Chakra Legging


Chakra's zijn trechtervormige energiecentra. De zeven belangrijkste chakra's hebben allemaal een eigen functie en liggen op een lijn langs je ruggengraat: van je stuitje tot je kruin. Als een van de chakra's niet goed functioneert kan er een blokkade ontstaan in je hele systeem. Daarom is het van belang je chakra's regelmatig te reinigen en in balans te brengen. Edelstenen die op dezelfde frequentie resoneren kunnen je daarbij helpen. Het woord "Chakra" komt uit het Sanskriet en betekent wiel. De onderste drie chakra's zijn meer verbonden met de aarde, de bovenste drie met de kosmos. Het hartchakra is de verbinding tussen aarde en kosmos. In een ideale wereld staan alle chakra's mooi open en wisselen ze continue waardevolle informatie uit met het energieveld om je heen: je aura. Elke chakra heeft daarbij een eigen functie. Als er gedurende langere tijd negatieve energie via je aura je chakra's binnenstroomt, kunnen er blokkades ontstaan. Omdat chakra's energetisch met elkaar zijn verbonden, kan een blokkade in een chakra gevolgen hebben voor je gehele welzijn. Gelukkig ben je niet overgeleverd aan de grillen van je chakra's.


 PROBEER EENS EEN CHAKRA LEGGING EN KIES ZELF JOU EDELSTENEN UIT - VOORBEELD
Granaat op je wortel Chakra (aan de basis van je wervelkolom). Carneool op je sacrale Chakra (aan je onderbuik). Citrien op je solar plexus Chakra (op je maag). Aventurijn op je hart Chakra (in je hart). Angeliet op je keel Chakra (naar je keel). Amethyst op je derde oog (net boven je wenkbrauwen). Kwarts op de kruin Chakra (bovenaan je hoofd).  

EN DAN?
1
. Houd je stenen in je handen en zeg hardop of in je hoofd: Ik activeer deze stenen.
2. Zeg vervolgens je intentie 11 keer: mijn chakra's zijn uitgelijnd.
3. Zoek een comfortabele positie die plat op je rug ligt.
4. Plaats je stenen correct op de juiste plek/chakra. 
5. Laat de stenen 11 minuten op je lichaam liggen.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


1. WORTELCHAKRA (ROOD)
Alle 7 chakra's hebben een eigen kleur. Je wortelchakra gelegen bij je stuitje, onderaan je ruggengraat, heeft de kleur rood. Dit chakra is verbonden met de aarde en straalt naar beneden. Het wortelchakra geeft een gevoel van basisveiligheid en vertrouwen in jezelf en het leven. Hoe beter de energie in dit chakra stroomt, hoe beter de relatie tot jouw eigen lichaam is. Wanneer de energie in je wortelchakra stagneert, is het slim om te werken met edelstenen als onyx, robijn, granaat, zwarte toermalijn, obsidiaan, hematiet en rookkwarts.

 

2. SACRAALCHAKRA (ORANJE)
Het sacraalchakra legt net onder de navel en straalt naar voren en naar achter. Het tweede chakra gaat over seksualiteit, sensualiteit, overvloed, lust en emoties. Staat het sacraalchakra wagenwijd open, dan pik je constant emoties van andere mensen op. Het element water hoort bij deze chakra en de kleur oranje. Bij een disbalans is het goed om carneool, vuuropaal, tijgeroog, citrien, topaas, maansteen en rode jaspis te gebruiken.

 

3. ZONNEVLECHTCHAKRA (GEEL)
Deze chakra bevindt zich net boven de navel in het maaggebied, net onder je ribben. Ook deze chakra straalt naar voren en naar achter. Je zonnevlechtchakra regelt je energiehuishouding en de ontwikkeling van je identiteit. Het gaat bij dit chakra om waarnemen wie je echt bent. Het bijbehorende element is vuur. Om die reden hoort bij dit chakra de kleur geel. Wanneer je zonnevlechtchakra uit balans is, voel je je afhankelijk van goedkeuring van anderen. Dit gaat vaak gepaard met oververmoeidheid. Edelstenen die je helpen om weer in balans te komen zijn barnsteen, amber, rozekwarts, bergkristal en citrien.

 

4. HARTCHAKRA (GROEN OF LICHTROZE)
Het hartchakra bevindt zich achter je borstbeen ter hoogte van je hart. Groen en Roze zijn de kleuren van de chakra. Het straalt naar voren en naar achter tussen je schouderbladen. Het hartchakra is de chakra van compassie en (onvoorwaardelijke) liefde. De functie van het hartchakra is het laten stromen van liefde voor onszelf en anderen waardoor je je kunt verbinden met anderen. Edelstenen die er goed bij passen zijn smaragd, malachiet, jade, aventurijn, rozekwarts, watermeloen toermalijn, chrysocolla en rhodochrosiet.

 

5. KEELCHAKRA (LICHTBLAUW)
Het keelchakra bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, bij de keel. Dit chakra kanaliseert energie voor lichamelijke vitaliteit en spirituele ontwikkeling en vormt de toegangspoort naar het hogere spirituele domein. Het keelchakra bemiddelt als het ware tussen het voelen en het denken. Deze heeft de kleur lichtblauw. Thema's die bij dit chakra passen zijn communicatie, zelfexpressie en creativiteit. Edelstenen die heilzaam zijn voor je vijf chakra zijn lapis lazuli, turkoois, kunziet, celestien, azuriet en aquamarijn.

 

6. DERDE OOG CHAKRA (INDIGO)
Dit chakra bevindt zich op je voorhoofd tussen je wenkbrauwen, vandaar ook de naam derde oog chakra. Dit chakra gaat over intuitie en opent de poorten naar een hoger spiritueel bewustzijn. De kleur is Indigo. Geschikte edelstenen zijn amethyst, lapis lazuli, lepidoliet, sodaliet en blauwe saffier.

 

7. KRUINCHAKRA (PAARS)
Het zevende chakra ligt bij je kruin en straalt als een trechter naar boven, richting de kosmos. Je kruichakra verbindt je met het grotere geheel. Het openen van dit chakra vraagt om complete overgave. Het is belangrijk belangrijk om er eerst voor te zorgen dat de andere chakra's zich hebben geopend. Het goed geaard zijn zal het openen van de energiestroom naar je kruin toe ten goede komen. Je systeem moet er als het ware klaar voor zijn - om je leven in een breder perspectief te kunnen zien. Tijd doorbrengen in de natuur, zonlicht en veel water drinken hebben allemaal een weldadig effect op je kruinchakra. De kleur van deze chakra is paars. Heilzame edelstenen zijn seleniet, celestien, amethyst, diamant, paarse fluoriet en bergkristal.