De 7  Stappen van Emotionele Zuivering


Hoe we de negatieve emoties in ons lichaam kunnen verwijderen, is een proces dat de meesten van ons nooit hebben geleerd. De maatschappij hecht niet veel geloof aan dit werk. Als we dus proberen te zuiveren, omdat we de stadia die mensen doormaken om pijnlijke emoties los te laten, niet kennen, komen we vast te zitten. Voor velen leidt dit tot gevoelens van frustratie en dus geven ze het gewoon op. Maar als we opgeven, doen we dat tegen een prijs. Wanneer conflicten onopgelost blijven, blijven de bijbehorende emoties bestaan, waardoor energetische onevenwichtigheden in het lichaam op fysiek niveau ontstaan ​​die tot ziekte leiden. 

Op mentaal niveau kunnen ze bipolaire stoornissen en in sommige gevallen depressie veroorzaken. Op emotioneel niveau leiden ze ons ertoe om ofwel op destructieve manieren te handelen, zoals woedend, ofwel op heimelijke manieren, door passief/agressief gedrag te gebruiken. Al deze dingen zijn destructief voor onze persoonlijke relatie met onze Innerlijke Kinderen, om nog maar te zwijgen van onze relaties met anderen. De 7 stadia van emotionele opheldering worden gegeven als een routekaart om u te helpen navigeren door de stadia van opruiming die elke persoon ervaart om de negatieve pijn die verband houdt met een conflict of andere negatieve gebeurtenis uit het lichaam volledig en volledig te verwijderen.

 

7x Emotionele Opheldering

1. DE TRIGGER
Een trigger treedt op wanneer iemand een persoonlijke grens of afspraak schendt.

 

2. DE TRIGGER INDENTIFICEREN DOOR WOEDE
Eenmaal geactiveerd, reageer je met woede of, zo niet woede, in ieder geval het gevoel dat er iets niet klopt. Opmerking: veel mensen komen hier vast te zitten omdat ze hebben geleerd om hun woede meteen te stoppen wanneer deze zich voordoet. Een voorbeeld zou zijn om tegen jezelf te zeggen: "Oh, het is gewoon niet de moeite waard om boos over te worden."

 

3. PROJECTIE EN SCHULD
Als je boos bent, is het volgende dat je doet iemand de schuld geven. We noemen dit 'projecteren' omdat je de schuld voor je pijn bij iemand anders legt. Opmerking: veel mensen projecteren en geven de schuld, maar ze gaan niet verder dan dit punt en uiten het aan de persoon op wie ze boos zijn.

 

4. DRUK WOEDE EN PIJN UIT EN LAAT LOS
Dit is de stap waarin je je woede jegens de beschuldigde ventileert. Uiten kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de intensiteit van de overtreding en trigger. Bij milde overtredingen kan het nodig zijn om erover te praten. Bij sterkere overtredingen kan het nodig zijn om je uit te spreken en een paar scheldwoorden uit te kiezen om de pijn te verlichten, enzovoort. Opmerking: de meeste mensen zullen deze stap niet doorzetten omdat ze denken dat ze zich niet op hun gemak voelen en/of omdat ze niet het recht hebben om hun woede te uiten. In dat geval zal passief/agressief gedrag ontstaan ​​omdat woede een uitweg moet hebben.

 

5. ZOEK EN VIND DE SPIEGEL
Zodra de woede is geuit, kan de logica terugkeren. Nu en alleen nu kun je beginnen te zoeken naar hoe je de situatie mede hebt gecreëerd. Beginnend met stap 1-3 van de formule van mededogen, ga je op zoek naar de les, het contract en de rol die de andere persoon speelt. Tip: Als je niet met je gidsen kunt praten om de informatie te krijgen die je nodig hebt om de spiegel te vinden, probeer dan te beginnen met stap 4 van de formule. Stel jezelf de vraag: "Welke angst drukt de andere persoon uit door zijn gedrag?" Als je eenmaal weet wat de angst is, vraag je je af: "Welke overtuiging veroorzaakt die angst?" Door dit te doen, traceer je je weg terug naar de overtuiging die aan de basis ligt van het gedrag. Houd deze regel in gedachten: overtuigingen creëren angsten die we vervolgens uitdragen door ons gedrag.