5. Keel Chakra


Vishudda, de keelchakra. Gelegen aan de achterkant van de keel, is vishuddhi chakra, het centrum van zuivering. Deze chakra wordt geassocieerd met onze stem en communiceert onze waarheid met de wereld om ons heen. Het houdt ook verband met luisteren en expressie van het zelf. Vishuddi regelt de oren, stembanden en schildklier.

Minder Praten, Meer Luisteren

Als het geblokkeerd is: als je keelchakra geblokkeerd is, heb je moeite om je waarheid te spreken en je behoeften te uiten. Hoe dit chakra in balans te brengen: Om een ​​gezond keelchakra te hebben, moet er volledige eerlijkheid zijn, met anderen en met jezelf. Houd een dagboek bij en neem de tijd om uw gevoelens in alle eerlijkheid op te schrijven. Hierdoor kun je al je gevoelens kwijt, zelfs als je niet de kans krijgt om ze te verwoorden. Zing je hart! Zingen werkt de vocale spieren en activeert vishuddi. De trillingen van de stembanden breken blokkades op en laten de energie vrijer stromen.

Ham

HAM  is het geluid dat bij dit chakra hoort. HAM kan worden gezongen om een ​​trilling in de keel te creëren die de expressie van de  innerlijk zelf motiveert.