〽︎ Sugar Crash - Do's & Don'ts


 WHAT GOES UP MUST COME DOWN
In de late namiddag is mijn energie meestal op een laag pitje. Ik dacht altijd dat dat betekende dat ik den extra grote kop cafeïne nodig had om de rest van de dag door te komen. Voor velen lijkt een chocoladereep, bakkerijtraktatie of een energiedrank misschien een verstandige keuze. Helaas is de energie die gebakken goederen, snacks en zogenaamde "oppep"-drankjes bieden van korte duur en wordt vaak gevolgd door een suikercrash waardoor je nog meer uitgeput raakt. Dat is de reden waarom het kiezen van gezonde, stimulerende voedingsmiddelen, zoals magere eiwitbronnen, vezelrijke, volkoren of complexe koolhydraten en natuurlijke suikers, effectiever zijn om de pep terug te brengen in je leven.

 

Geen Suikers voor Energie,
Maar wat dan Wel?


HAVER

Er is een reden waarom havermout meestal bovenaan de meest aanbevolen ontbijtlijsten staat - het is het perfecte vezelrijke voedsel om je dag energiek te beginnen en je de hele ochtend door te helpen zonder je voeten te slepen. Voedingsmiddelen die veel gezonde vezels bevatten, worden langzaam verteerd, zodat je halverwege de ochtend geen trek krijgt in snacks.

 

 BANANEN
Over energiek en handig gesproken! Bananen zijn de perfecte snack van de natuur. Ze bevatten veel vezels, B-vitamines en kalium, die de spieren en de hersenen stimuleren. En als je geen grote ontbijteter bent, kun je onderweg naar je werk in de auto een banaan eten of combineren met een kopje Griekse yoghurt voor een goed afgerond eiwit.

 

 GRIEKSE YOGHURT 
Een magere, gemiddelde bron van gezonde eiwitten, Griekse yoghurt biedt meer dan het dubbele van het eiwit van gewone yoghurt, daarom is het een geweldig ontbijt (meng het met zelfgemaakte granola of haver) of een gezonde dipbasis (meng het met knoflook, komkommer , en citroen voor Tzatziki).

 

 NOTENBOTER 
Pinda's, amandelen, sojanoten, cashewnoten... oh my! Waarom de vreugde! Nou, omdat natuurlijke notenboters verzadigende eiwitten en koolhydraten bevatten die je middagsnackgewoonte onderdrukken en een energieboost geven - zonder de toegevoegde suikers en chemische toevoegingen van overdreven bewerkte merken. Probeer een eetlepel gesmeerd op donkere roggetoast, volkoren pitabroodje of een paar volkoren crackers om een lange middag door te komen.

 

 PISTACHNOTEN
Deze eiwitrijke noten bevatten veel eiwitten, ja, maar ook vezels en hart-gezonde vetten die je lichaam en hersenen scherp houden. Bovendien bevat een handvol pistachenoten (ongeveer 25) slechts 100 calorieën.

 

 DONKERE BLAD GROENTE
Wat is de basis van je salade? Als je alleen gewone oude ijsbergsla gebruikt; je loopt een aantal belangrijke energiebronnen mis. Probeer in plaats daarvan babyspinazie of boerenkool. Deze bladgroenten bevatten super veel voedingsstoffen, vitamines, vezels en aminozuren die ook in rijstgerechten, soepen en sauzen kunnen worden gegooid voor een extra kick.

 

& er zijn nog veel meer Gezonde Energie Keuzes, op de volgende Pagina vind je meer Vervangers!