✴︎ Info Keel Chakra

Het vijfde chakra is het keelchakra - waar onze stem en waarheid van binnenuit de wereld in stromen. Dit is waar we ons gevoel van expressie vinden en hoe we kunnen communiceren op een manier die in overeenstemming is met onze authenticiteit. Het keelchakra zit net boven het sleutelbeen in de nek en wordt geassocieerd met de kleur blauw. Het keelchakra houdt zich bezig met articulatie, communicatie en helpt ons om behoeften en grenzen te uiten en een pleitbezorger voor onszelf te worden. Een open keelchakra zal ons helpen om in het licht van onze eigen waarheid te leven. Dit chakra is ook verbonden met fysieke problemen die te maken hebben met de keel en het strottenhoofd, evenals sinus- en schildklierproblemen. Kristallen die passen bij het keelchakra hebben zachte en doordachte energie en een gevoel van zuiverheid en flow.

 


BALANS

➤ Tekenen van een onevenwichtig keelchakra kunnen zijn: het onvermogen om jezelf te uiten, keelpijn, niet in staat zijn om gezonde grenzen te bewaken, onvermogen om te luisteren, je vaak onbegrepen voelen.

 

➤ Tekenen van een gebalanceerd keelchakra kunnen zijn om je waarheid te spreken zonder angst, beslissende actie, gemakkelijke communicatie met anderen en actieve luistervaardigheden.

Edelstenen

Keelchakra-stenen hebben de neiging om een soortgelijk blauw kleurenthema te delen met het keelchakra. Prachtig in blauw, deze edelstenen hebben alles te maken met het stimuleren van de stroom. Als onze keel schoon is, kan deze contact maken met het hart en de geest. Het helpt ons om onze ruimte in te nemen, onze waarheid te spreken en onze authenticiteit uit te drukken. Keelchakrastenen werken met hoge vibraties en brengen eigenschappen als moed, mededogen, vertrouwen en emotioneel evenwicht naar de tafel om je communicatieve vaardigheden, je zelfgevoel en uitdrukkingsgemak te versterken. Bekijk enkele van onze favoriete helende kristallen om eventuele blokkades in het keelchakra los te schudden...

 

Aquamarijn
Aquamarijn, de steen van moed, is een zeemeerminkus die je voor altijd uitnodigt om er meteen in te duiken en dieper, dieper, dieper in je eigen ziel te zwemmen. We houden van dit glinsterende blauwe en groene keelchakra-juweel. Aquamarijn is een talisman van de zeeën en brengt een sirenenzang van helderheid en waarheid, zelfs als de golven om je heen stijgen. Dit juweeltje kalmeert angsten rond de keel, verslapt de greep van angst en houdt je verbonden met je enige ware stem.

 

Lapis Lazuli
Diepblauw en gevlekt met gouden glorie, Lapis Lazuli is elke centimeter het koninklijke juweel en inspireert tot grote woorden, ondersteund door subliem zelfbewustzijn. Deze steen van waarheid is perfect voor het keelchakra en is al lang een metgezel van zieners, wijzen en openbare sprekers omdat het welsprekendheid en expressie aanmoedigt. Ook schrijvers zullen prachtig profiteren van deze blokbrekende steen, want Lapis weet die creativiteit aan te boren. Een andere manier waarop Lapis Lazuli je kan helpen schitteren, is door vriendschappen te versterken, omdat het een steen is die veel gewicht en doel geeft aan de kracht van de waarheid. 

 

Amazoniet
De steen van krijgersvrouwen, het is geen verrassing om te horen dat Amazoniet een hartchakra en keelchakra genezer is. Deze prachtige steen glinstert met blauwe en groene tinten en belooft kracht, kennis, bescherming en betekenisvolle positiviteit. Net als de krijgers uit het Amazonegebied is het een juweel dat ons leidt naar een plaats van keuzevrijheid en vertrouwen in onze eigen kracht. Dit kan allemaal beginnen met de stem en ons vermogen om onze eigen waarheid te filteren uit het refrein dat ons omringt. Amazoniet zegt ja tegen jezelf op de eerste plaats zetten en afstand nemen van de schaduwlanden van zelftwijfel en angst voor oordeel. Het biedt kristalheldere communicatie en verbinding met de zusterschap. 

 

Sodaliet
Met kleuren die de belofte van zoute branding en Atlantische deining vastleggen, heeft sodaliet een prachtige harmoniserende energie. Het is een beetje actiever in zijn energie en wordt beschouwd als de steen van dichters omdat het creativiteit opwekt en je helpt de woorden te vinden. Sodaliet verbindt zich met het keelchakra en ook met het derde oogchakra en roept die wijsheid op om je communicatie te ondersteunen. Voor degenen die niet willen dat hun woorden leeg zijn, geeft Sodaliet je de kennis om de hiaten op te vullen en betekenis, magie en melodie te geven aan de geluiden die eruit komen. 

 

Blue Lace Agate
Zacht en licht, Blue Lace Agate gaat over zorgvuldige en authentieke articulatie. Deze keelchakrasteen slaat geen slag over, hij weet dat de waarheid soms niet mooi is, maar laat ons zien hoe we onze woorden op een verantwoorde manier kunnen hanteren. Vanwege zijn zachte aard en zijn verzorgende element, helpt het ons om die moeilijke gesprekken te voeren met degenen van wie we houden, maar zorgt het er ook voor dat we ons zelfgevoel niet verliezen in het proces. Het is een steen die pijn en woede vermindert, gemakkelijke energie aanmoedigt en onze stroom van waarheid doordrenkt houdt van positiviteit en een hoger doel. Voor degenen die toegang willen tot hun hoogste waarheid, is Blue Lace Agate in alle opzichten de steen die je nodig hebt.

 

Angeliet
Angelisch in zowel naam als natuur, Angeleliet is eenvoudige tinten hemels blauw en brengt de essentie van pure waarheid en hoger denken met zich mee. Dit dromerige coole juweeltje heeft alles te maken met het springen naar het volgende niveau en weet dat je daarvoor een heldere keelchakra, een ingetapt derde oogchakra en ook een lichtgevende lichtkruinchakra nodig hebt. Angeliet deblokkeert de paden tussen deze chakra's en zorgt ervoor dat liefde, licht en balans voor altijd aanwezig zijn. Het kan ook helderziende vaardigheden en astraal reizen aanmoedigen.

 

Blauwe Apatiet
Draai de kraan van de waarheid open en laat je woorden stromen met de diepblauwe heldere energie van de Apatietsteen. Dit juweeltje is de hemel van de keelchakra en houdt ervan om negatieve zwarte wolkenenergie te nemen en deze om te zetten in een helderblauwe lucht. Dat wil niet zeggen dat Blauwe Apatiet over positief witwassen gaat. Dit pareltje zorgt ervoor dat je altijd sterk blijft in je persoonlijke kracht en dat je aandacht hebt voor je eigen waarheid. Het zorgt er alleen voor dat je niet gehecht raakt aan verhalen over het zelf en dat je leert om voorbij negatieve denkpatronen te gaan en de energie van de waarheid met openheid en gemak te omarmen. 

 

Chrysocolla
Chrysocolla is prachtig in dansende groene en blauwe tinten en heeft een subliem rustgevende energie om het te ondersteunen. Dit juweel is pure keelchakra en helende hartchakra vibraties. Het wil je altijd kalmeren en je hele wezen in harmonie brengen. Bij Chrysocolla draait alles om het verlichten van angst, depressie en het aanmoedigen van zoete zelfexpressie en het terugwinnen van persoonlijke kracht. Dit is een geweldig juweeltje voor het herstellen van people pleasers die nog steeds vasthouden aan angstige gevoelens rond het vinden van vreugde in het bezitten van hun eigen stem. Dankzij het vermogen om de communicatie te versterken en op angst gebaseerd denken los te laten, is dit ook een geweldig juweeltje voor het helen van gerafelde relaties.

 

Blauwe Chalcedoon
Zacht en subliem en de schaduw van ondiep water en zonlicht, Blue Chalcedoon druppelt binnen met zijn vibes van stilte, kalmte en vertrouwen. Voor degenen die snel zijn met hun woorden of zwaar met hun gevoel voor expressie, geneest Blue Chalcedoon het keelchakra en wekt het derde oogchakra op, zodat je uitdrukking een vederlichte aanraking heeft zonder zijn gewicht van betekenis te verliezen. Het helpt je ook om snelle woede en onnadenkende spraak te vermijden, en ervoor te zorgen dat je vanuit wijsheid spreekt.

 

Blauwe Kyaniet
Wit en blauw geslepen, straalt de Kyanietsteen liefde uit voor het keelchakra en ook het derde oogchakra. Communicatie en innerlijke wijsheid gaan prachtig samen, want wanneer we in contact zijn met ons intieme innerlijke zelf, kunnen we spreken vanuit een plaats van authentiek begrip. Naast het helen en opvullen van de energiegaten in je keel, maakt Kyaniet ook gebruik van die begraven paranormale vermogens, waardoor alle helderziendheidsenergie en telepathische gaven die je hebt worden aangewakkerd. Zie dieper, spreek duidelijker met Kyaniet. 

 

Celestiet
Een andere van de engelenstenen, Celestite, heeft alles te maken met hemelse energie, wijsheid van het derde oog en de schoonheid van heldere en duidelijke communicatie. Celestite is voor altijd een cheerleader van de keelchakra en zal onverschrokken die blokkades opruimen, je aanboren tot dieper droomwerk en ervoor zorgen dat je vibraties altijd hoog zijn. Deze prachtige bleke edelsteen straalt rust en plezier uit en brengt lucht- en waterenergie om het vuur te doven. Wanneer we communiceren vanuit een plaats van vuur, kunnen de vlammen van passie tot vernietiging leiden. Celestite zorgt ervoor dat we verbonden zijn met onze waarheid en dat we een manier vinden om adem te halen, stilte in gedachten te bevorderen en vanuit een doel te spreken. 

 

Azuriet
Hoewel we Azuriet kunnen associëren met de oneindige wijsheid van het derde oogchakra, is deze fluwelen blauwe steen ook een keelchakra-reiniger. Azuriet bruist van verbale energie en brengt die stralende blauwtinten die zo doen denken aan Egyptische royalty's en herinnert ons eraan dat je ook de kracht van farao's, godinnen en koninginnen hebt. Azuriet is een zacht mineraal en hoewel het zeker zachte eigenschappen heeft, betekent dat niet dat het zonder kracht komt. Azuriet is uitstekend in het aanmoedigen van duidelijke communicatie in het heden en kan ook helpen bij het verwoorden van problemen uit het verleden die u mogelijk hebben tegengehouden. 

 

Larimar
Larimar, een weelderige steen die tot op het bot doordrenkt is van gevoelens van ontspanning, draait helemaal om die hoge vibraties en het losschudden van angsten. Deze edelsteen is in de eerste plaats een keelchakrasteen, maar is ook verbonden met het hartchakra, het derde oogchakra en het kruinchakra. Omgaan met al die bovenste chakra's herinnert ons eraan hoe alles met elkaar verbonden is en dat wanneer we deze blokkades opruimen, we toegang hebben tot onze hogere macht en doelgericht door de wereld kunnen bewegen. Voor Larimar betekent dat dat je zonder angst je waarheid spreekt. Larimar gaat over het hoogste goed en het zal je aanmoedigen om altijd te doen wat je kunt om dat te omarmen.

 

Blauwe Calciet
Genees je keelchakra en je derde oog met de kleurrijke pop van mooie blauwe calciet. Bij dit mooie juweel draait alles om het geven van een boost aan je energiestroom en ervoor zorgen dat stagnerende energie goed en wel wordt uitgeschud, waardoor er een duidelijk pad overblijft voor licht om van top tot teen te reizen. Blauwe calciet wordt geleverd met hoge vibraties, waardoor het ook een goede aanvulling is op je stenenset om toegang te krijgen tot hogere rijken. Hoewel dit juweel op aards niveau werkt om communicatie aan te moedigen, werkt het ook op spiritueel niveau. Het faciliteren van een duidelijke gemeenschap met spirituele gidsen en het verbaal begrijpen van je paranormale gaven.