythevorming ze soms op en uit de realiteit. Deze zachtaardige aard betekent dat Vissen tolerant zijn en echte zorg hebben voor degenen in hun leven. Met echte zorg en een overvloed aan emotie kan er een gevoeligheid en soms zelfs een gevoel van overweldiging ontstaan. Soms kunnen Vissen het gewicht van de emotie te hoog laten oplopen en dit kan leiden tot een zwaar hart of een neiging tot verdriet. Er is ook een licht gevoel van martelaarschap of vast komen te zitten of verloren te gaan in slachtofferschap, waardoor Vissen soms hun eigen innerlijke kracht en persoonlijke moed uit het oog verliezen.

Vissen hebben helende stenen en dierenriemkristallen nodig die dit gevoel van kracht voeden, hen aanmoedigen om onbevreesd hun stem te gebruiken en gezonde grenzen op te leggen zodat bepaalde personages hun boekje niet te buiten gaan. Waterstenen, blauwe stenen en stenen die een glorieus gevoel van aarding in evenwicht brengen met goddeluckke mystiek.

Vissen staan altijd klaar om de krachtige kracht van helende edelstenen te omarmen, omdat ze goddelijk in contact staan met hun eigen spirituele essentie, anders hebben ze gewoon een duwtje in die richting nodig. Als emotioneel geleide wezens is het sterrenbeeld Vissen verbonden met intuïtie en innerlijke wijsheid, soms hebben ze gewoon een steen nodig om die band te versterken. Dit zachte en verzorgende teken zou baat kunnen hebben bij stenen die hen helpen om op eigen kracht groter te staan. Vissen zouden er goed aan doen om te werken aan het deblokkeren van hun keelchakra, zodat ze in staat zijn om hun eigen waarheid te communiceren en voor zichzelf op te komen zonder bang te zijn voor de gevolgen van conflicten of te veel verwikkeld te raken in de behoeften van anderen. Ze kunnen ook baat hebben bij stenen die op de basischakra's werken en ze geaard houden. In flow zijn is fantastisch, maar het vissymbool moet oppassen dat het niet wegspoelt. Bekijk deze stenen die zorgvuldig zijn gekozen omdat ze passen bij het sterrenbeeld Vissen...

Aquamarijn

Aquamarijn, een edelsteen gedrenkt in oude Griekse mythologie en magie, is de perfecte geboortesteen van maart omdat het allemaal draait om het omarmen van de zoete stroom en golf van het waterelement. De Aquamarijn-edelsteen is altijd koelbloedig en moedigt dat vorm veranderende element van de Vissen aan om vloeiend door het leven te bewegen in plaats van te stagneren en vast te zitten. Het tempert ook stemmingswisselingen en versterkt het keelchakra, zodat Vissen er niet voor terugdeinzen om hun stem te laten horen. 

Amethist

De geboortesteen van februari is een van de meest spirituele stenen in het pakket voor Vissen die het kruinchakra willen laten ontwaken en zich willen verbinden met hun hogere doel. Omdat ze al een ongelooflijk empathische ziel zijn en bovendien gevoelig, zijn Vissen goed ingeburgerd om contact te maken met hun spirituele kant en Amethist kan zeker helpen om die relatie te koesteren. Omdat Amethist ook een steen is met een aanzienlijke kalmerende en helende energie, kan het ook helpen om de rustgevende aanraking te geven aan Vissen die zich verloren voelen in de golven van overweldiging en angst.

Robijn

Een vorstelijke steen die gloeit van warmte, de Robijn is een gelukssteen voor alle Vissen die er zijn. Omdat het een steen van vuur is, brengt het het waterelement prachtig in evenwicht door ervoor te zorgen dat ze alles hebben wat ze nodig hebben om een beetje vurige pit te injecteren wanneer het is ingesteld om ze goed van pas te komen. De Ruby werkt ook door het hart in balans te brengen en een bedwelmende dosis zelfvertrouwen te injecteren waar dit het meest nodig is.

Jade

Jade, ooit de gelukssteen in het pakket, glinstert met zijn groene tinten en is een zeer genereuze geeststeen. Verbonden met het hartchakra, vormt het een grote aanvulling op de Vissen-eigenschap van liefdevolle overvloed en openheid voor vertrouwen. Het is een kostbare edelsteen die voorspoed, gezondheid, harmonie en ook een gevoel van ongeëvenaarde vreugde brengt om de geest van de serieuze Vissen recht omhoog te verheffen. Jade nodigt je ook uit om alle gewoonten die je in je hart hebt om mensen te behagen los te laten en sterk op eigen benen te staan.