Natuurlijke- & Organische Producten


NATUURLIJKE, BIOLOGISCHE, VEGAN EN WREEDVRIJE SCHOONHEIDSPRODUCTEN - WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?
De markt voor schoonheidsproducten is nog nooit zo complex geweest als nu. 'Natuurlijke' en 'biologische' producten zijn de laatste jaren populairder geworden, en sommigen van ons horen ook van veganistische en dierproefvrije schoonheidsproducten. Dus, naast alle keuzes die men moet maken met betrekking tot "wat zal ervoor zorgen dat ik er op mijn best uitziet", kunnen we niet langer vermijden om te overwegen welke ingrediënten er in de producten zitten of zelfs of dieren al dan niet werden gebruikt bij het testen of creëren van de producten.

VERSCHILLEN

1. Natuurlijke schoonheidsproducten
Natuurlijke schoonheidsproducten worden simpelweg gedefinieerd als die producten die ingrediënten bevatten die niet synthetisch zijn vervaardigd, maar in plaats daarvan uit de natuur komen. Aldus kwalificeren plantaardige, minerale en dierlijke ingrediënten allemaal als natuurlijk. Ingrediënten op petrochemische basis die vrij algemeen zijn, komen uiteindelijk uit de natuur; ze moeten echter chemisch zijn geproduceerd uit aardolie, wat betekent dat ze niet in aanmerking komen voor het label "natuurlijk". Houd er rekening mee dat veel huidreinigingsproducten plastic microkorrels bevatten die in onze watervoorraden terechtkomen. Helaas binden deze microbeads zich met schadelijke chemicaliën en worden ze vervolgens door vissen geconsumeerd, waardoor gifstoffen in onze voedselvoorraden terechtkomen. Absoluut niet natuurlijk en niet goed voor ons milieu!

2. Biologische schoonheidsproducten
Biologische schoonheidsproducten zijn per definitie natuurlijk, maar zijn onderworpen aan hogere zuiverheidsnormen. Om correct te worden geëtiketteerd als "biologisch" betekent dat de ingrediënten zijn verkregen zonder het gebruik van synthetische pesticiden, op petroleum gebaseerde of zuiveringsslibmeststoffen, en niet afkomstig zijn van een genetisch gemodificeerd organisme (GGO) of gekweekt met groeihormonen of antibiotica.

3. Veganistische schoonheidsproducten
Veganistische schoonheidsproducten zijn producten die vrij zijn van dierlijke bijproducten en dierlijke ingrediënten. Het zal u misschien verbazen te weten dat de FDA in 2004 het gebruik van koeienhersenen en ruggenmergweefsel van oudere runderen in lippenstiften en haarlakken moest verbieden - vanwege bezorgdheid over de gekkekoeienziekte. Het bleef zulke dierlijke ingrediënten toelaten als ze van jonger vee kwamen! Wreedheidvrije schoonheidsproducten

4. Wreedheidvrije schoonheidsproducten
Wreedheidvrije schoonheidsproducten zijn producten die niet op dieren zijn getest. Zelfs bij dergelijke producten is het zeker mogelijk dat de ingrediënten ooit op dieren zijn getest.

VALKUIL
Goed opletten is belangrijk bij het kopen van schoonheidsproducten. Biologische producten klinken goed, maar ze kunnen dierlijke ingrediënten bevatten. Wreedheidvrije producten zijn misschien niet op dieren getest, maar ze kunnen synthetische of dierlijke ingrediënten bevatten. Helaas kan de etikettering van producten behoorlijk misleidend zijn. Hoewel er geen voorschriften of vereisten zijn voor de term 'natuurlijk', zijn er verschillende keurmerken beschikbaar voor fabrikanten van biologische en natuurlijke producten: