De Wet van Aantrekkingskracht


De wet van aantrekking is een krachtige kracht die kan worden gebruikt om het leven te creëren dat je wilt. Hoewel het vaak verkeerd wordt begrepen, stelt deze universele wet dat onze gedachten ons leven vormen. Als we op een bepaalde manier over dingen nadenken, dan zal de wereld ons meer van die dingen geven. Het klinkt eenvoudig genoeg, maar veel mensen begrijpen niet hoe ze het op de juiste manier moeten gebruiken. Deze post zal de basisprincipes van het begrijpen en gebruiken van The Law Of Attraction uiteenzetten, zodat je er je bondgenoot van kunt maken (het is gemakkelijker dan je denkt!) Klaar om je droomleven te manifesteren? Laten we erin duiken !


ASK - BELIEVE - RECEIVE
VRAAG - GELOOF - ONTVANG
De Wet van Aantrekking stelt eenvoudigweg dat alles wat je het universum instuurt, vermenigvuldigd aan jou zal worden teruggegeven. Dit betekent dat als je meer geld op je pad wilt hebben, zorg er dan voor dat je jezelf omringt met afbeeldingen van dure auto's of jachten, enz. Dat geldt ook voor de liefde! Als je constant een liefdevolle relatie, een gelukkig gezinsleven visualiseert, zal deze positieve energie ook geweldige dingen naar je pad trekken. Bovendien is het bestudeerd door verschillende psychologen - waaronder Dr. Robert Anthony, die 'Beyond Positive Thinking' schreef - waaruit bleek dat mensen hun doelen veel sneller bereiken als ze ongelooflijk specifiek zijn over wat ze willen.

⋰ Thailand (Romy) 


WAT IS HET PRECIES?
De Wet van Aantrekking is een universele wet die al duizenden jaren bestaat. Het werd voor het eerst beschreven door de Perzische filosoof Zoroaster die leefde tussen 2100 en 1800 voor Christus. Hij schreef in een van zijn geschriften: "dat wat je intens visualiseert, zul je in je leven brengen." Boeddha (geboren in 525 v.Chr.) deelde 2000 jaar geleden hetzelfde concept met zijn studenten toen hij zei: "Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht." Het was echter pas veel later, bijna 1900 jaar na Boeddha's dood, dat The Law Of Attraction weer echt aan populariteit begon te winnen dankzij Rhonda Byrne's bestseller 'The Secret'. Dit boek werd een internationale bestseller en verspreidde deze filosofie over de hele wereld. Tegenwoordig wordt The Law Of Attraction door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt om hen te helpen hun leven op een positieve manier vorm te geven.

 

ITS NOT ONLY GOOD FOR MAKING YOUR DREAMS COME TRUE, IT'S ALSO HEALTHY
De wet is ongelooflijk krachtig geworden omdat het nu wordt ondersteund door moderne wetenschap en psychologie. Het is bewezen dat onze gedachten de drijvende kracht zijn achter alles wat we doen - of dat nu goed of slecht is. Studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat wanneer je ergens positief over denkt, je lichaam minder stresshormonen zal produceren in plaats van cortisol, wat je gezondheid kan schaden als gevolg van chronische ontstekingen. Dit omvat ook het verlagen van de bloeddruk! Bovendien hebben onderzoekers ontdekt hoe belangrijk visualisatie echt is voor het vormgeven van onze realiteit, dankzij MRI-scans die ons hersenactiviteit laten zien terwijl we verschillende dingen visualiseren. Onze hersenen zijn ongelooflijk krachtig en wat we denken, zeggen en voelen wordt weerspiegeld in de wereld om ons heen.


DE MEEST VOORKOMENDE MISVATTINGEN
Er zijn ook veel misvattingen rond The Law Of Attraction. De meest voorkomende is dat je helemaal in het moment moet zijn waarop je met deze wet dingen in je leven manifesteert. In werkelijkheid gaat het erom dat je heen en weer kunt gaan tussen herinneringen uit het verleden of toekomstverwachtingen, zodat ze kunnen plaatsvinden in je huidige realiteit.