Helende Stenen


Historisch gezien worden kristallen aangeprezen als oudste vorm van geneeskunde, met filosofieën geleend van het hindoeïsme en boeddhisme. Edelstenen & Mineralen en hun geneeskrachtige werking zijn al eeuwenlang bij mensen bekend, zo is uit opgravingen gebleken. Steeds meer mensen ontdekken opnieuw dat edelstenen en mineralen een heel goed hulpmiddel kunnen zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten. Edelstenen kun je gemakkelijk bij je dragen en zo hun werking laten doen. Verwerkt in een sieraad of in je zak als knuffelsteen (handsteen) Maar ook in je huis, in ruwe vorm of gepolijst, of als sfeerlicht (zoutsteen)

⋰ Chakra Stenen (Mercy) 


HELENDE EIGENSCHAPPEN
Bergkristal is al sinds het begin van de tijd op aarde, en oude beschavingen gebruikten kristallen als beschermende talismannen, vredesoffers en sieraden. Tegenwoordig is kwarts goed voor 12% van de aardkorst en wordt het in bijna elke soort technologie gebruikt, zoals tijdbeheer, elektronica, informatieopslag en meer. Albert Einstein zei dat alles in het leven vibratie is, en net als geluidsgolven komen je gedachten overeen met de vibraties van alles wat zich in je leven manifesteert. Daarom, als je denkt dat kristallen helend potentieel hebben, zullen de positieve vibraties van de stenen die gedachten versterken. Op elk moment hebben we het vermogen om onze gedachten te kiezen en terwijl we onze reis vervolgen, presenteert ons elke dag nieuwe uitdagingen en een prachtig begin.


ELIXERS
Soms worden ook elixers van de kristallen gemaakt door het kristal in een glazen kom te plaatsen gevuld met zuiver bronwater en het gedurende 12 uur in het zonlicht of maanlicht te laten. Dit kan worden gedronken of toegevoegd worden aan je bad.


NIEUW BEGIN
Houd het kristal vast in je niet-dominante hand en sluit je ogen alsof je aan het mediteren bent. Breng een moment of twee door met het leegmaken van eventuele negatieve gedachten. Visualiseer een ei. Eieren in Pasen vertegenwoordigen een nieuw begin. Stel je nu een foto voor en stel je Zelf centraal voor. Vraag het universum om je je volgende nieuwe begin te laten zien. Als je het ziet, open je je ogen en noteer dat nieuwe begin. Schrijf nu drie dingen op die je moet doen om dat doel te bereiken. Plaats nu dat kristal over deze lijst en bewaar het op een plek waar je het elke dag kunt zien.

⋰ Roze Toermalijn in Kwarts (Mercy) 


REINIGEN & OPLADEN
Wanneer je je kristal voor het eerst mee naar huis neemt wil je de negativiteit die het misschien heeft opgepikt, wegwassen. Je kunt het onder koud stromend water uit een kraan houden of het in een natuurlijke bron van water spoelen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat het water koel is, niet warm of heet. Voeg een beetje zeezout toe aan de reiniging of verbrand salie om ongewenste energieën te verwijderen.