1. Wortel Chakra


De laagste van de chakra's bevindt zich aan het perineum in het mannelijk lichaam en aan de baarmoederhals in het vrouwelijk lichaam. De directe vertaling van het woord is ‘root center’. Ookwel wortel chakra. Muladhara is de basis van je fysieke en energetische lichaam. Deze chakra regelt je basisbehoeften voor veiligheid en overleving. Het is ook waar je kundalini-energie verblijft.

Minder Angst, Meer Liefde

Wanneer het is geblokkeerd: blokkades in het wortel chakra kunnen zich manifesteren in problemen en kunnen van invloed zijn op hoe u zich in de wereld voelt. Je kunt een gebrek aan verbondenheid of codependence ervaren bij een andere persoon. Hoe dit chakra in evenwicht te brengen: aarden is een effectieve oefening om Muladhara in evenwicht te brengen. Omdat dit chakra helemaal draait om onze verbinding met de aarde, kan fysieke verbinding met de grond deze energie in evenwicht brengen. Ga naar buiten en loop aandachtig. Ervaar elke keer dat je voet de grond raakt volledig en visualiseer je verbinding ermee.

 Lam

LAM is het geluid dat bij dit chakra hoort. LAM kan worden gezongen om tekortkomingen in de wortel chakra te genezen, zoals je niet geaard voelen.