Vermoeid na een Kundalini Ontwaking


Er zijn veel redenen achter spirituele vermoeidheid. Sommigen van hen gebeuren tijdens het ontwaken van kundalini, een proces waarbij de verstopte energiepunten van je lichaam opengaan.

 

ONDERDRUKTE EMOTIES
Eerst en vooral zijn dat de dingen die we lange tijd hebben achtergehouden. Alles wat begraven blijft, belemmert onze groei en maakt ons boos en verbitterd. We voelen ons waardeloze wezens die voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Hoewel we misschien van anderen verwachten dat ze onze verlangens vervullen, is de waarheid dat het onze verantwoordelijkheid is om onze oprechte meningen, gedachten en behoeften te uiten. Beschouw dit echter niet als een teken om alles wat in je opkomt eruit te flappen. Het is niet jouw taak om de keel vol te proppen met je emoties, impulsief en onaangenaam. Om openlijk je gevoelens te uiten, moet je de tijd nemen om na te denken voordat je spreekt, kwetsbaar maar welsprekend zijn.

 

WEIGERING OM ONGEMEMAKKELIJKE DINGEN TE ACCEPTEREN
We brengen het grootste deel van ons leven door in onze comfortzone. We weigeren ons een weg te banen naar de dingen die ons doen groeien. In plaats van ons verdriet, schaamte en tekortkomingen te accepteren, duwen we het naar ons schaduwzelf, waar het zo lang leeft als het wil. Dit houdt ons gevangen, elke dag gehuld in intense vermoeidheid. Het eet ons op als een parasiet en maakt elke activiteit zinloos en flauw.


ZELFVERRAAD
Leven in ontkenning is een andere grote reden achter ascentiemoeheid. Als we weigeren onze hoop, dromen en verlangens te accepteren, waarderen we onze eigenwaarde naar beneden. Ondanks dat onze innerlijke stem ons zegt verantwoordelijker, plichtsgetrouwer en vriendelijker en genereuzer te zijn, klampen we ons vast aan de klauwen van middelmatigheid. Wanneer dit gebeurt, straffen onze geest, ons lichaam en onze geest ons voor ons zelfverraad. Het weerstaat onze energieën en zorgt ervoor dat we ons weerzinwekkend en stilstaand voelen. 

 

MAAR WAT NU?
Nu je weet waarom deze vermoeidheid je bekruipt, moet je jezelf leren hoe je deze situatie kunt oplossen. Hier zijn enkele oplossingen om u in de goede richting te duwen:

PRAAT TEGEN JEZELF
Je innerlijke stem wil met je communiceren. Vraag jezelf af, wat wil je doen in het leven? Denk na over je verleden en maak opnieuw verbinding met een verloren droom die je opzij hebt gezet voor de façade van middelmatigheid. Wanneer je met het 'zelf' communiceert, besef je hoe je jezelf hebt verraden en wat je moet doen om de moed en nederigheid te verzamelen om het goed te maken.