Plezier Rituelen


We zijn spirituele wezens, maar hier als mensen hebben we lichamen. Ons lichaam ervaart een breed scala aan sensaties en emoties - angst, angst, schaamte, vreugde, liefde, plezier en nog veel meer. Plezier is een van de dingen die zo specifiek aanvoelen aan het hebben van een lichaam - iets dat voor ons beschikbaar is door middel van het tastgevoel, door sensatie, door wat we kunnen zien en voelen en aanraken. Een van mijn favoriete citaten over plezier is: "plezier is een doel op zich dat de moeite waard is." Velen van ons hebben in onze samenleving geleerd dat prioriteit geven aan plezier egoïstisch, onnodig en zelfs verkeerd is. Maar plezier is ons geboorterecht, en zoals het citaat hierboven aangeeft, is het de moeite waard om na te streven. We verdienen het allemaal om plezier te ervaren.


HAVE FUN
Voordat we ingaan op de rituelen, is hier een lijst met rituele items die overeenkomen met plezier. Elk van deze items kan worden gebruikt om u te helpen bij het instellen van de intentie om meer plezier uit te nodigen. Ze zijn op geen enkele manier nodig, maar als je ze bij de hand hebt, voel je dan vrij om ze toe te voegen aan een van de volgende rituelen.


AANWEZIGHEID RITUEEL

Voor mij is aanwezigheid een van de belangrijkste ingrediënten van plezier. Velen van ons zijn niet aanwezig tijdens onze dagen om vele zeer geldige redenen, van trauma tot drukte, maar als we niet aanwezig zijn met ons leven, denk ik dat we veel van het plezier missen dat ons op dit moment ter beschikking staat. Voor dit aanwezigheidsritueel hoef je alleen maar aanwezig te zijn bij iets dat je in je dag doet. Hier zijn enkele voorbeelden van dingen die u met meer aandacht zou kunnen proberen om het plezier erin te ervaren:


VOORBEELD
Een wandeling maken | Een tussendoortje of een maaltijd eten | Tuinieren |
Kijken naar de zonsondergang | Een gesprek voeren met iemand van wie je houdt | Luisteren naar een liedje waar je van houdt | Luisteren naar een gedicht | Je lichaam op de een of andere manier bewegen (yoga, dansen, hardlopen, etc.) 

FIRST THINGS FIRST
Wat je ook kiest, probeer jezelf van tevoren te aarden met een paar ademhalingen, een hand op je lichaam, je dierenvriend aaien of iets anders doen dat aardend voor je aanvoelt. Probeer tijdens de hele ervaring diep adem te houden en je belichaamde ervaring echt op te merken. Wanneer je voelt dat je weer in je hoofd afdrijft (ik kan bijna garanderen dat dit zal gebeuren, en dat is oké!), Probeer dat dan gewoon op te merken, laat de gedachten los en keer terug naar je ademhaling. Blijf gewoon opletten met je ademhaling en je aanwezigheid, en kijk hoe het je helpt af te stemmen op het plezier dat op dit moment voor je beschikbaar is.


SENSES PLEASURE RITUEEL
Voor dit ritueel wil je items verzamelen die de zintuigen kunnen stimuleren (zien, horen, proeven, ruiken en aanraken). Wees creatief en gebruik wat je om je heen hebt! Welke items in uw ruimte bieden mogelijkheden voor u, voelen heerlijk aan of wekken nieuwsgierigheid op?

 

Hier zijn enkele dingen die ik voor dit ritueel heb gebruikt:


- Kristallen met verschillende texturen
- Fruit & Smoothies
- Fluweelzachte stoffen
- Geparfumeerde Olie
- Wierook
- Kaarsen


OKE LETS GET STARTED
Als je eenmaal de items hebt geselecteerd waarmee je voor dit ritueel gaat werken, ga dan ergens zitten waar je je op je gemak voelt - ik ga graag op een yogamat op de vloer liggen. Steek je kaarsen en wierook aan als je ze gebruikt, en begin diep te ademen en stem af op de zintuigen. e bedoeling van dit ritueel is om verbinding te maken met plezier via de zintuigen en via het lichaam. De enige richtlijn is om je tools intuïtief te gebruiken en te blijven ademen! Probeer echt met gevoel aanwezig te blijven. U kunt beginnen door olie over uw lichaam te wrijven en uzelf te masseren, waarbij u experimenteert met verschillende soorten druk. Je kunt de ketting van je ketting over je buik trekken, je tinctuur of fruit proeven, je muziek over je heen laten spoelen en organische beweging vinden, de geur van je wierook inademen of jezelf in verschillende stoffen wikkelen. Let op wat er in uw lichaam gebeurt terwijl u aan dit ritueel werkt. Merk op wat heerlijk aanvoelt in je lichaam, wat gewoon raar aanvoelt, waar je lichaam meer van wil. Kunt u uzelf geven wat u nodig heeft?

⋰ Kaartje (Mercy) 


BIJVOORBEELD MET .. AFFIRMATIES

"Het universum ondersteunt mij"

Als u zich neerslachtig of alleen voelt, kan het moeilijk zijn om het gevoel te hebben dat iemand aan uw kant staat. Deze bevestiging is een goede herinnering dat je nooit alleen bent en dat het leven altijd aan jouw kant staat, hoe de dingen er ook uitzien. Het universum orkestreert voortdurend om dingen in uw voordeel te laten werken. Je moet geloof blijven hebben en je geest stevig gefixeerd op wat je het liefst wilt. Onthoud, weet dat deze voor u werkelijkheid ZULLEN worden.

 

"Ik ben genoeg"
U bent voldoende, precies zoals u nu bent. Wanneer je de druk van het leven op je voelt neerstorten of gelooft dat geluk alleen mogelijk is als je dit hebt bereikt, of er zo uitziet, is het tijd om jezelf terug te brengen naar een plek van eigenliefde en te weten dat je dat altijd al bent genoeg.

 

"Mijn hart is altijd open en ik straal liefde uit"
Of u nu worstelt met relatieproblemen, een laag zelfbeeld, werkstress of wat het ook mag zijn; je zult altijd merken dat de beste oplossing geworteld is in liefde. Gebruik dit dus als een herinnering om altijd je hart open te houden voor het geven en ontvangen van liefde in al zijn vormen.

 

"Ik heb alles wat ik nodig heb om nu gelukkig te zijn"
Dankbaarheid is het krachtigste hulpmiddel dat er is voor onmiddellijk, innerlijk geluk. Dus wat er ook om je heen gebeurt, neem met deze affirmatie even de tijd om na te denken over alles waar je dankbaar voor moet zijn en leg dit gevoel vast om je de rest van je dag te helpen.

 

"Mijn dromen komen elke dag uit"
Gebruik deze affirmatie bij het ontwaken of het laatste 's nachts, herinner jezelf hieraan totdat het in je eigen ziel gegraveerd wordt en het zal het geval worden voor jou!