Soorten Meditaties


⋰ Foto Unsplash (Free) 


Deze meditaties helpen ons niet alleen om kalmte en geestelijke rust te vinden, maar helpen ook om gevoelens van welzijn, geluk en empathie voor anderen te verbeteren.

▻  1. Liefdevolle Meditatie

Liefdevolle meditatie is ontworpen om gevoelens van mededogen en liefde te bevorderen, zowel voor anderen als voor jezelf. Het kan diegenen helpen die getroffen zijn door: boosheid, frustratie, wrok of ruzie. Deze meditatie kan positieve emoties verhogen en is gekoppeld aan verminderde depressie, angst en posttraumatische stress.

▻  2. Lichaamsscan Meditatie

 Progressieve ontspanning, ook wel lichaamsscan meditatie genoemd, is meditatie die mensen aanmoedigt om hun lichaam te scannen op spanningsvelden. Het doel is spanning op te merken en los te laten. Tijdens een progressieve ontspanningssessie beginnen beoefenaars aan het ene uiteinde van hun lichaam, meestal hun voeten, en werken ze door het geheel. Sommige vormen van progressieve ontspanning vereisen dat mensen de spieren spannen en ontspannen. Anderen moedigen een persoon aan om een ​​golf te visualiseren, die over hun lichaam zweeft om spanning los te laten. Progressieve ontspanning kan helpen algemene gevoelens van kalmte en ontspanning te bevorderen. Het kan ook helpen bij chronische pijn. Omdat het langzaam en gestaag het lichaam ontspant, gebruiken sommige mensen deze vorm van meditatie om hen te helpen slapen.

 

⋰ Foto Unsplash (Free) 

▻  3. Mindfulness Meditatie

Mindfulness is een vorm van meditatie die beoefenaars aanspoort om bewust te blijven en aanwezig te zijn in het moment. In plaats van stil te staan ​​bij het verleden of angst aan te jagen voor de toekomst, moedigt mindfulness het bewustzijn van de bestaande omgeving van een persoon aan. Cruciaal hierbij is een gebrek aan oordeelsvermogen. Dus in plaats van na te denken over de ergernis van een lange wachttijd, zal een beoefenaar eenvoudigweg het wachten ondergaan zonder oordeel. Mindfulness-meditatie is iets dat mensen bijna overal kunnen doen. Tijdens het wachten in de rij bij de supermarkt bijvoorbeeld, kan een persoon rustig zijn omgeving waarnemen, inclusief de bezienswaardigheden, geluiden en geuren die ze ervaren.

 

 Uit onderzoek is gebleken dat mindfulness: de fixatie op negatieve emoties kan verminderen, de focus kan verbeteren, het geheugen kan verbeteren, het verminderen van impulsieve, emotionele reacties, verbetering van de tevredenheid in de relatie. Er zijn aanwijzingen dat mindfulness de gezondheid kan verbeteren. Een studie van Afrikaans-Amerikaanse mannen met een chronische nieraandoening ontdekte bijvoorbeeld dat mindfulness-meditatie de bloeddruk kon verlagen.

▻  4. Adem Bewust Meditatie

Adembewustzijn is een meditatie die een bewuste ademhaling aanmoedigt. Beoefenaars ademen langzaam en diep, tellen hun ademhaling of richten zich op een andere manier op hun ademhaling. Het doel is om alleen aandacht te besteden aan ademhalen en andere gedachten te negeren die de geest binnendringen. Als een vorm van mindfulness-meditatie biedt adembewustzijn veel van dezelfde voordelen als mindfulness. Die omvatten, verminderingen van angst, verbetering van concentratie en grotere emotionele flexibiliteit.

 

⋰ Foto Unsplash (Free) 

▻  5. Kundalini Yoga

Kundalini yoga is een fysiek actieve vorm van meditatie die bewegingen combineert met diepe ademhaling en mantra's. Mensen leren dit meestal van een leraar of een les. Iemand kan de poses en mantra's ook gewoon thuis leren. Net zoals andere vormen van yoga, kan Kundalini Yoga de fysieke kracht verbeteren en pijn verminderen. Het kan ook de geestelijke gezondheid verbeteren door angst en depressie te verminderen. Een studie uit 2008 van veteranen met chronische lage rugpijn, bijvoorbeeld, vond dat yoga pijn verminderde, verhoogde energie en verbeterde algemene mentale gezondheid. 

▻  6. Zen Meditatie

Zen-meditatie, ook wel Zazen genoemd, is een vorm van meditatie die deel kan uitmaken van de boeddhistische beoefening. Veel Zen-beoefenaars studeren onder een leraar omdat dit soort meditatie specifieke stappen en houdingen omvat. Het doel is om een ​​comfortabele houding te vinden, je te richten op je ademhaling, en aandachtig je gedachten observeren zonder oordeel. Nogmaals, deze vorm van meditatie is vergelijkbaar met mindfulness-meditatie, maar vereist meer discipline en oefening. Mensen geven er misschien de voorkeur aan als ze zowel ontspanning als een nieuw spiritueel pad zoeken. 

⋰ Foto Unsplash (Free) 

▻  7. Inzicht Meditatie

Meditatietechnieken worden vaak omschreven als kalmerende of inzichtmeditatie. De bedoeling van het kalmeren van meditatie is om een ​​rustigere, meer vredige gemoedstoestand en verbeterde concentratie te cultiveren. De meeste kalmerende meditatiepraktijken omvatten het focussen op een bepaald object - je ademhaling, een mantra, een visualisatie, een fysiek object, zelfs fysieke sensaties in je lichaam - en terugkeren naar dat object wanneer je wordt afgeleid of wanneer je merkt dat je gedachten beginnen af te dwalen. Als alternatief hebben mensen die inzichtsmeditatie beoefenen vaak de intentie uitgesproken om hun geest te transformeren door eigenschappen zoals wijsheid en mededogen te ontwikkelen. Inzichtsmeditatie houdt in dat je je concentreert op de ademhaling en je bewust bent van alle fysieke en mentale gewaarwordingen die opkomen.