🩶Hematiet🖤


✨ Betekenis: Hematiet, vaak gebruikt voor aarding en balancering, wordt verondersteld negatieve energieën om te zetten in een positievere vibratie, wat helpt bij mentale helderheid en emotioneel welzijn.

✨ Helende eigenschappen: Er wordt gezegd dat de steen talloze gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het verbeteren van de bloedsomloop, het helpen bij bloedaandoeningen en het ondersteunen van de nieren, terwijl het over het algemeen de fysieke kracht en het uithoudingsvermogen versterkt.

✨ Bescherming: Hematiet wordt vereerd als een beschermende steen, traditioneel gebruikt om te beschermen tegen negatieve energieën en om een beschermend schild rond het lichaam te creëren, vooral tijdens astrale reizen.

✨ Gebruik: Mensen gebruiken hematiet in verschillende vormen, zoals sieraden of gewoon het dragen van de steen, om de aardende en balancerende energieën te benutten, en het wordt ook gebruikt in meditatie om verbinding te maken met zijn stabiliserende eigenschappen.

✨ Verzorging: Om hematiet te verzorgen, wordt aanbevolen om het regelmatig te reinigen door het tussen tuimelde bergkristallen te plaatsen. Houd het uit de buurt van water om roesten te voorkomen, zodat de energetische en fysieke eigenschappen behouden blijven.


🩶 Wat is Hematiet?

Hematiet is een ijzeroxidekristal en een belangrijk ijzererts. Het maakt deel uit van het trigonale kristalsysteem en wordt vaak aangetroffen in rotsen en grond. Hematiet heeft een metaalachtige glans en kleuren die variëren van zwart tot grijs en zilver, samen met meer roodbruine varianten. De betekenis van Hematiet is aarding en bescherming.


🙏 Helende eigenschappen van hematiet

Hematiet zit boordevol helende eigenschappen. Het is alsof je een beschermende mantel over je schouder gooit, je schild en zwaard vastpakt en de deur uitstapt. Deze steen geeft een diep, oprecht vertrouwen dankzij het vermogen om giftige emoties te stoppen. Het is verbonden met het wortelchakra, dat de basis vormt van onze stabiliteit in deze wereld, en het houdt ons elke dag helder van geest en brutaal met zelfzorg.


🧘 Fysieke genezende eigenschappen

• Goed voor de bloedsomloop
• Helpt bij bloeddruk en zware menstruaties

Met een rijk verleden en een hoog ijzergehalte dat hematiet lange tijd verbonden heeft gehouden met het bloed, is het geen verrassing dat hematiet wordt beschouwd als een van de beste stenen voor het stimuleren van een gezonde bloedsomloop in het lichaam. Als u hoge bloeddruk, stolsels, zware menstruaties of een ander gezondheidsprobleem heeft dat verband houdt met de bloedstroom, is dit een steen die u nodig heeft in uw leven. Hematiet houdt je weefsel in topvorm, zorgt ervoor dat je alle voedingsstoffen goed kunt opnemen en ontgift het lichaam (samen met geest en ziel).


💭 Mentale en emotionele helende eigenschappen

• Brengt kracht
• Beschermt tegen negatieve energie

Hematiet brengt kracht - het is een steen voor de geest. Als je vaak overgeleverd bent aan de slechte stemmingen en gevoelens van anderen, dan staat Hematiet altijd klaar om tussenbeide te komen en ervoor te zorgen dat je geen spons wordt voor negatieve energie. Voor degenen met een hoog empathisch vermogen is Hematiet een ongelooflijke investering. Het slaagt er op de een of andere manier in om ons overlevingsinstinct op gang te brengen en het gaat erom ons moed, wilskracht en zelfvertrouwen te geven.

Voor degenen die soms het gevoel hebben dat ze een beetje aan de timide kant leven, is Hematiet hier om je gevoel van eigenwaarde een stevige boost te geven. Deze nieuwe karaktersterkte kan je helpen allerlei dingen te overwinnen. Verslavend gedrag, slechte patronen en een volkstrekker zijn – al deze eigenschappen kunnen uit het raam worden gegooid als Hematiet binnenkomt.


🪨 Metafysische eigenschappen

• Verbonden met het wortelchakra
• Brengt yin en yang energie in evenwicht

Hematiet is een sterke wortelsteen en is verbonden met het Wortelchakra en het Zonnevlechtchakra. Onze basischakra's zijn waar ons vertrouwen, geloof in onszelf en gevoelens van veiligheid zitten. Wanneer deze worden geactiveerd, voelen we ons onwankelbaar, wat ons helpt beslissingen te nemen die volledig in lijn zijn met onze eigen ziel. Hematiet wordt ook gevierd vanwege zijn yin-yang-balancering. De steen is in staat om zowel het spirituele als het fysieke zenuwstelsel te verbinden en samen te voegen tot een prachtige evenwichtige afstemming.

 

 ⋰ Hematiet Glitter Ruw (Mercy) 

 ⋰ Hematiet Ruw (Mercy) 

 ⋰ Hematiet Hartjes (Mercy)