De 7 Chakra's Samengevat


1. Wortel Chakra

Inzicht in de Wortelchakra / Muladhara

De wortel van alle dingen, het eerste chakra, bevindt zich aan de basis van de wervelkolom en net boven het stuitje. Net als de bomen die boven ons hoofd bloeien, is het onze verbinding met alle aardse dingen en het epicentrum van onze stabiliteit. In de hiërarchie van behoeften is de wortelchakra (ook wel de Muladhara genoemd) waar we ons gevoel van veiligheid, onze kracht, ons behoud en uithoudingsvermogen en ons gevoel van prachtige aarding krijgen. Het is onze overlevingschakra en is een van onze belangrijkste spirituele bezittingen. Dit is waar onze kundalini-slang sluimert, het is ook waar onze mannelijke energie zit en het fungeert ook als de basis voor alle andere chakrapunten in het lichaam. De wortelchakra is onze basis en heeft een enorme impact op ons emotionele, spirituele en fysieke lichaam.

Wanneer onze wortelchakra uit balans of geblokkeerd is, kan dit ervoor zorgen dat we ons uit balans voelen. We kunnen worstelen met die basale gevoelens van solide en geaard zijn. We kunnen ons constant gespannen voelen of niet in staat zijn om onszelf te vertrouwen in ons besluitvormingsproces en achterdochtig zijn tegenover anderen. We kunnen ons verloren, gestrest of overbezorgd voelen bij alles wat we doen. We kunnen ook vast komen te zitten in een schaarste-mentaliteit, ons vastklampen aan wat we hebben in de angst dat goede dingen niet bij ons terugkomen. Het verliezen van onze wortelchakra-verbinding kan ervoor zorgen dat we ons machteloos voelen en als we machteloos zijn, geven we onze vreugde weg. We kunnen apathie voelen, we kunnen vluchtig zijn, en onze vecht-, bevriezings- en reekalfreacties kunnen alle kanten op gaan.

Een geblokkeerde wortelchakra kan zelfs leiden tot inzinkingen in onze lichamelijke gezondheid, vooral in verband met het onderlichaam. Van blaas- en darmproblemen tot artritis en zelfs slechte parasympathische zenuwreacties - wanneer onze wortel wordt ontrafeld, kan onze basisgezondheid eronder lijden.

Gelukkig is het genezen van de wortelchakra geen lastige oplossing. Er zijn veel aardende energiepraktijken en elementaire manieren waarop je dit gebied kunt losschudden. Van yoga en meditatie tot diep ademhalen, op blote voeten in de aarde staan, en natuurlijk ook met behulp van de helende vibraties van basischakrakristallen. Al deze dingen kunnen je weer verbinden met de wereld onder je voeten en je gevoel van veiligheid en mooie verbondenheid vergroten.

Bij Edelstenen vind je alles hierover!!

Voor degenen die het gevoel hebben dat hun wortelchakra goed en wel geblokkeerd is en hard willen gaan op de helende energie om los te komen, kunnen deze methoden ook helpen. Er zijn veel manieren om je wortelchakra vrij te schudden en bijna allemaal hebben ze te maken met een soort glorieuze aardingsoefening om je weer in contact te brengen met moeder aarde.

Op blote voeten lopen - een van de gemakkelijkste manieren om jezelf te aarden, is door je schoenen uit te schoppen en op blote voeten over de aarde te lopen. Deze directe verbinding brengt je voetzool in contact met de natuurlijke trilling van de aarde.

Etherische oliën – van kalmerende lavendel tot zoete en aardse salie, etherische oliën kunnen je in een oogwenk aarden. Kies aardse oliën die verbonden zijn met de natuurlijke wereld en laat deze geuren je terugbrengen naar het hier en nu.

Tuinieren - graaf die vingers in de aarde en maak opnieuw contact met het leven op het meest basale niveau. Van het planten van bloemen en zaden tot het plukken van fruit en het uittrekken van groenten of zelfs onkruid, de kleinste actie in de tuin kan je wortelchakra organisch genezen.

Yoga en meditatie - er zijn zeker geweldige wortelchakra-georiënteerde video's en lessen die er zijn, alles wat leunt op dankbaarheid, zich richt op de ademhaling en je voeten geworteld houdt, zelfs als de rest van je lichaam in flow is, is enorm helend.

Conclusie
Je wortelchakra is de eerste sport op de ladder als het gaat om het volledig in je kracht zijn. Wanneer dit wordt geblokkeerd, kan dit een domino-effect hebben op al je energiepunten, omdat er geen duidelijke stroom zal zijn. En wie kan zich concentreren op hun spirituele ontwaken als ze zich niet veilig en geborgen voelen in het lichaam en de ruimte die ze bewonen? Het gereinigd en helder houden van je wortelchakra zou deel moeten uitmaken van je dagelijkse welzijnsbeoefening. Deze krachtige kracht bereidt ons voor op al onze grote successen en zorgt ervoor dat we, ongeacht waar we mee te maken hebben, standvastig zijn in ons gevoel van persoonlijke kracht.

2. Sacrale Chakra

De Sacrale Chakra is de thuisbasis van onze creatieve geest, ons innerlijke vuur, ons gevoel voor speelsheid en onze passie. Het zit in het midden van het lichaam, net onder de marine in de maagholte. Het feit dat het zo'n centraal chakra is, betekent dat het helder houden van de Svadhisthana essentieel is om een heldere stroom van energie uit te nodigen om van wortel naar kruin te stromen.

Na jarenlang diep in de wereld van helende kristallen te hebben gedoken, zijn we bedreven geworden in het gebruik van dat krachtveld van onderwijs, intuïtie en inherent begrip om te weten welke stenen het meest geschikt zijn voor bepaalde chakra's. De edelstenen zelf geven je aanwijzingen in de kleur, de aura en de verbinding met bepaalde krachten en delen van het zelf.

Warmgekleurde stenen in de kleuren rood en oranje of aardse tinten worden bijvoorbeeld vaak geassocieerd met die lagere chakra's. Hier nemen we het sacrale chakra onder de loep en bieden we een scala aan onmisbare edelstenen die een enorm verschil kunnen maken bij het versterken van die ruimte.

Hier zijn enkele snelle dingen die u moet weten over het sacrale chakra:

 • Het tweede chakra
 • Gevonden net onder de navel
 • Geassocieerd met de kleur oranje
 • Gekoppeld aan het element water
 • Verbonden met creativiteit, plezier en spel

  Het tweede chakra wordt de Svadhisthana genoemd, ook wel bekend als het sacrale chakra. Zoals gezegd wordt het geclassificeerd als een van de lagere chakra's en zit het onder de navel in de diepten van de buik. Je kunt het sacraal chakra ook energetisch voelen in je rug en tegen je lumbale wervelkolom. Het sacraal chakra is verbonden met de kleur oranje die goed past bij zijn vurige flikkerende energie. Hoewel het dezelfde tinten en stemmingen heeft als vuur, wordt het geassocieerd met het element water. Dit past goed bij het sacraal chakra, omdat die zoete, stromende vibraties soms precies kunnen zijn wat we nodig hebben om los te komen en klaar te zijn om te experimenteren en nieuwe kansen te betreden.

 

Wanneer het sacraal chakra geblokkeerd is, kan dit ervoor zorgen dat we ons van binnen onthecht voelen. We kunnen moeite hebben om plezier of verbinding te vinden in het gezelschap van anderen, wat ons op zijn beurt depressief en angstig kan maken. Het kan ook onze intimiteit beïnvloeden en leiden tot desinteresse of overmatige verwennerij, waardoor we ons niet goed voelen. Creatievelingen kunnen zich letterlijk 'geblokkeerd' of gedemotiveerd voelen als het gaat om het afronden van een project. Omdat onze emoties ook in de war kunnen raken, kunnen we plotseling merken dat we als 'te gevoelig' worden bestempeld of dat we moeite hebben om gezonde grenzen te implementeren en te behouden.

Lichamelijke symptomen kunnen ook een rol spelen bij een geblokkeerd sacraal chakra, waaronder lage rugpijn, hypoglykemie, nierproblemen, complicaties of pijn op hoog niveau tijdens de menstruatie, en gewrichtsproblemen en constante vermoeidheid of weinig energie kunnen ook bijwerkingen zijn van een geblokkeerd sacraal chakra.

Voor degenen die sommige elementen van dit klinken waar vinden, zijn hier een paar vragen om te overwegen wanneer we inchecken bij ons innerlijke zelf om te zien of je misschien een beetje hulp nodig hebt om je sacraal chakra in balans te brengen ...

 • Heb je het gevoel dat je een gezonde relatie hebt met plezier en intimiteit?
 • Voel je je aangetrokken tot codependente relaties?
 • Ben je in staat om grenzen te stellen en te houden?
 • Voel je je speels en snel blij?
 • Besteed je tijd aan de dingen waar je van houdt?
 • Hoe is het met je energieniveau?


Naast helende kristallen of als je andere methoden wilt verkennen om je sacrale chakra te laten ontwaken en de blokkades op te ruimen, zijn hier enkele andere ideeën om mee te spelen...

 • Verhoog je inname van gember voor de verwarmende vibes
 • Draag de kleur oranje
 • Eet oranje voedsel en fruit zoals mandarijnen en wortelen.
 • Oefen yogaoefeningen die de heupen openen
 • Baden in water met toegevoegde etherische oliën van sinaasappel
 • Drink water met sinaasappelschijfjes
 • Beweeg of dans elke dag
 • Neem zoveel mogelijk deel aan de artistieke praktijk


Conclusie
Het sacraal chakra is onze genotsknop en waar we ons spelgevoel vinden. Het wordt ook beschouwd als het centrum van onze emoties en ons toegangspunt tot al die innerlijke vreugde, gelach en de lichtheid van welzijn. Het is de thuisbasis van onze fantasieën, seksualiteit, creativiteit, passie, warmte en intimiteit. Als de wortelchakra onze band met de aarde is, dan is de sacrale chakra onze innerlijke haard en waar we ons geestvuur vinden.

3. Solar Plexus Chakra

Het vuurcentrum dat net onder het borstbeen zit, de zonnevlechtchakra (ook bekend als de Manipura in het Sanskriet) is het huis van ons ego en zelfvertrouwen. Hoewel ego soms een negatieve connotatie kan hebben, is het belangrijk voor ons gezonde vermogen om onze behoeften in evenwicht te brengen, grenzen te stellen, ons goed te voelen over onszelf en de bron van onze krijgersgeest aan te boren. Het woord Manipura kan worden vertaald naar 'stad van juwelen', wat een prachtige manier is om onze kostbare eigenwaarde en energiereserves te beschouwen.

Zoals met alle chakra's, heeft de zonnevlechtchakra een enorme impact op onze algehele gezondheid, innerlijke rijkdom en emotionele balans. Wanneer ons vuurcentrum flikkert met vlammen, zijn we vol rijpe en krachtige energie, hebben we het uithoudingsvermogen en de vaardigheid om onze doelen te bereiken en te bereiken, we worden gepompt met passie en we hebben een sterk gevoel van vertrouwen dat ons zal dragen.

Een geblokkeerde zonnevlechtchakra kan het leven tot een uitdaging maken. In fysieke zin kunnen mensen met een blokkade hier spijsverteringsproblemen of leverproblemen hebben of constant vermoeid en zwak zijn. Emotioneel kun je een laag zelfbeeld hebben, je waardeloos en richtingloos voelen en je overweldigd voelen door het idee om gedachten in daden om te zetten. Het kan zijn dat je niet geïnteresseerd bent in het leven, in een constante staat van schuldgevoel verkeert en onderweg verdwaald bent. Laat jezelf geen smeulend wrak zijn, steek een lucifer aan en roep het verwarmende licht van deze kristallen aan om je zonnevlecht opnieuw te laten ontbranden.


Wat je nog meer kunt gebruiken in plaats van helende kristallen

Voor degenen die het gevoel hebben dat ze een grote verschuiving in energie nodig hebben om hun zonnevlechtchakra te zuiveren en die hun spel willen verbeteren als het gaat om het aanboren van die bron van vertrouwen, kunnen deze complementaire oefeningen ook helpen ...

 • Ga naar buiten in de zon en geniet van die vitamine D
 • Draag gele kleding waarin je je helder en zelfverzekerd voelt
 • Eet geel en helder voedsel zoals bananen, citroenen, zoete aardappelen en zonnebloempitten
 • Vul je ruimte met citrusgeuren en essentiële oliën zoals citroen, gember en saffraan
 • Drink citroen- en gemberthee
 • Oefen met het vertrouwen op je intuïtie om verbonden te blijven


Conclusie
Zeg ja tegen zonnevlechtgenezing en maak je klaar om in je krijgershouding te gaan staan. Onze persoonlijke kracht is alles en het zal ons zo ver brengen als nodig is. Wanneer we leren om op onze instincten te vertrouwen, wanneer we ruimte geven aan het ego om zachtjes te bloeien terwijl we in balans blijven, en wanneer we ons gevoel van eigenwaarde waarderen, kunnen we de zon worden in ons eigen mooie leven.

4. Hart Chakra

Helder en kloppend en het kerncentrum van al onze liefde en mededogen, het hartchakra is waar onze emotionele energie stroomt. De vierde chakra en ook bekend onder de Sanskrietnaam Anahata, de hartruimte is de prachtige brug tussen de lagere aardende chakra's en de hogere spirituele chakra's. Hier vinden we ons mededogen, vertrouwen, empathie, zelfzorg, verbinding met anderen en ons gevoel van vergeving. Hoewel we vaak aan het woord liefde denken in overeenstemming met anderen in ons leven, is zelfliefde een van de belangrijkste aspecten die we kunnen vasthouden. Als we diep voor onszelf zorgen, kunnen we beslissingen nemen die ons dienen, kunnen we oude trauma's loslaten die ons vasthouden, en kunnen we onszelf koesteren om rijkere, zoetere en diepere ervaringen in het leven te hebben.


Wanneer ons hartchakra geblokkeerd is, kunnen we merken dat het moeilijk is om wrok vast te houden en het moeilijk vinden om te vergeven. Ons gevoel van eigenwaarde kan een klap krijgen en we kunnen het gevoel hebben dat we er niet bij horen of we voelen het gewicht van eenzaamheid op ons. We kunnen depressief of angstig zijn en dit kan zich uiten in fysieke symptomen zoals hartkloppingen, hoge of lage bloeddruk, slechte bloedsomloop en ademhalingsmoeilijkheden. Voor degenen die een hartchakra hebben dat overactief is en weer in balans moet worden gebracht, kun je worstelen met wederzijdse afhankelijkheid, jaloezie, hoge verwachtingen en als gevolg daarvan hard zijn in je oordeel over anderen.


Wat kun je nog meer gebruiken in plaats van kristallen


Als je nog meer complementaire therapieën in je hartruimte wilt verwelkomen, dan kun je ook de volgende ideeën kiezen om die hartruimte helder en kloppend te houden...

 • Oefen yogahoudingen die hart en borst openen.
 • Eet groen voedsel en hartverwarmende soepen.
 • Zeg affirmaties op een dagelijkse basis.
 • Adem diep in, want het hartchakra wordt geassocieerd met het element lucht
 • Dans en beweeg je lichaam
 • Knuffel jezelf
 • Ontwaak je vermogen om lief te hebben met essentiële oliën zoals roos, lavendel en jasmijn


Conclusie
Ons hart in balans brengen is iets moois. Het vult ons met het licht van liefde en moedigt ons aan om zonder angst te vertrouwen. Het herinnert ons eraan dat we verbonden zijn met grotere dingen en dat mededogen ons altijd zal dragen. Het hebben van een open hart ruimt veel van de diepe moeilijkheden van het leven op.

5. Keel Chakra

De keelchakra wordt in het Sanskriet ook wel de Vishuddha chakra genoemd, dit vertaalt zich naar 'puur' of 'zuivering' – een perfect woord voor de kracht van het leren gebruiken van de eigen stem. Het vijfde chakra en energiecentrum in ons lichaam, het keelchakra, is hoe we onze dromen, gedachten, gevoelens communiceren en hoe we ons zelfgevoel naar buiten brengen. Het is een enorm belangrijk chakra dat gevoelens van vertrouwen, eigenwaarde, verbondenheid met zich meebrengt en helpt een brug of energiestroom te vormen tussen het hart en de geest.

Wanneer onze keelchakra open en helder is, kunnen we onze 'zielenpoort' gebruiken om vrijuit te spreken, gehoord te worden en onze relaties met de mensen om ons heen te verdiepen. Tekenen van een geblokkeerde keelchakra kunnen zijn: het gevoel hebben dat je stem niet geldig is, timide of verlegen zijn, conflicten of elke vorm van confrontatie vermijden, besluiteloos zijn en je overgeven aan gedrag dat mensen behaagt. Het kan ook de andere kant op gaan en je kunt merken dat je oneerlijk bent, spreekt zonder na te denken en ongevoelige dingen zegt die mensen kunnen kwetsen. In fysieke zin kan een geblokkeerde keelchakra zich uiten in problemen rond de keel en de nek. U kunt veel keelpijn hebben, mondzweren, kaakpijn, schildklierproblemen, stijfheid van de nek, gebitsproblemen en alle lichamelijke symptomen die het keelgebied aantasten, enz.

Het in balans brengen van ons keelchakra is belangrijk. Als onze keel vrij is, onze tong vrij en onze kaak losgeslagen, kunnen we onze stem gebruiken om op te staan in deze wereld en ons eigen gevoel van kracht te vinden. Je woorden zijn een belangrijk gevoel van expressie en of ze nu op papier staan of hardop worden uitgesproken, deze woorden helpen ons om te delen wie we zijn en geven ons toestemming om te schitteren.

Als je het gevoel hebt dat je keelchakra goed en wel geblokkeerd is en je dat gebied graag wilt blijven helen en je verbinding wilt versterken, kun je ook een reeks eenvoudige en diepere spirituele oefeningen gebruiken. Bekijk deze lijst met dingen die kunnen helpen om je chakrablokkades in de keel los te schudden en het gesprek met energie en gemak te laten stromen...

 • Dagelijkse affirmaties of mantra's
 • Zingen of zingen
 • Journaling of elke vorm van creatief schrijven
 • Yogahoudingen die een open keel of schouderstand aanmoedigen
 • Ademwerk
 • Gesprekstherapie of zelfs delen met een vertrouwde vriend
 • Blauw in je garderobe brengen
 • Etherische oliën zoals rozemarijn, eucalyptus, wierook en salie


Conclusie
Het keelchakra is een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Als we het gevoel hebben dat we gehoord en begrepen worden in plaats van onze tong in te slikken, staan we op in persoonlijke kracht en vertrouwen. We zijn beter toegerust om onze waarheid te spreken en we trappen niet in de valkuilen van frustratie en angst. Deze prachtige blauwe edelstenen kunnen ons helpen genezen en kunnen ons aanmoedigen om onze stem terug te winnen, want niemand zal tenslotte voor ons opkomen.

6. Derde Oog Chakra

Zittend in het midden van het voorhoofd, is het derde oogchakra (ook bekend als de Ajna in het Sanskriet) de zetel van onze intuïtie. Dit is de poort naar onze diepste bron van innerlijke wijsheid, onze helderheid en alle kennis die we nodig hebben om toegang te krijgen tot hogere spirituele contemplatie. Het derde oog is het zicht dat naar binnen kijkt en voorbij de periferie van wat onze andere twee ogen kunnen zien. Verbonden met het gevierde en cerebrale zesde zintuig, wordt het derde oog vertegenwoordigd door de dromerige kleur indigo, het stroomt met vrouwelijke energie en het wordt geassocieerd met licht en de lotus.

Voor degenen die een derde oog chakra blokkade hebben, is dit het moment waarop het leven lastig kan worden. Een geblokkeerd derde oog chakra komt met bijwerkingen die zich ook over het fysieke, emotionele en spirituele rijk verspreiden. In fysieke zin kunt u last hebben van hoofdpijn, oorproblemen, oogproblemen, uw hormonen kunnen uit balans zijn en uw natuurlijke circadiane ritmes kunnen chaos zijn, wat ook leidt tot slapeloosheid en slecht slapen. Emotioneel kun je je gestrest, angstig, besluiteloos, vastgelopen, bekrompen voelen en niet in staat zijn om verder te gaan met de ideeën die je hebt.

Wanneer ons derde oog in toom is gehouden en wijd open staat, zijn we in staat om voorbij het binaire van zwart-wit denken te gaan. We blijven verbonden, evenwichtig en in staat om verder te kijken dan de grenzen van zelfbeperkende overtuigingen. Op kleine manieren kunnen we vertrouwen op onze beslissingen, onze gevoelens eren en duidelijkheid houden voor het grotere geheel in het leven.

Als je het gevoel hebt dat je derde oog een extra dosis hulp nodig heeft, kun je je ook wenden tot deze complementaire derde oog chakra oefeningen om je innerlijke kracht te optimaliseren...

 • Beoefen yogahoudingen die het derde oog wakker maken (neerwaartse hond, kinderhouding, adelaarshouding, lotushouding)
 • Mediteer en stel je een wit licht voor dat de rommel van je derde oog opruimt
 • Draag de kleur paars
 • Eet pure chocolade en rijk omega 3 of paars voedsel (boerenkool, bessen, aubergine)
 • Oefen dagelijkse affirmaties over doel en wijsheid
 • Laat je ruimte stromen met etherische oliën van lavendel en basilicum


Conclusie
Wanneer ons derde oog is gezuiverd, kunnen we ook in contact komen met die paranormale gaven, onze gaven van helderziendheid versterken en leven in de wetten van aantrekkingskracht. We voelen ons zelfverzekerd, positief, krachtig en vredig. Met behulp van deze edelstenen kunnen we in gelukzaligheid leven

7. Kruin Chakra

De Sahasrara, de hoogste chakra – onze kroon van verbinding en spiritualiteit met het universum, is ons zevende energiecentrum en de thuisbasis van hoger bewustzijn, eenheid en levensdoel. Met zijn heldere violette en witte kleur, zijn kosmische energie en grensverleggende vibes, kan het ontgrendelen van het kruinchakra ons grootste avontuur zijn.

Een brug tussen de fysieke wereld die we onder onze voeten voelen en alle geheimen van de sterren, de kruinchakra is waar we naartoe gaan om ons te verbinden met alles dat buiten ons aardse begrip zit. Wanneer ons kruinchakra wordt opengebroken en al het licht en de energie van ons lichaam zich verbinden met het universum, kunnen we echt naar ons hoogste leren springen. Degenen met een open kroon kunnen zich in een prachtig spiritueel evenwicht bevinden. Ze stralen van rust en licht. Ze zijn geaard en geven zich over aan vertrouwen in plaats van zich te laten leiden door angst. Ze staan open voor alle grote leringen van het universum en ze zijn omgeven door overvloed. De geneugten van een kosmische verbinding met het kruinchakra kunnen elke cel in het lichaam doen ontwaken en je een diep gevoel van verbondenheid en betekenis geven.

Voor degenen die een blokkade of een onbalans in het kruinchakra hebben, kun je het gewicht van cynisme op je schouders voelen. Je kunt spiritualiteit ook afwijzen of je overweldigd voelen door ervaringen die je uitnodigen om dieper te verkennen. Je kunt je opgesloten voelen in eenzaamheid, ongeluk, malaise en gebrek aan richting in het leven. Het kan zijn dat je je doel niet begrijpt en zelfs gevangen kunt zitten in een slachtoffermentaliteit en niet in staat bent om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Zelfs voor degenen die de tegenovergestelde weg zijn gegaan en een overweldigd kruinchakra hebben, kan dit leiden tot een verlies van balans en aarding. Je voelt je misschien ruimtelijk en geen contact meer op menselijk niveau. Balans is alles als het gaat om de Sahasrara.

Voor degenen die een extra dosis kruinchakra balanceren en helen willen, kun je de volgende technieken gebruiken om je kristaltherapie aan te vullen en nog meer licht en overvloed aan te trekken. Bekijk deze ideeën voor kruinchakra reiniging...

 • Oefen yogahoudingen die de kruin openen (lotushouding, boomhouding, hoofdstand)
 • Ga een tijdje in stilte zitten
 • Mediteer en stel je een wit licht voor dat je kruin omringt
 • Geniet van essentiële oliën zoals jasmijn, roos, lavendel en mirre
 • Oefen chanten
 • Zeg affirmaties met betrekking tot spiritualiteit en bewustzijn
 • Houd een dankbaarheidsdagboek bij
 • Ga in de zon zitten of wandel in de natuur


Conclusie

Spirituele gelukzaligheid wacht op degenen die moedig genoeg zijn om te geloven dat ze hun kruinchakra kunnen openen. Het uitbreiden van je begrip van het leven, het overstijgen van beperkingen en het leven in het licht zal je ongetwijfeld helpen om jezelf in een veel diepere hoedanigheid te leren kennen. Zeg ja tegen je ware geest en laat de lotus bloeien met deze kruinchakra kristallen.