12 Tekenen dat je Schaduwwerk Nodig hebt


Je schaduw is de niet-jij die je leven beheerst. Misschien ken je het als je innerlijke kind, je innerlijke kunstenaar of je kleine jij. De schaduw leeft in je onderbewustzijn en is samengesteld uit alles over jezelf dat je hebt afgewezen of weigert te erkennen. Hoe je het ook noemt, de schaduw is een deel van jou. Als het niet wordt erkend of verzorgd, als het geen geïntegreerd onderdeel van jou is, kan de schaduw allerlei problemen veroorzaken. Het kan moeilijk zijn om te weten wat u ervan weerhoudt om vooruit te komen en uw doelen te bereiken. Als je je afvraagt ​​of je schaduw misschien wel de oorzaak is van wat er mis gaat in je leven, dan zijn hier 12 veelbetekenende tekenen dat je schaduw de show leidt.

1. DINGEN GAAN NIET ZOALS JIJ DAT WILT
De dingen gaan gewoon niet zoals jij dat wilt. Je hebt veel in je leven waar je een hekel aan hebt of die je moeilijk vindt. U bent ontevreden. Het leven is óf een ramp, óf het is leeg. Je geniet niet van het leven, misschien schaam je je een beetje voor hoe je leven er voor andere mensen uitziet. Je vergelijkt jezelf met andere mensen, of met een denkbeeldig leven waarvan je dacht dat je het nu zou hebben. Spookachtig genoeg ontvang je in het leven vaak datgene waar je bang voor bent, of precies het tegenovergestelde van wat je wilt. Het is alsof je leven een restaurant is, en de enige opties zijn dingen die je echt haat.

 

2. JE GEEFT JE WAARDE NIET AAN DE WERELD
Uw waarde kan uit veel dingen bestaan. Het kan uw liefde en passie zijn, een creatieve vaardigheid, of een idee of praktijk die uw leven heeft veranderd. Uw waarde kan zijn dat u goed kunt luisteren, of dat u mensen zich warm of welkom voelt. Wat je waarde ook is, als je niet het gevoel hebt dat je er een hebt, of als je het niet wilt delen, is dat een teken dat je een aantal niet-erkende schaduwen hebt om mee om te gaan. Misschien heb je het gevoel dat je geen enkele waarde hebt, of maak je je zorgen dat je waarde op de een of andere manier wordt gestolen of misbruikt. Of misschien zijn uw gedachten over uw waarde gebaseerd op de mening van anderen, of op zaken als nettowaarde of professionele prestaties. Of misschien wilt u uw waarde voor uzelf houden, omdat u denkt dat de wereld u niet genoeg waarde terug heeft gegeven.

 

3. JE EIGENWAARDE ONTKENNEN IS HEEL ERG ZELFVERNIETIGEND
Het is vaak een vervelende cirkel - als je denkt dat je geen waarde hebt, hoe kan iemand anders dan weten dat je het hebt? Als je merkt dat je te veel geeft, te veel doet voor andere mensen, dan heb je waarschijnlijk niet de tijd genomen om JOU echt te waarderen. Het is ook een slecht idee om je waarde in te houden omdat je de schuld of oordelen over de wereld hebt. Die schuld en dat oordeel is ook op jezelf gericht, omdat je een deel bent geweest van wat er met je is gebeurd. Misschien heb je spijt van hoe je je hebt gedragen, of misschien heb je geen spijt, omdat je jezelf nog nooit zo nauwkeurig hebt onderzocht. Een andere reden waarom anderen de schuld krijgen, wordt een oordeel over zichzelf, is dat wij andere mensen zijn, naar buiten geduwd. We dragen allemaal het hele universum in ons, dat latente potentieel om iets te doen of te zeggen. Een gedrag dat u onredelijk vervelend of kwetsend vindt, kan in u worden aangetroffen. Als je merkt dat je overdreven reageert op een bepaald soort tamelijk mild ongepast ongewenst gedrag, zoals te laat komen of het monopoliseren van een gesprek, is het redelijk zo dat je het ook doet, in een andere context. De schuld van anderen is soms gemakkelijker te dragen dan een oordeel over zichzelf.


4. JE ZIT VAST IN EEN CYCLISCH PATROON / EEN VICIEUZE CIRKEL.

5. JE HEBT VEEL NEGATIEVE ZELFPRAAT.
6. U ONTKENT UW WENSEN EN BEHOEFTEN. 
7. JE WERKT ERGENS HARD AAN EN KRIJGT GEEN RESULTATEN. 
8. JE HEBT JEZELF VERANDERD OM BIJ IEMAND ANDERS TE PASSEN.
9. JE HEBT RARE FLITSEN VAN MOEILIJKE EMOTIES ZOALS LUST OF WOEDE OP ONGEPASTE MOMENTEN


10. JE VERGEEFT TE GEMAKKELIJK EN TE SNEL

Hoe snel veeg je je emoties weg om iemand anders te pleasen. Of om op het werk een dapper gezicht te trekken? Of voer je ‘spiritueel omzeilen’ uit? Hier lijdt u een wond van iemand anders, en haast u zich regelrecht naar vergeving en ‘genezing’ zonder uzelf de pijn, angst en woede te laten voelen die met die verwonding gepaard gaan. Als ‘Het maakt niet uit’ een veelgebruikte uitdrukking in je leven is, kun je veel te snel naar een bepaald stadium van vergeving of acceptatie haasten. Dit betekent niet dat u uw gedrag moet veranderen als het om andere mensen gaat. Er is een grens tussen jezelf boos en overstuur laten voelen als iemand je iets verkeerds heeft gedaan en de rest van je leven een giftige wrok koesteren of een piswedstrijd koesteren. Zeg in plaats daarvan 'Bedankt voor je excuses' of 'Excuses geaccepteerd' in plaats van 'Het is oké'. Houd vast achter je grenzen. Schrijf een boze brief die je niet verstuurt, of werk inderdaad door je aanvankelijke gevoelens van woede heen totdat je een burgerlijke discussie kunt hebben met het object van je woede over hoe je verder kunt gaan, als je dat wilt. Maar wijs iets niet af als ‘niet belangrijk’, ook al is uw reactie op het gedrag van iemand anders niet hun schuld. Je kunt geen woede uiten 'tegen' iemand op wie je alleen maar jaloers bent, maar als je je woede afdoet als 'dwaas' of 'nutteloos', moet je hem afwijzen. Ga zitten met dat gevoel en bedenk hoe je je woede kunt gebruiken om je naar voren te duwen om te krijgen waar je jaloers op bent.

11. JE GEBRUIKT JE GEKHEID ALS EEN VERDEDIGINGSMECHANISME
Er is een verschil tussen trots zijn op alles wat je bent in je hele en heilige uniekheid, en het gebruiken van de rare delen van jezelf als een verdedigingsmechanisme. Het aantal keren dat ik iemand anders heb zien voorstellen als 'raar' of het zelf heb gedaan, is verbluffend. Het is een manier om jezelf af te wijzen, gebouwd om mensen van je af te duwen, zodat je je hart niet laat zien en vervolgens wordt afgewezen als je er niet klaar voor was. Of het is een manier om excuses te verzinnen voor je ongewenste gedrag - je hoeft niet het moeilijke te doen om verbinding te maken met andere mensen, want je hebt de Weird Card. Weird People praten alleen met andere Weird People. Het punt is, je bent niet zo raar. En door het aan te kondigen, vestig je er de aandacht op. Door dingen over jou als raar te omschrijven, maak je andere mensen ongemakkelijk. Ten eerste omdat ze dat rare ding ook hebben, ergens diep van binnen.

FIND YOUR TRIBE
Weet je nog wat ik zei over ieder van ons die het hele universum in ons draagt? Een leven lang fictie in al zijn vormen bestuderen heeft me geleerd dat er niet zoiets bestaat als een origineel idee. Jullie zijn dezelfde massa ideeën als ieder ander, alleen anders gestapeld. In plaats van te proberen mensen te vinden die hetzelfde patroon van raar hebben als jij, kun je beter proberen een paar ideeën op elkaar te stapelen en te kijken of die compatibel zijn met verschillende andere mensen. Je zult boekenclubvrienden en fijnproeversvrienden hebben, en mensen die je tolereert op het werk, enzovoort. Je hoeft het niet over alles eens te zijn - je moet ze gewoon interessant vinden. (En bij voorkeur vriendelijk).