◎  Edelstenen


De sprankeling, de prachtige kleuren, de vorm en de glans van edelstenen zorgen ervoor dat ze al duizenden jaren lang worden bewonderd en gewaardeerd. Sommige edelstenen worden al gekoesterd sinds de geschiedenis begon en anderen zijn pas onlangs ontdekt.  Elke edelsteen is uniek met een speciale kleur, geboorteplaats, geneeskrachten en verhaal.  Edelstenen komen voor in alle kleuren van de regenboog en zijn te vinden (& worden verzameld) over de hele wereld. Ga met ons mee op reis terwijl we de wereld van deze magische stenen verkennen.

⋰ Foto Unsplash (Free) 


HELENDE STENEN
Als je een edelstenen bij je draagt, of dat nou  in de vorm is van een sieraad of een palmsteen of zaksteen, dan ben je letterlijk aan het ''intappen'' in de helende levensenergie van onze planeet en ons universum.  Edelstenen laden je op en beschermen je tegen ongewenste energieën. Elke steen bestaat uit een mix van elementen die een unieke vibratie, een onderscheidende kleur en specifieke helende eigenschappen hebben. Of je nu edelstenen zoekt voor hun fysieke schoonheid of om vrede en rust in je leven te brengen, ze werken allemaal om je trillingsfrequentie te verhogen.


ANCIENT WISDOM
Genezende kristallen en edelstenen worden al duizenden jaren door oude beschavingen gebruikt, zoals bijvoorbeeld: de Romeinse cultuur, de oude Egyptenaren, Azteken, Chinese cultuur, oude Grieken en anderen verwerkten ze in sieraden, cosmetica, decoratieve beelden, amuletten en nog veel meer. 
Dus je kan begrijpen dat er een schat aan kennis en ervaring is die van generatie op generatie is overgedragen. Edelstenen en kristallen hebben helende eigenschappen die helpen om lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen.

⋰ Turkoois (Mercy) 


WELKE KIES JIJ UIT?

Op elk moment van de dag hebben we het vermogen om onze gedachten te kiezen en te manifesteren, terwijl we onze reis vervolgen hier op Aarde. Terwijl je leert, groeit en evolueert, gebruik je kristallen als een herinnering om dankbaar te zijn voor de overvloed van Moeder Natuur en de grote mysteries van het universum. Kies een steen uit die jou elke keer laat realiseren in wat voor magische wereld wij leven. 


MINERALS
Mineralen gevormd in de mantel van de aarde kunnen soms hun weg vinden naar de oppervlakte, dat duurt wel miljoenen jaren als ze als gevolg van enorme geologische effecten opduiken. Aardbevingen en vulkanen kunnen diep gelegen rotsen naar de oppervlakte brengen, terwijl wind- of watererosie geleidelijk oppervlaktewateren afvoert en begraven gesteente blootlegt. Kan je geloven wat voor reis jou steen heeft afgelegd voordat jij hem vind of koopt?


REINIGEN & OPLADEN
Er zijn veel verschillende manieren om je edelstenen te reinigen en op te laden. Het kiezen van de beste reinigingsmethode hangt af van het type steen dat je wilt reinigen. Een uur in direct zonlicht is meer dan voldoende om de meeste stenen te reinigen. Bepaalde stenen vervagen echter als ze in aanraking komen met zonlicht. Amethist is een voorbeeld daarvan. Houd je amethist(en) uit direct zonlicht als je wilt dat ze hun levendige paarse tinten behouden. Andere stenen die zullen vervagen zijn aquamarijn, citrien, fluoriet, rozenkwarts en rookkwarts. Het beste blijft dan toch opladen en reinigen in het maanlicht. Of begraaf kristallen in de aarde voor een rituele zuivering. Gebruik deze methode niet voor kristallen die ijzer bevatten, zoals hematiet of pyriet. Je kan ook een Seleniet (staafje) bij je stenen leggen, of er overheen mee zwaaien. Seleniet heeft namelijk reinigende eigenschappen.


HOE KAN JE WATER BEGRUIKEN?
- Regenbui en onweer: zet je stenen buiten tijdens een regenbui voor een natuurlijke wasbeurt. Bekrachtig ze verder door ze tijdens een onweersbui te laten liggen.

- Zoutwater: Week kristallen in een kom gevuld met zout water.
- Als je naar een zee of oceaan gaat om ze te reinigen, maak ze dan vast in een netzak, anders raak je ze kwijt.
- Beken, meren, rivieren: Ook een goeie manier voor het reinigen van je kristallen is in een natuurlijk waterreservoir.

⋰  Amethist (Mercy) 


VIBRATIONS
Vandaag begrijpen we dat alle dingen in het universum vormen van energie zijn met hun eigen frequentie en vibratie, inclusief kristallen. Nikola Tesla verklaarde dit concept als de sleutel tot het begrijpen van het universum &  bewees hoe bepaalde energievormen de vibrationele resonantie van andere vormen van energie kunnen veranderen. Dit concept is de reden waarom helende kristallen en stenen tegenwoordig nog steeds worden gebruikt om de vibratie van lichaamscellen, chakra's en de subtiele lichamen in overeenstemming te brengen, te helen, te balanceren en te veranderen door holistische genezers.


WERKEN MET KRISTALLEN
De eerste stap om met edelstenen en kristallen te gaan werken, is om er achter te komen wat voor steen jij nodig hebt.  Wat heb je nodig? en wanneer heb je het nodig? Creëer daarop je gebruik: Is het voor thuis? zet de edelstenen en kristallen neer als decoratie, is het voor onderweg? neem een zak/palmsteen of sieraad voor dagelijks gebruik.


12 BESTE KRISTALLEN VOOR STARSEEDS
PDF – 111,7 KB 68 downloads