5 Manieren van Schaduwwerk


Onthoud dat je schaduwzelf als een kleine kinderversie van jou is. Het wil geliefd, vredig en erkend worden. Houd deze dingen in gedachten terwijl je met je schaduwkant werkt en houd van jezelf tijdens het proces.

Hier zijn eenvoudige manieren om met je schaduwwerk te beginnen.


1. HERZIE JE JEUGD
Vraag jezelf: “Was ik als kind volledig geaccepteerd? Hoe voelde ik me de meeste tijd? Wat werd er van mij verwacht en welke gedragingen en emoties werden door mijn mensen beoordeeld? ". Die gedragingen die werden beoordeeld, creëerden een soort schaduwaspect in jou. Als je eenmaal de antwoorden op deze vragen hebt gevonden, zullen ze je ertoe brengen de schaduwaspecten van jezelf te zien. De schaduw vindt meestal zijn oorsprong in je kindertijd.


2. WORD JE BEWUST VAN JE SCHADUW (JOURNAL?)
We zijn ons niet bewust van de schaduw op dezelfde manier als we niet kunnen zien in de duisternis. Om je van iets bewust te worden, moet je ervoor kiezen om het te zien. Als je die afgewezen aspecten van jezelf eenmaal ziet, denk er dan over na. Zijn ze positief of negatief? Als je iets negatiefs vindt, sluit er dan vrede mee en bevrijd het uit de schaduw. Als het een positief aspect is, verenig je ermee en roep je kracht terug. Bewust worden is vergelijkbaar met iets zien dat plotseling door licht wordt verlicht. De belangrijkste stap bij het doen van schaduwwerk is je er bewust van worden. Schijn er een licht op of haal het uit de duisternis.


3. SCHAAM JE NIET VOOR JE SCHADUW
Als je je eenmaal bewust wordt van je schaduwzelf, schaam je dan niet en geef het niet de schuld. Geef het in plaats daarvan liefde, mededogen en acceptatie. Je schaduw is in de eerste plaats geboren uit niet-acceptatie en afwijzing. Het werd gecreëerd op het moment dat je het begon weg te duwen. Het tegenwerken van de schaduw voegt alleen maar brandstof toe aan het vuur. De schaduw maakt deel uit van wie je bent, dus bekijk hem vanuit een plaats van liefde. Houd van je schaduw voor alles wat het is.

 

4. GEBRUIK JE TRIGGERS
Triggers zijn boodschappers en een uitnodiging om dieper in onbewuste dingen te duiken. De boodschappers zijn de gebeurtenissen die een extreme emotionele reactie in je veroorzaken. Het benoemen van triggers als zodanig verandert ze en vermindert het effect dat ze op u hebben. Het stelt je in staat afstand te nemen van je emotionele reactie en deze te observeren, in plaats van ernaar te leven. Triggers zijn reflecties van de diepe onopgeloste wonden. Ze komen om je ogen te openen voor dingen die onderdrukt worden.

5. OBSERVEER ZONDER OORDEEL
Een van de grootste fouten die u kunt maken met schaduwwerk, is om de schaduw te beoordelen zodra u deze ziet. Als je de harde innerlijke criticus naar boven laat komen en de schaduw beoordeelt, wijs je het helemaal opnieuw af en maak je het daarom groter en sterker. Als je je schaduw ziet, erken en observeer hem dan zonder oordeel. Observeer het om het te begrijpen en werk er vervolgens aan om het te integreren.
Schaduwwerk is de hoogste vorm van lichtwerk die je kunt doen.