De Wet van Aantrekking(s) Kracht


De wet van aantrekking is een filosofie die suggereert dat positieve gedachten positieve resultaten in iemands leven brengen, terwijl negatieve gedachten negatieve resultaten opleveren. Het is gebaseerd op de overtuiging dat gedachten een vorm van energie zijn en dat positieve energie succes trekt op alle gebieden van het leven, inclusief gezondheid, financiën en relaties. Hoewel de Wet van Aantrekking de afgelopen jaren aandacht heeft gekregen dankzij boeken als "The Secret", ontbreekt het aan wetenschappelijk bewijs voor zijn beweringen en wordt het algemeen gezien als een pseudowetenschap.


SOORT ZOEKT SOORT
Gelijke trekt gelijke aan : deze wet suggereert dat soortgelijke dingen tot elkaar worden aangetrokken. Het betekent dat mensen de neiging hebben om mensen aan te trekken die op hen lijken, maar het suggereert ook dat de gedachten van mensen vergelijkbare resultaten opleveren. Van negatief denken wordt aangenomen dat het negatieve ervaringen aantrekt, terwijl positief denken wenselijke ervaringen oplevert. De natuur verafschuwt een vacuüm: deze wet van aantrekking suggereert dat het verwijderen van negatieve dingen uit je leven ruimte kan maken voor meer positieve dingen die hun plaats kunnen innemen. Het is gebaseerd op het idee dat het onmogelijk is om een ​​volledig lege ruimte in je hoofd en in je leven te hebben. Omdat iets deze ruimte altijd zal vullen, is het belangrijk om die ruimte met positiviteit te vullen, zeggen voorstanders van deze filosofie. Het heden is altijd perfect: deze wet richt zich op het idee dat er altijd dingen zijn die je kunt doen om het huidige moment te verbeteren. Hoewel het altijd lijkt alsof het heden op de een of andere manier gebrekkig is, stelt deze wet voor dat je, in plaats van je bang of ongelukkig te voelen, je energie moet richten op het vinden van manieren om het huidige moment zo goed mogelijk te maken.


HOE BEOEFEN IK DIT?

Volgens de wet van aantrekking creëer je je eigen realiteit. Waar u zich op concentreert, is datgene wat u in uw leven trekt. Het suggereert dat wat je gelooft dat er in je leven zal gebeuren, is wat er ook gebeurt.


⪼ Wees dankbaar
⪼ Visualiseer uw doelen
⪼ Zoek naar de positieve punten in een situatie
⪼ Leer hoe u negatief denken kunt herkennen
⪼ Gebruik positieve affirmaties
⪼ Herformuleer negatieve gebeurtenissen op een meer positieve manier.

Hoewel de wet van aantrekking misschien niet de onmiddellijke oplossing is voor alle uitdagingen van het leven, kan ze u wel helpen een optimistischere kijk op het leven te ontwikkelen. Het kan je ook helpen gemotiveerd te blijven om aan je doelen te blijven werken.

⋰ Mercy @ Spiritual Vibes Edam (Mercy) 


WAT IS HET GEVOLG ER VAN?

Hoewel de wet van aantrekking geen wetenschappelijke ondersteuning heeft, suggereren voorstanders dat het positieve veranderingen in iemands leven kan veroorzaken. Enkele redenen waarom mensen voordelen van deze filosofie kunnen ervaren, zijn onder meer:


SPIRITUELE EFFECTEN
De wet van aantrekking kan resultaten opleveren omdat ze aansluit bij de spiritualiteit van mensen. Spiritualiteit zelf is verbonden met een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, waaronder minder stress, betere gezondheid, minder depressie en een beter algemeen welzijn. Veel mensen geloven dat deze filosofie werkt door God of het universum af te stemmen op onze wensen. Dit idee suggereert dat mensen allemaal uit energie bestaan, en deze energie werkt op verschillende frequenties. Daarom is het belangrijk om de frequentie van energie te veranderen met positieve gedachten, vooral dankbaarheid voor wat we al hebben. 

UPGRADE FREQUENCY
''Door dankbare, positieve gedachten en gevoelens te gebruiken & door ons te concentreren op onze dromen in plaats van onze frustraties, kunnen we de frequentie van onze energie veranderen, en de wet van aantrekking brengt positieve dingen in ons leven. Wat we aantrekken, hangt af van waar en hoe we onze aandacht richten, maar we moeten geloven dat het al van ons is of dat het binnenkort zal zijn''


BETERE WELZIJN

Het gebruik van de wet van aantrekking kan ook positieve effecten hebben op het mentale welzijn. Door ons te concentreren op het bereiken van een nieuwe realiteit, en door te geloven dat het mogelijk is, hebben we de neiging om meer risico's te nemen, meer kansen op te merken en onszelf open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Omgekeerd, als we niet geloven dat iets in het rijk van de mogelijkheden voor ons ligt, hebben we de neiging om kansen ongemerkt voorbij te laten gaan. Als we vinden dat we geen goede dingen verdienen, gedragen we ons op manieren die onze kansen op geluk saboteren. Door onze zelfbespreking en onze gevoelens over het leven te veranderen, keren we de negatieve patronen in ons leven om en creëren we positievere, productievere en gezondere patronen. Het ene goede leidt tot het andere, en de richting van een leven kan verschuiven van een neerwaartse spiraal naar een opwaartse klim.

OPTIMISME
Onderzoek naar optimisme toont aan dat optimisten genieten van een betere gezondheid, meer geluk en meer succes in het leven. Ze hebben eigenschappen waardoor ze hun gedachten kunnen concentreren op hun successen en hun mislukkingen mentaal kunnen minimaliseren. Een van de fundamenten van veel soorten therapie is dat het veranderen van uw zelfbespreking uw leven in een positieve richting kan veranderen. Cognitieve gedragstherapie, een veel gebruikte en effectieve behandeling voor veel aandoeningen.