Visualisatie - Energie Bescherming


Voor die momenten waarop je je rauw / uitgeput voelt, als je weet dat je in een vijandige of overweldigende situatie terechtkomt.

1. Ga even rustig zitten (als je kunt) met je ogen dicht, en concentreer je op het kalmeren van je ademhaling (je zou stap b. Van de Yin & Yang-meditatie kunnen gebruiken).

2. Stel je voor dat je in een transparante lichtbel of een grote eivormige beschermende schaal zit. Deze kunnen wit, blauw, paars zijn - elke kleur die u kracht geeft / kalmeert of iets positiefs voor u symboliseert.

3. Je bubbel / ei houdt je veilig en beschermd tegen alle externe factoren. Het heeft kleine gaatjes in de bodem, waardoor negatieve energie die je wilt loslaten (inclusief zorgen, de projecties van andere mensen en alle emoties of gedachten die je wilt loslaten) naar buiten stroomt, de aarde in om getransformeerd te worden. Je kunt zo lang als je wilt veilig binnen deze bescherming blijven en je voorstellen dat het alles wat je wilt vermijden afleidt, van je af en terug naar waar het vandaan kwam. Het laat alleen positieve intenties, liefde en positieve vibes toe om je te bereiken. 

4. Als je je er klaar voor voelt, stel je dan voor dat de bescherming oplost.

YIN & YANG MEDITATIE 
Voor als je je energetisch uitgeput, neerslachtig of geen contact meer met jezelf voelt. Neem even de tijd om jezelf te centreren. Zoek een comfortabele, ontspannen, rechtopstaande zithouding, zodat uw hoofd voelt alsof het moeiteloos op uw ruggengraat rust en uw gewicht door uw zitbeenderen naar beneden gaat. Sluit je ogen en stuur je bewustzijn naar je ademhaling. Adem in op de langzame telling van 4 en uit naar de langzame telling van 6. Herhaal dit een paar keer, totdat je voelt dat je ademhaling tot rust komt. Keer dan terug naar de normale, zachte ademhaling. Stel je voor dat sterke wortels van je voeten naar beneden in de aarde gaan, zich uitspreiden in de grond, rotsen en zand, je verankeren aan moeder aarde. Stel je voor dat deze wortels voedsel, goedheid en liefde van de aarde naar je lichaam trekken, helemaal tot aan je middelpunt, net onder je zeemacht.