Ontgiften


WAT IS EEN DETOX?
Detox-diëten zijn over het algemeen korte-termijn dieetinterventies die zijn ontworpen om gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen. Een typisch detoxdieet omvat een periode van vasten, gevolgd door een strikt dieet van fruit, groenten, vruchtensappen en water. Soms omvat een detox ook kruiden, thee, supplementen en colonreinigingen of klysma's.

WAT DOET HET?
▸ Geeft je organen rust door te vasten
▸ Stimuleer je lever om gifstoffen kwijt te raken
▸ Bevorder de eliminatie van toxine via uitwerpselen, urine en zweet
▸ Verbetering van de bloedsomloop
▸ Voorzie je lichaam van gezonde voedingsstoffen
▸ Detox-therapieën worden meestal aanbevolen vanwege mogelijke blootstelling aan giftige chemicaliën in het milieu of uw dieet. Deze omvatten verontreinigende stoffen, synthetische chemicaliën, zware metalen en andere schadelijke verbindingen.

▸ Er wordt ook beweerd dat deze diëten helpen bij verschillende gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, spijsverteringsproblemen, auto-immuunziekten, ontstekingen, allergieën, een opgeblazen gevoel en chronische vermoeidheid.


DE MEEST VOORKOMENDE MANIEREN OM TE DETOXEN
Er zijn veel manieren om een ​​detoxdieet te volgen - variërend van vasten van totale honger tot eenvoudigere voedselaanpassingen. De meeste detox-diëten omvatten ten minste een van de volgende:

▸ 1-3 dagen vasten.
▸ Het drinken van verse fruit- en groentesappen, smoothies, water en thee.
▸ Alleen specifieke vloeistoffen drinken, zoals gezouten water of citroensap.
▸ Het elimineren van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan zware metalen, verontreinigingen en allergenen.
▸ Het nemen van supplementen of kruiden.
▸ Vermijd alle allergene voedingsmiddelen en voer ze dan langzaam opnieuw in.
▸ Het gebruik van laxeermiddelen, colonreinigingen of klysma's.
▸ Regelmatig sporten.
▸ Het volledig elimineren van alcohol, koffie, sigaretten en geraffineerde suiker.
▸ Detox-diëten variëren in intensiteit en duur.

 MEEST EFFECTIEVE VOEDINGSMIDDELEN VOOR ONTGIFTING
Ongeacht of gewichtsverlies, een jonger uitziende huid, een betere spijsvertering of gewoon meer energie je doel is, hier zijn 10 van de meest effectieve voedingsmiddelen die je kunt eten om te helpen ontgiften en je lichaam te reinigen...

 

- ARTISJOKKEN 
Als je de afgelopen weken van een paar veel te veel cocktails hebt genoten of als je een week lang aan rijke, vette maaltijden hebt zitten eten, zullen gestoomde artisjokbladeren je lichaam weer optimaal laten functioneren. Bovendien zijn artisjokken een geweldige bron van antioxidanten en vezels om de leverfunctie te stimuleren en het lichaam te helpen die vette maaltijden te verteren en te reinigen.

 

- BESSEN
Bramen, frambozen, bosbessen, veenbessen, aardbeien en kersen - ze hebben een aantal gemeenschappelijke noemers, behalve dat ze zoet en sappig zijn. Verse bessen bevatten extreem veel vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels, terwijl ze extreem weinig calorieën bevatten. Verhoog dus uw inname van bessen als u de spijsvertering wilt verbeteren, uw huid en haar helderder wilt maken en uw stoelgang wilt reguleren.

 

- CITROENEN
Als je detox hoort, denk je dan automatisch aan citroenen? Ik wel, omdat de vrucht in wezen in staat is om in zijn eentje alle slechte dingen weg te spoelen. Vol vitamine C, een schijfje citroen in je ochtendthee of glas water zal je huid opfleuren, de immuniteit verbeteren en ziektevormende vrije radicalen helpen afweren.

 

 - WATERKERS
Net als rabarber is waterkers een natuurlijk diureticum, dat op natuurlijke wijze gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Waterkers is echter veel gemakkelijker te verwerken in salades, sandwiches, stoofschotels en stoofschotels. De vitaminerijke bladeren van deze groente zitten boordevol vitamine B, zink, kalium, vitamine E en vitamine C om de gezondheid van het immuunsysteem te stimuleren.

 

 - LIJNZAAD
Gemalen lijnzaad is het ideale detoxvoedsel. Deze vezelrijke zaden werken om gifstoffen uit het darmkanaal te binden en weg te spoelen, terwijl ze de darmwanden bedekken met gezonde omega-3 vette oliën. Meng gemalen lijnzaad door je ontbijtgranen of fruitsmoothie.

 

 - APPELS
Uw arts had gelijk! Een "appel per dag" doet het lichaam echt goed. Verpakt met essentiële voedingsstoffen zoals vezels, vitamines, nuttige fytochemicaliën, terpenoïden en een bepaalde flavonoïde genaamd Phlorizidin, stimuleert die dagelijkse appel de galproductie, waardoor de lever zich ontdoet van die vervelende gifstoffen zoals metalen, voedseladditieven en residuen van pesticiden.

⋰ Foto Unsplash (Free)

CLEANSING
Het reinigen van je lichaam van gifstoffen is veel meer dan af en toe een detox-programma of dieet. De beste manier om je lichaam te reinigen is door ontgiftende voedingsmiddelen en dranken te eten en te drinken die het schoon en gezond houden. Wanneer je je lever en andere ontgiftingsorganen beschermt, bescherm je jezelf tegen vele ziekten en virussen. Onthoud: uw lichaam weet hoe het voor u moet zorgen - zolang u er maar voor zorgt!