Droomwerk


1. ONDERSTENUNING VAN DROOM RECALL + SLAAP 
De eenvoudigste manier om te beginnen met het ondersteunen van uw dromen, is het ondersteunen van slaap en het herinneren van dromen. Het is moeilijk om bewust met onze dromen te werken als we niet goed slapen of als we onze dromen niet kunnen herinneren als we wakker worden. Iedereen is anders, maar hier zijn enkele dingen die je misschien leuk vindt om te ontdekken om je slaap te ondersteunen: Stel schermtijdgrenzen in voor een bepaalde tijd voordat u naar bed gaat. Drink thee om je slaap te ondersteunen, zoals kamille (doe altijd je eigen onderzoek en neem contact op met een professional voordat je kruiden inneemt) Creëer je eigen slaapritueel dat je helpt om over te schakelen naar de rustmodus. Mediteer en / of doe een zachte, herstellende yogabeoefening. Neem een ​​paar minuten de tijd om een ​​hersenkraker in een dagboek te schrijven om je geest leeg te maken. 

Om je DROOMHERRINERING te ondersteunen, zijn er een paar dingen die ik nuttig vind: Stel een intentie in om te dromen en om je droom (s) te herinneren voordat je gaat slapen (je kunt dit opschrijven, hardop zeggen of het gewoon in stilte tegen jezelf zeggen) Neem 's ochtends een paar minuten in bed voordat je uit bed komt (of kijk naar je telefoon) om jezelf de ruimte te geven om je droom te herinneren. Creëer een droomaltaar en mediteer erop voordat je naar bed gaat om je toekomstige dromen te verwelkomen Besteed aandacht aan de dromen die je ontvangt door ze te verzorgen.

2. START EEN DROOM JOURNAL
Dit is waarschijnlijk de nummer één tip die iedereen die je over droomwerk vraagt ​​je zal geven, en terecht! Een droomdagboek creëert een container voor het verzorgen van uw dromen, helpt uw ​​intentie om verbinding te maken met uw dromen te versterken en helpt u uw dromen te begrijpen. Ik raad aan om een ​​speciaal dagboek voor je droomwerk te kiezen en het op je droomaltaar te plaatsen als je het niet gebruikt, als je er een hebt. Zodra je wakker wordt (zeker voordat je naar apparaten kijkt), zet je de pen op papier en schrijf je je droom op. Probeer je dromen vast te leggen in de tegenwoordige tijd om de levendigheid ervan te eren (probeer bijvoorbeeld in plaats van 'Ik liep langs een rivier', 'Ik loop langs een rivier'). 

3. VERKEN DROOMGEVOELENS
Nadat je je droom hebt vastgelegd, zijn er veel manieren om er dieper mee aan de slag te gaan en de berichten te onderzoeken die het voor je zou kunnen hebben. Ik vind het leuk om de droomtexturen te verkennen: wat zijn de texturen, bezienswaardigheden, geuren, smaken, geluiden van de droom? Wat betekenen die zintuigen voor jou en roepen ze op voor jou? Hoe voel je je door ze? Hoe voel je je in het algemeen door de droom?


4. BEGRIJP DROOM ASSOCIATIES
Let terwijl u werkt aan de droom die u heeft vastgelegd op wat u opvalt. Misschien voelt je rode jurk bijzonder levendig aan, of valt de havik heel erg op, of voel je je nieuwsgierig naar een figuur in je droom. Waar je ook nieuwsgierig naar bent, schrijf er een beetje over. Maak een lijst: waar denk je aan? Wat doet dat met jou? Merk op dat ik niet zo gefocust ben op de havik zelf, maar ik volg de draden van waar elk ding mee wordt geassocieerd! Nu heb ik iets interessants om mee te werken en kan ik mezelf vragen stellen als: "Wat is mijn relatie met spelen op dit moment?" Sommige van de associaties die je maakt, zullen je misschien echt verrassen en kunnen een dieper inzicht geven.