➵ Alles over Meditatie


ALLES WAT JE MOET WETEN OVER MEDITEREN
Ik dacht altijd dat meditatie alleen maar de ogen sluiten en de geest een uur of twee leeg laten gaan. Maar ik zat helemaal verkeerd. Meditatie heeft een doel dat veel meer is dan alleen van binnen stil zijn. Het zou zeer nuttig zijn om een ​​pre-meditatie routine van "ademwerk" uit te voeren om het bloed van zuurstof te voorzien, samen met gespannen & loslaat "energie-oefeningen" van verschillende lichaamsdelen om ontspanning te fasciliteren, evenals "affirmaties en decreten" voor specifieke doeleinden, maar het is niet mijn doel om deze eenvoudige verhandeling over de basisprincipes van meditatie ingewikkelder te maken, dus ik zal verder onderzoek aan jou overlaten als je geïnteresseerd bent.

 

 EENVOUDIG
Meditatie heeft alles te maken met "ontspanning" en "concentratie" of focus. Het is eigenlijk heel simpel. Het ontspanningsgedeelte ligt voor de hand, maar focus op wat? Concentreer je op de inademing en de uitademing door de neus, met uitsluiting van al het andere. Dat is het. Als de geest afdwaalt (en dat zal hij), breng hem dan zachtjes terug naar je enige simpele taak: focus. Versla jezelf niet als dit in het begin moeilijk is. Er is geen telling of cadans bij het ademen tijdens meditatie zoals bij ademwerk. Laat het gewoon binnenkomen en op een natuurlijke manier naar buiten gaan.

 HOUDING
Hoe je zit is aan jou: Volledige Lotus? Halve lotus? Met gekruiste benen? Op de grond zitten op een meditatiekussen (Zafu)? Zittend in een stoel zonder armen? Uw keuze, maar geen comfortabele bureaustoel alstublieft, anders wordt uw ruggengraat gebogen. Ik zit het liefst in een stoel met de benen niet gekruist, de voeten plat op de grond. Welke positie u ook kiest, houd uw rug recht en uw kaaklijn parallel aan de vloer. Het is het beste als je gesloten ogen iets omhoog kijken zonder te spannen.

 

 MANTRA'S/MUDRA'S
Een mantra is een paar eenvoudige woorden die helpen om je geest stil te houden en minder de neiging te hebben om af te dwalen. Mantra's zijn geen zinnenlange affirmaties. "OM" de koning van mantra's is goed, of "Om namah shivaya" of "Ananda" wat gelukzaligheid betekent in het Sanskriet of eenvoudigweg "Vrede". Een mudra is een eenvoudige, duim-aanraken-de-vinger of vingers handpositie voor energiestroom. Verschillende vingerposities geven verschillende resultaten. Hier komt veel bij kijken, dus je kunt het onderzoeken en het doen of niet zoals je wilt. Een mantra is optioneel; zo is een mudra.

 

 HANDEN POSITIE
Zit met je handen gevouwen in je schoot, of elke hand op een knie of wat dan ook comfortabel is.

 

 VISUALISATIE
Ja, en nee. Uw keuze. Kun je jezelf visualiseren of je voorstellen dat je in een kolom of pilaar van wit helende licht zit? Wat dacht je van een violette vlamkolom van licht voor het transmuteren van negatief karma in Licht? Elk van deze kan helpen om de geest vrij te houden van dwalende gedachten, terwijl ze je genezen en energie geven. Probeer het. Kijk of dit voor jou werkt. Zo niet, geen zorgen. Onthoud... gefocust en kalm, plezierig en ontspannend. Hou het simpel.

 

 DUUR
Meditatie moet plezierig en pijnloos zijn. Als je er niet van geniet, ga je waarschijnlijk niet verder. Dus waarom niet beginnen met 5 of 10 minuten? Als je klaar bent, 15 of 20 minuten. Meer tijd als je je geleid voelt. Geen druk. Eén keer per dag mediteren is geweldig. Twee keer per dag is zelfs nog beter... als je kunt. Maar probeer het alstublieft minstens één keer per dag. Wees consistent. Dit is een waardevolle investering in je welzijn voor innerlijke rust en spirituele groei.

 

 ROUTINE
Kies elke dag dezelfde tijd voor meditatie en kies een plek die speciaal voor je zal zijn als je kunt. Buiten is het, als het weer het toelaat, ideaal. Een speciale ruimte om te mediteren is geweldig, of gewoon een hoek van een kamer. Meditatie, yoga of new age instrumentale muziek is optioneel.