Wierook


⋰ Wierook (Mercy) 


Wierook branden wordt op de meeste plaatsen geëerd omdat het veel dingen vertegenwoordigt. Sinds de oudheid wordt wierook gebruikt om culturele, religieuze en spirituele redenen. Tegenwoordig is het branden van wierook nog steeds populair over de hele wereld. De voordelen van het branden van wierook voor spiritueel gebruik variëren enorm. Geuren leiden ons voorbij de rede naar ervaringen die mentale verjonging en verbeterde zintuiglijke ontvangst omvatten. 


ANCIENT WISDOM
Het gebruik van wierook als sleutel om de deur naar hogere spirituele rijken te ontsluiten, gaat niet terug tot alleen eeuwen, maar duizenden jaren. We weten allemaal dat de drie wijzen in de bijbel geschenken hebben meegebracht die goud, wierook en mirre bevatten als een geschenk voor de geboorte van Jezus, een van de heiligste gebeurtenissen in de geschiedenis van miljarden mensen. Dit is niet verrassend, omdat de wortels van wierook al minstens 3000 jaar vóór de komst van het christendom in de geest van de mensheid werden vastgelegd.

⋰ Spulletjes (Mercy) 


SALIE
Het ritueel verbranden van kruiden en kruidenharsen is gebruikelijk in vele culturen in de wereld. Van de rijke wierook van de kerk en de bazaar uit het Midden-Oosten, tot de stugge wierook van Azië. Brandende salie is een van de oudste en meest pure methoden om een ​​persoon, groep mensen of ruimte te reinigen.  Het Latijn voor salie, 'Salvia', komt voort uit het woord 'genezen'. De andere eigenschappen van salie bij verbranding, zoals het geven van wijsheid, helderheid en toenemend spiritueel bewustzijn, worden ook in de naam aangegeven. De voordelen van brandende salie kunnen heel eenvoudig worden benut door brandende salie in uw huis, op kantoor of op een andere plaats die gereinigd moet worden. Hoe salie op de juiste manier te verbranden.


INTENTIE
Sage brandende reinigingsrituelen kunnen zo uitgebreid of zo eenvoudig zijn als je wilt, maar het is van het grootste belang dat je intentie duidelijk is voordat je begint. Als je salie brandt om een ​​ruimte, of een persoon (zelfs jezelf) te zuiveren, dan moet dit duidelijk in je geest worden geplant voordat je het licht de wijze doet, en terwijl je de rook rond een huis of door een ruimte neemt. De beste salie om voor dergelijke doeleinden te gebruiken is witte salie, maar als je tuinsalie hebt, werkt dit ook prima (zorg er alleen voor dat het gedroogd is). Het proces is eenvoudig genoeg. Als je een zware aardewerken pot hebt (iets hittebestendig), plaats dan de gebundelde salie in de pot en steek deze een paar seconden aan voordat je de vlam dooft en de rook opblaast. Echt droge salie zal snel vlam vatten, dus kijk naar je vingers.


INTUÏTIE 
Zorg ervoor dat je de rook niet direct inademt, en niet het gebied te dicht opvult met rook. Loop dan langzaam rond waar je bent en neem de rook mee naar elk gebied dat je zou willen reinigen. Concentreer je op toegangspoorten, zoals ramen, deuren, kasten en gangen. Concentreer je ook op de hoeken van een kamer. Het belangrijkste is om je intuïtie te gebruiken. Als je het toestaat, laat je ruimte je meestal weten welke gebieden het meest moeten worden gereinigd. 

⋰ Palo Santo (Mercy) 


PALO SANTO

Er zijn veel manieren om negatieve vibes aan te pakken maar we houden van Palo Santo omdat het een van de eenvoudigste en meest veelzijdige oplossingen is. Het is Spaans voor "heilig hout", Palo Santo is een heilige boom die groeit in bepaalde delen van Zuid-Amerika. Het wordt al eeuwenlang gebruikt door sjamanen in ritueel gebed, ceremoniën en genezing. 
Teruggaand naar het Inca-rijk, had het een overheersende plaats in de inheemse rituele geneeskunde, verkozen door sjamanen en genezers vanwege zijn metafysische eigenschappen van zuivering en het opruimen van negatieve energieën. Het wordt verondersteld te zuiveren op het energieveld van een persoon, waardoor het hun vermogen verbetert om negatieve energieën af te weren en af ​​te weren, en om je positieve vibraties te verhogen ter voorbereiding op meditatie. Het is ook bekend om zijn aardings- en focusseffect, wat de creativiteit, productiviteit en het geluk vergroot. Afgaande op de energetische kant van dingen, heeft Palo Santo ook bewezen een effectief natuurlijk alternatief te zijn voor insectenwerend middel. 

LIGHT IT
Houd het vervolgens in een hoek van 45 graden met de punt naar beneden gericht in de richting van de vlam. Laat de stokje 30 seconden tot een minuut branden en blaas hem dan uit. Vanaf daar kun je het stokje in een wierookbrander plaatsen en laten smeulen. Als je hem laat rusten, zal die smeulen en ongeveer 5 minuten lang rook afgeven.  Als je een meditatie-ritueel hebt, kun je wat Palo Santo in een wierookbrander verbranden voor je oefening. Dit zal je helpen je energie en geest voor te bereiden op meditatie en je in staat te stellen gemakkelijker contact te maken.

TRANSFORMING THE ENERGY
''De geur van wierook kan onze geest verheffen en de energetische vibratie van een kamer transformeren. Sinds de oudheid wordt wierook gebruikt in rituelen en religieuze gebruiken. Het werd gebruikt om de goden te sussen of magische spreuken te verbeteren, en nog steeds is het een krachtig hulpmiddel voor spiritueel gebruik vandaag''