Polariteits Integratie 


Polariteitsintegratie betekent de integratie van twee tegenpolen. In ons universum wordt het "spel voor zielevolutie" Polariteitsintegratie genoemd en wat we hier zijn om te integreren zijn de twee tegenpolen, Licht en Donker. 


LICHT

kan worden omschreven als liefde, vreugde, gelukzaligheid en alle emoties die verband houden met de bovenste chakra's. Het duister kan worden omschreven als angst, woede, schuld, schaamte en alle emoties die verband houden met de lagere chakra's. Het Licht vertegenwoordigt de "beloning", vreugde, geluk, gelukzaligheid. Het


DONKER
staat voor de “les”, de uitdaging. Emotionele/lichamelijke pijn, en de emoties van angst en woede zijn wat we moeten leren waarderen als onderdeel van de les.

 

COMPASSIE
is het doel van het spel. Compassie is het integratiepunt, het middelpunt van de twee tegenstellingen. Wanneer de ziel echt mededogen bereikt, voelt ze acceptatie voor beide kanten, en beoordeelt ze noch als inherent goed of slecht. Het bereiken van compassie of integratie betekent dat een ziel de waarde in zowel het Licht als het Donker ziet, en ervoor kiest om beide in evenwichtige porties te hebben, als onderdeel van zichzelf. Elke ziel in dit universum speelt het Polariteits-integratiespel om spirituele evolutie en uiteindelijke hereniging met de Goddelijke Schepper, de Bron, Al dat Is te bereiken.


FROM DARK TO LIGHT
Een van de grote uitdagingen van het Polarity Integration Game is het vinden van de waarde in het donker. The Dark is het schoolgebouw en de lessen zijn de lessen die we willen leren om een ​​evenwicht tussen beide in onszelf te bereiken.  De andere grote uitdaging is onze overtuiging dat we in het Licht willen blijven. The Light is als een vakantieplek op een tropisch eiland. Het is een ontsnapping aan de stress en spanning van spirituele groei. Het was nooit de bedoeling dat we daar zouden blijven, want in het Licht blijven zou zo extreem polariseren. Polariseren naar het licht of het duister stagneert de spirituele groei. Het elimineert ook het vermogen om zich voort te planten, omdat de fysieke vorm dan gedeeltelijk emotioneel wordt uitgeschakeld. Er is een balans van beide tegenpolen nodig om zonder problemen te kunnen voortplanten. Om ons doel te bereiken, spelen we allemaal rollen die duister zijn en rollen die licht zijn. Anders zouden we niet kunnen integreren omdat we deze tegenstellingen niet zouden ervaren.  We bereiken onze spirituele evolutie door te incarneren op verschillende planetaire scholen. Planetaire scholen hebben verschillende gradaties van vrije wil en bieden dus verschillende niveaus van empowerment.