Het Eren van Moeder GaiaDAGELIJKSE RITUELEN
Rituelen helpen bij het doordringen van intentie en doel in onze dag. Ze kunnen ons leren hoe we uit alledaagse taken mini-ceremonies kunnen maken en geleidelijk een gevoel van dankbaarheid opbouwen voor alles en iedereen in ons leven. Een ritueel kan zo simpel zijn als elke dag een moment nemen om naar de hemel te kijken als waardering voor dit uitgestrekte universum waar we deel van uitmaken, of langzaam aan je water nippen met de bedoeling je lichaam te voeden. 


MEDITEREN
Vind je gevoel van stabiliteit en balans met de aarde door een aardingsmeditatie of wortelchakra-meditatie te beoefenen. Zoek 10 minuten per dag voor meditatie.
Zoek buiten een rustige plek waar u comfortabel op de aarde kunt zitten.
Verbind je adem. Focus op de locatie van de wortelchakra en visualiseer de kleur van de chakra. Verbeter uw meditatie-ervaring met: etherische oliën - mirre, patchoeli of wierook. Gebruik een Mudra-Muladhara mudra. Beëindig uw meditatie door uw handen in gebed naar uw hart te brengen en terug te keren naar uw ademhaling. Je kunt ook proberen je oefening af te sluiten door OM te chanten.

BEWEGING : YOGA
Het aarde-element is het principe van stabiliteit. Het ondersteunt toewijding en vertrouwen. Net als een boom groeien we zowel naar boven als naar beneden met wortels en takken. We kunnen deze energetische ervaring nabootsen door middel van yogahoudingen zoals boomhouding of berghouding om stevig te staan ​​en lang te worden, en de houding van het kind of de duifhouding om ons op de grond te wortelen.


AARDING
Heb je ooit gemerkt hoe je je zo energiek en levendig voelt tijdens het wandelen op het strand? Het is je misschien opgevallen hoe de stress wegrolt en je je volledig ontspannen voelt. Wat is het magische ingrediënt? Elektronen. Onze voeten bevatten een rijk, ingewikkeld netwerk van zenuwen en acupunctuurpunten en zijn bijzonder bedreven in het oppikken van vrije elektronen van het aardoppervlak. Het wordt blootsvoets of holbewoner geneeskunde genoemd, en blootsvoets lopen - oftewel aarding of aarding - is misschien wel de gemakkelijkste, eenvoudigste en goedkoopste manier om je lichaam terug te brengen naar een optimale staat van homeostase en gezondheid. De meest eenvoudige manier om aan de aarding deel te nemen, is door simpelweg contact te maken met de grond op het vuil of op beton, dat ook geleidend is. Hier zijn manieren waarop u uw ervaring kunt ritualiseren:

GREEN MINDFUL LIVING
We leven ons leven in de veronderstelling dat er weinig actie is die we kunnen ondernemen, afgezien van recyclen of protesteren, die daadwerkelijk een verschil zouden maken bij het redden van onze planeet. Maar als het op de aarde aankomt, heeft de geschiedenis aangetoond dat ze zichzelf kan genezen, ze heeft ons gewoon nodig om haar niet meer ziek te maken. Naast composteren zijn er uitvoerbare en praktische stappen die u kunt nemen om te stoppen met ondersteunende systemen die de aarde pijn doen, en in plaats daarvan een toezegging doen om haar schoon en gezond te houden. Ontdek de industrieën die onze planeet schaden en wat u kunt doen om hier te helpen.

 

HEALING CEREMONIES
Ceremonies zijn door veel tradities gebruikt, met name de indianen, als een vorm van genezing en transformatie. Ze kunnen zo simpel zijn als het aansteken van een kaars of een grote gemeenschapsbijeenkomst omvatten. Beide zijn gecentreerd rond een activiteit die op een geritualiseerde manier focust op een bepaalde intentie. Deze ceremonie kan worden gedaan met een groep vrienden of alleen.


8 STAPPEN PLAN


1. Zoek buiten een rustige plek,
2. Maak een altaar om de 4 elementen (plant, veer, kaars, stenen) op te offeren,
3. Creëer een cirkel van bescherming.
4. Roep je voorouders, een godheid, geascendeerde meester, spirituele gidsen of andere liefdevolle wezens aan om je te helpen met de ceremonie.
5. Bied je gebeden / intenties aan voor de planeet, misschien is er een bepaald deel van de planeet waarnaar je deze helende energie wilt sturen.
6. Gebruik beeldspraak, visualisatie en affirmaties om je te helpen voorstellen dat de planeet wordt gereinigd. 
7. Overweeg om een ​​trommel mee te nemen in je ceremonie. In de sjamanistische traditie worden drums gebruikt vanwege hun helende eigenschappen.
8. Sluit uw ceremonie af door te bedanken.