Living by the Moon


De maan, de satelliet van onze Aarde, heeft een wetenschappelijke invloed op onze oceaan, gewassen en gemoedstoestanden. Het is geen wonder dat dit hemellichaam het verstrijken van de tijd heeft gemarkeerd en duizenden jaren is bestudeerd en aanbeden. Verbinden met de fasen van de maan kan je bewust maken van andere cycli en ritmes in je eigen lichaam,  hart en geest. In bijna alle geloofstradities wordt de Nieuwe Maan beschouwd als het begin van de maand en een goed moment om met projecten te beginnen. In veel culturen wordt de Volle Maan beschouwd als een tijd van viering, vreugde en mysterie.


❍ DE MAANSTANDEN
De maanfasen hebben betrekking op drie lichamen in ons zonnestelsel: Aarde, Zon en Maan. Laten we bij ons beginnen, hier op aarde. Terwijl we op onze as draaien, een volledige rotatie van 360 graden maken om de 24 uur (wat ons dag en nacht geeft), draaien we ook om de zon in een jaarlijkse doorvoer. Vervolgens is er de maan. De maan draait om de aarde op zijn eigen pad en maakt een volledige cyclus rond elke 29,5 dagen. En natuurlijk is de zon het centrum van ons zonnestelsel. Het lijkt voor ons stil te staan, maar het beweegt ook .. ons hele zonnestelsel draait rond het centrum van het Melkwegstelsel. De zon beweegt gewoon extreem langzaam. Het stralende vuur van deze massieve ster schijnt 24/7 en geeft ons daglicht en maanlicht.

8 VERSCHILLENDE MAANFASES & BETEKENISSEN
Hoewel nieuwe manen en volle manen de meeste aandacht krijgen, zijn er in feite 8 maanstanden. En deze fasen weerspiegelen de relatie tussen de zon en de maan. Ze worden technisch gesproken soli-maanfasen genoemd.  De posities van de maan en de zon aan de hemel vanuit het perspectief van de aarde bepalen hoeveel van de maan verlicht of zichtbaar is. De gehele maanfasecyclus is ongeveer 29,5 dagen. Het begint wanneer de zon en de maan samenkomen (nieuwe maan), pieken wanneer ze tegenover elkaar staan ​​(volle maan) en eindigt vlak voordat ze weer samen terug komen (afnemende halve maan).


 ◦  NIEUWE MAAN

De nieuwe maan is het begin van de wasfase en van de hele maancyclus. Een nieuwe maan is wanneer de maan en de zon samen terug komen na het voltooien van hun vorige cyclus. De maan is donker, wordt doordrenkt met het licht van de zon, maar niet zichtbaar. Dit is het krachtigste moment om nieuwe ideeën, projecten en allerlei nieuwe dingen te beginnen. De donkere maan zit vol mogelijkheden, je hoeft niet te weten hoe dingen zich zullen ontvouwen, je moet gewoon actie ondernemen om het op gang te helpen. Dit is het moment om bedoelingen in te stellen op basis van je diepste verlangens, angst los te laten, in je geloof en je innerlijke visie te vertrouwen. Werk met labradoriet, zwarte maansteen, ioliet, tektiet, obsidiaan en helder kwarts.

 

○  WASSENDE HALVE MAAN
In haar wassende halve maanfase wordt de maan helderder, een stap dichter bij volheid. Wat in de nieuwe fase werd geïntroduceerd begint vorm te krijgen en we kunnen het zien. Deze fase weerspiegelt een toewijding aan intenties. Tijd, moeite en vastberadenheid zijn vereist om wortels te vestigen en een sterke basis te bouwen. Het proces bevindt zich nog in een vroeg stadium en het is een uitdaging om oude overtuigingen en patronen los te laten die nieuwe groei belemmeren. Het is tijd om door te gaan en de ene voet voor de andere te zetten. Werk met regenboog-maansteen en smaragd.

 

●  EERSTE KWARTAAL
Wanneer de maan in haar fase van het eerste kwartaal is, is ze halfvol. Ze is slim, maar we zien slechts een deel van haar. Als je al zo ver bent gekomen, kan een duwtje nodig zijn om het vol te houden. Dit deel van de cyclus vereist uw volledige inspanning. Misschien krijg je de eerste keer niet alles goed, maar je weet het niet tenzij je het probeert. De nieuwe visies die je bij de nieuwe maan uiteenzet, bereiken het hoogtepunt van het creatieve momentum. Dit is het moment om hard te werken voor wat je wilt, zodat je alles kunt aantrekken waar je om gevraagd hebt en meer. Werk met jet, onyx en lapis lazuli. 

⦶ WASSENDE GIBBOUS
De maan is nu bijna vol en de groeiende intensiteit is krachtig. Dit is de laatste kans om wijzigingen aan te brengen voordat het eindresultaat wordt onthuld. Het waxen van de gibbous fase kan stressvol zijn, zoals je klaar maken om een ​​kunstwerk te onthullen. Wat als het niet perfect is? Dit is het moment om gefocust te blijven en naar alle details te kijken om te bepalen wat opnieuw moet worden gedaan en aangepast om alles bij elkaar te brengen. Deze gebouwenergie kan onvermoeibaar zijn en het is belangrijk om niet gefixeerd te raken op dingen die er niet echt toe doen. Werk met fluoriet, carneool en citrien.

 

⨀  VOLLE MAAN
Als de maan vol is, is ze in haar volle uitstraling en is het de enige keer dat we haar volledig zien. Volledige fase is een metafoor voor vervulling en voltooiing. Dit is de fase van manifestatie! Wanneer de maan nieuw is, hebben we intenties ingesteld. Als ze vol is, laten we onze creaties de wereld in. Waar je ook naartoe hebt gewerkt, is klaar om geopenbaard te worden in de schijnwerpers van bewustzijn. Dit is het resultaat van de resultaten van de hele wascyclus. Het is tijd om je hielen op te schudden en blije dankbaarheid te betuigen aan het universum en aan jezelf. Werk met maansteen, seleniet en kwarts. 

◉  AFNEMENDE GIBBOUS
De afnemende fase begon met de volle maan en nu is de Maan zichtbaar terugwijkende. Deze fase wordt soms "verspreiden" genoemd, wat het belang van het delen van de resultaten van uw inspanningen met de wereld ontgaat. Hoe helpen je manifestaties anderen en dienen ze een doel? Bovendien liet alle creatieve inspanning van de wasfase nog wat opruimen om te doen. Het is tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en je prestaties, gebruik de diepere wijsheid van de cyclus en veranker de energieën. Wees dankbaar jegens je oudsten en voorouders en vraag om hun leiding terwijl je gereedschap verzamelt om de afdaling van de hele maancyclus te beginnen. Werk met calciet, angeliet en unakiet jaspis. 

⦿  LAATSTE KWARTAAL
De laatste kwart fase is de afnemende halve maan. Het symboliseert het groeiende bewustzijn over wie we zijn en wat we in de wereld hebben gecreëerd. Het kan voelen als een crisis omdat het einde nadert. Er is niet veel tijd om de uiteindelijke uitkomst te veranderen, inclusief de resultaten van onze inspanningen, hun brede impact en alles wat van hen is geleerd. Spoedig zal de stervende maan het overnemen, symbolisch onze illusies van realiteit desintegrerend als we ons overgeven om herboren te worden. De laatste kwartmaan weerspiegelt die momenten waarop je eindelijk het grotere geheel ziet. Er is zoveel potentieel voor visie en profetie als je bereid bent om oude gehechtheden los te laten om ruimte te maken voor de toekomst. Werk met rozenkwarts, bronziet en sodaliet. 

◎  AFNEMENDE HALVE MAAN
Er is krachtige magie in eindes, inclusief de geboorte van het begin. Wanneer de maan afnemende halve maan bereikt, is ze aan het einde van haar hele cyclus. Het is tijd om los te laten wat niet nodig is en los te laten met gratie.  In deze fase wordt de sluier dun, waardoor het gemakkelijker wordt om berichten en tekens te ontvangen. Door in geloof te geloven en de duisternis binnen en buiten te eren, ontdek je de grotere waarheden van het bestaan. Deze fase dwingt je te offeren voor toekomstige generaties, inclusief je eigen wedergeboorte. Laat het beste van jezelf achter door middel van service, liefde en mededogen. Werk met zwarte toermalijn, petaliet en obsidiaan.