Natuurlijke Medicijnen


5 HUISMIDDELTJES OM JE BLOED TE ONTGIFTEN
Van het transporteren van zuurstof, voedingsstoffen en hormonen naar weefsels, speelt bloed een zeer belangrijke rol. Vanwege al deze factoren is het zeer noodzakelijk om uw bloed zuiver en toxinevrij te houden om een ​​goede werking van het lichaam te garanderen. Nieren en lever zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de zuivering van het bloed. Er zijn enkele huismiddeltjes die kunnen bijdragen aan het ontgiftingsproces. Dit zal helpen bij het elimineren van de afvalstoffen die in het bloed aanwezig zijn als gevolg van bepaalde biologische processen of van een ziekte.

 

1. Citroensap
Citroensap kan helpen om uw bloed en spijsverteringskanaal te zuiveren, wat uw gezondheid kan verstoren. Citroensap is zuur van aard en kan uw pH-waarde veranderen en is nuttig bij het verwijderen van gifstoffen uit het bloed. Veel virussen en andere ziekteverwekkers kunnen niet overleven in de alkalische omgeving. Drink elke dag vers citroensap op een lege maag om ongewenst materiaal uit je lichaam te verwijderen. Knijp het sap van 1/2 citroen in een glas warm water en drink het voor je ontbijt.

 

2. Appelciderazijn en Bakpoeder
Deze combinatie helpt de pH-waarde van het lichaam in evenwicht te brengen. Het helpt om het bloed en de lichaamsweefsels te zuiveren. Het brouwsel verwijdert urinezuur uit het bloed en zuivert het. Doe 2 eetlepels appelciderazijn en 1/2 eetlepel zuiveringszout in een leeg glas. Laat het mengsel even rusten, zodat de bubbel en het bruisen bezinken. Voeg er dan water aan toe en drink het meteen op. Hoewel zuiveringszout wordt geneutraliseerd nadat je er appelciderazijn aan hebt toegevoegd, maar als je een hoge bloeddruk hebt, raadpleeg dan je arts voordat je dit probeert.


3. Basilicum
De heilige basilicum, die in de meeste voedingsmiddelen wordt gebruikt, heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Basilicum is een uitstekend kruid om je bloed te zuiveren en gifstoffen uit het bloed, de lever en de nieren te verwijderen. Het kruid verwijdert toxine uit het lichaam via de urine. Plet vijf tot zes basilicumblaadjes en voeg het toe aan je eten om extra ontgiftende voordelen te krijgen. Je kunt ook een kruidenthee maken door zes tot acht basilicumblaadjes te zetten in een kop heet water.

 

4. Kurkuma
Kurkuma is een krachtig kruid en een geweldige genezer. Het kruid reinigt ons bloed en versnelt het genezingsproces. Een verbinding in kurkuma genaamd curcumine kan ontstekingen en de meeste andere problemen in het lichaam bestrijden. Kurkuma helpt ook bij de aanmaak van rode bloedcellen en de geneeskrachtige werking gaat terug tot de tijd van Ayurveda. Meng 1/2 theelepel kurkumapoeder in een kopje warme melk en drink het op. Deze drank helpt de lever optimaal te functioneren.

 

5. Water
Water is een natuurlijk ontgiftingsmiddel. Hoe meer water je drinkt, hoe zuiverder je bloed zal zijn. Water spoelt gifstoffen uit het lichaam en helpt de organen goed te functioneren. Het helpt de doorstroming van mineralen en vitamines en verwijdert gifstoffen door te plassen.

 

+ Overige voedingsmiddelen
Naast de bovengenoemde ontgiftende middelen zijn er nog andere voedingsmiddelen die kunnen helpen om je bloed te zuiveren en je gezond te maken.

Bosbessen: Deze vrucht is de beste natuurlijke bloedzuiveraar. Het verbiedt ook de groei van leverkankercellen.

Broccoli: Geladen met vitamine C, omega-3 vetzuren, calcium, kalium, fosfor en mangaan, verwijdert broccoli ook gifstoffen uit je bloed.

Rode bietjes: Door de aanwezigheid van antioxidanten genaamd betalains en nitraten, kan rode biet ook je bloed ontgiften.

5 PRODUCTEN OM JE IMMUUNSYSTEEM EEN BOOST TE GEVEN

Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die van nature voorkomt in groenten en fruit, vooral sinaasappels en andere citrusvruchten. Als u de suiker uit fruit wilt vermijden, maakt pure Vitamine C Poeder het gemakkelijk om uw dagelijkse dosis binnen te krijgen en daarmee ook voldoende water.  Verspreid het water en de poeder over de dag zodat het lichaam alle tijd heeft om het op te nemen. U kunt ook meer vitamine C-rijke groenten in uw dieet opnemen. Rode paprika's bevatten bijna 3 keer zoveel vitamine C als een sinaasappel. Enkele andere voedingsmiddelen met veel vitamine C zijn broccoli, spinazie en tomaten.


Zink is een krachtig mineraal dat een vergelijkbare rol speelt als vitamine C, omdat het cellulair herstel en groei bevordert, evenals het immuunsysteem. Er zijn aanwijzingen dat als zinkpastilles of siroop worden ingenomen binnen 24 uur nadat de symptomen van verkoudheid zijn begonnen, het supplement kan helpen de duur van verkoudheid te verkorten. Zink komt van nature ook voor in schaaldieren, vlees, zuivelproducten, noten en volkoren granen. 


Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar vlierbessen, maar sommige onderzoeken suggereren dat deze donkerpaarse bes de symptomen van griep en verkoudheid met vier dagen kan verminderen. De bes is niet alleen rijk aan vitamine C, maar ook rijk aan flavonolen en anthocyanines, die ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen hebben. Je kunt in bijna elke supermarkt vlierbessensupplementen vinden in de vorm van een zuigtablet of een siroop, maar om er zeker van te zijn dat je de beste eigenschappen van de vlierbloesem krijgt, moet je kijken of je een plaatselijke kruidendokter in je buurt hebt die verse en krachtige vlierbessen maakt tot siroop.


Gember zit vol met ontstekingsremmende eigenschappen die het immuunsysteem helpen om bacteriën en virussen af ​​te weren. Er zijn een paar manieren om gember te nemen. Probeer verse gember toe te voegen aan je smoothie of trek in heet water met je favoriete thee. Het is ook verkrijgbaar in tabletten of drankjes.


Echinacea hierover is enig wetenschappelijk bewijs dat aangeeft dat Echinacea ons immuunsysteem beïnvloedt door de activiteit van witte bloedcellen te stimuleren. Sommige van deze onderzoeken melden ook dat Echinacea de hersteltijd na een verkoudheid kan helpen versnellen en het begin ervan kan voorkomen. Echinacea kan ook regelmatig worden gebruikt om het immuunsysteem te helpen versterken en is verkrijgbaar in een tinctuur, zuigtabletten of als tabletten.