De Magie van Aromatherapie en Etherische Oliën


Voordat u begint, is dit misschien het moment voor een paar basisdefinities van enkele woorden of zinsdelen die u in de loop van dit artikel meerdere keren kunt tegenkomen.

 

Etherische olie: Een essentiële olie wordt gewonnen uit bepaalde soorten bloemen, grassen, fruit, bladeren, schors, harsen, wortels en bomen. Laat u niet misleiden door "parfum"- of "geur"-oliën, aangezien deze meestal door de mens gemaakt zijn en weinig tot geen echte oliën bevatten van hoe het ook zou moeten ruiken.

 

Aromatherapie: een methode waarbij het gebruik van bepaalde essentiële oliën wordt gecombineerd of afzonderlijk wordt gebruikt om genezing en welzijn te bevorderen door de oliën rechtstreeks op ons lichaam aan te brengen of door inademing.

 

Synergie: Het combineren van twee of meer oliën voor een krachtiger effect dan het gebruik van slechts één olie. Door ze samen te mengen, ontstaat een chemische verbinding die anders is dan de eenzame olie zelf. Een verhoogde potentie kan worden bereikt met een synergetisch mengsel zonder de dosering te verhogen.

 

Drager / Basisolie: Een olie die in principe geen geur heeft en kan worden gebruikt om de hooggeconcentreerde essentiële oliën te verdunnen, om ze te gebruiken voor massage. Bijvoorbeeld: je hebt misschien maar één druppel van een bepaalde essentiële olie nodig voor een bepaalde behandeling. Het is duidelijk dat één druppel niet erg ver gaat, dus wordt het gemengd met een drager (basis)olie om een ​​groter gebied te bedekken.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


ITS MAGICAL
Hoe vaak heb je een bepaald aroma of een mengsel van aroma's geroken en heb je meteen een stroom van herinneringen over je heen spoelen omdat het een lang vergeten tijd in je leven teweegbracht? Wie van ons heeft niet de geur van chocoladekoekjes geroken en is niet terug in de tijd getransporteerd naar een plek in onze kindertijd toen het leven zoet en eenvoudig was, en onze enige zorg van de dag was of die schattige kleine jongen met krullend haar in onze klas ons?

STOP & SMELL THE ROSES
De kracht van aroma is iets dat niet kan worden ontkend, maar vaak is het iets waar velen van ons tijdens hun drukke leven geen acht op slaan. We zijn zo in beslag genomen door alle zorgen en benodigdheden van het dagelijks leven dat we letterlijk vergeten onderweg te stoppen en de rozen te ruiken. Als we eens wisten wat de rustgevende eigenschappen zijn van de geur van een roos, zouden we er misschien niet zo snel langs lopen.


ITS IN THE AIR TONIGHT
Of je je er nu van bewust bent of niet, of zelfs als je het gewoon niet gelooft, ik wil je helpen inzien dat bepaalde geuren het vermogen hebben om de genezing van ons lichaam, onze geest en onze ziel te bevorderen en ook om de algemeen welzijn van onze mentale kijk op het leven. Niet alleen helpen de geuren zelf de genezing van onze geest te bevorderen, maar bepaalde oliën die op onze huid worden aangebracht, hebben de kracht om te genezen en het uiterlijk te verbeteren. Denk er eens over na... wat gebruikten onze voorouders voordat al deze op chemicaliën gebaseerde producten op de markt kwamen? Ze gebruikten planten en bomen. Ze gebruikten de bladeren, schors, pulp en de oliën die ervan kwamen. Waarom een ​​spuitbus met chemicaliën pakken om die zonnebrand te verzachten als alle natuurlijke lavendelolie en aloë-gel beter werken? De lavendelolie en aloë zullen de zonnebrand genezen, en wees eerlijk, zou het heerlijke aroma van de lavendel je niet een beter gevoel geven terwijl het geneest? In dit geval heeft het een dubbel doel, omdat het de huid geneest en tegelijkertijd onze geest ontspant.