🧡 Aragoniet


✨ Betekenis: Aragoniet is een stabiliserende steen die stabiliteit, waarheid en perceptie belichaamt en vaak wordt aangetroffen in afzettingen van warmwaterbronnen en schelpen van weekdieren.

✨ Helende eigenschappen: Het biedt fysiek en emotioneel evenwicht, vermindert stress en woede, en bevordert vitaliteit en snellere genezing.

✨ Bescherming: Aragoniet biedt aardende energie en bevordert een gevoel van veiligheid en verbinding met de aarde, vooral door de associatie met het wortelchakra.

✨Gebruik: Aragoniet wordt het best op de huid gedragen en verbetert de persoonlijke groei en stabiliteit, en is vooral gunstig voor meditatie en chakra-balancering.

✨ Verzorging: Reinigen met warm water en een zachte doek, opladen in zacht zonlicht of in de grond begraven om de energie te behouden en te beschermen tegen fysieke schade.
Aragoniet is een mineraal dat bestaat uit calciumcarbonaat. Het vormt zich meestal in de afzettingen van warmwaterbronnen of stalactieten en wordt aangetroffen in kleurloze orthorhombische prisma's. Het kan ook worden aangetroffen langs de schelpen van weekdieren. Aragoniet is een 3-4 op de hardheidsschaal van Mohs. De betekenis van Aragoniet is stabiliteit, waarheid en perceptie.

Aragoniet is altijd een fascinerende edelsteen geweest. De vertakte clusters en op sterren geïnspireerde vormen ademen aardse energie uit. Aragoniet lijkt onder de radar te glippen vergeleken met de bekendere stenen, maar deze edelsteen heeft de kracht om een solide legende in je roedel te zijn. Na urenlang te hebben verdiept in de diepere betekenis van Aragoniet, zijn we ervan overtuigd dat deze verwarmende, stabiliserende steen een must is voor iedereen die weer op de been moet komen.

🙏 Genezende eigenschappen

De verbinding van Aragoniet met de natuur gaat diep. Voor degenen die te lang in de spirituele ruimte hebben rondgezworven of voor degenen die de verbinding met de wereld onder hun voeten zijn kwijtgeraakt: deze steen trekt je rechtop en houdt je standvastig en stabiel, wat er ook gebeurt. Alleen als we verbonden zijn met het hier en nu en in staat zijn de wind van verandering te weerstaan, kunnen we voor onszelf en anderen opkomen en ons volle potentieel benutten.

🧘‍♂️ Fysiek

Voor degenen die het gevoel hebben dat hun geestelijke gezondheid en hormonen overal in de war zijn, kan Aragoniet het tonicum zijn dat u in balans brengt. Het is geweldig voor het wegsmelten van emotionele vermoeidheid en de opgejaagde woede die in het lichaam blijft hangen. Wanneer we die aanhoudende stressfactoren kwijtraken, merken we dat ons lichaam dit voorbeeld volgt. Plots kunnen we beter slapen, spanningshoofdpijn neemt af en onze spieren voelen niet meer zo strak opgewonden en gebonden aan.

Het is ook een levendige verzorgende steen die warmte kan brengen aan ledematen - perfect voor degenen die zich altijd opgesloten voelen in de kou. Door deze wortelchakra’s te stimuleren, bouwt het voort op energie en vitaliteit en moedigt het het lichaam aan om sneller te genezen. Van aragoniet wordt gezegd dat het een genot is om het lichaam te helpen omgaan met zenuwbeschadiging, gebroken botten en elke kwaal die uw natuurlijke stroom en harmonie verstoort.

🌅 Mentale en emotionele genezing

Integriteit, stabiliteit, evenwicht en het geloof in het eigen zelf. Dit zijn allemaal elementen die ons helpen om ons stabieler te voelen in deze wereld en dit is precies wat Aragoniet promoot. Het is een uitstekende talisman voor degenen die zich te vluchtig voelen of het gevoel hebben dat ze voortdurend naar beneden worden gedrukt. Aragoniet is doordrenkt met solide aardende kracht, wat betekent dat het je helpt je houvast te vinden en in je wortels te graven om een onwrikbare kracht te worden. Het doet dit zonder je koppig te maken, maar stimuleert in plaats daarvan de flexibiliteit van de geest.

Aragoniet was een populair kristal voor het maken van sieraden voor tieners en jonge volwassenen. Dit kan een tijd zijn waarin de energie groot en onbezonnen is en de emoties hoog oplopen. Aragoniet helpt deze tumultueuze stemmingen te temperen en verfijnt in plaats daarvan de focus en stuurt de energie naar een meer constructieve plek. Het helpt ons geduld en acceptatie te vinden en woede en emotionele stress los te laten. In plaats daarvan maakt ons hart ruimte voor helderheid en kunnen we ons inzicht benutten in plaats van ons oordeel te laten vertroebelen door angst.

🌇 Metafysische eigenschappen

Omdat het een enorm stabiliserende steen is, is het geen verrassing om te horen dat Aragoniet helemaal draait om het wortelchakra. Het wortelchakra is onze basis en een van onze belangrijkste energiepunten. Zonder een helder en solide wortelchakra raakt al onze energie uit balans. Aragoniet heeft het evenwicht tussen aardse resonantie en het zoeken naar geesten. Het moedigt reizen aan buiten het dagelijkse leven door ervoor te zorgen dat we geaard blijven, zelfs als we hoog vliegen. Het kan verleidelijk zijn om met beide voeten te springen tijdens het opstijgen, maar Aragoniet herinnert ons eraan dat het behouden van een fysieke en spirituele verbinding met de aarde essentieel is. We moeten onze wortels eren, onze geest centreren en onze geest tot zwijgen brengen, zodat ons begrip van persoon en weide nog dieper gaat.

Velen geloven ook dat aragoniet verbonden is met het raadselachtige aardesterchakra. Er wordt gezegd dat dit speciale chakra zich niet op het fysieke lichaam bevindt, maar diep onder onze voeten. Het is een energetisch aardechakra dat ons hele systeem verankert. Het helpt ook positieve energie van de aarde te kanaliseren en moedigt overtollige energie aan om weg te sijpelen.

 ⋰ Aragoniet (Mercy) 

 ⋰ Aragoniet (Mercy) 

 ⋰ Aragoniet (Mercy)