Salie Smudge Stick


WITTE SALIE DE WIEROOK VAN DE INDIANEN

De reinigende werking van Witte Salie & Smudge sticks Witte Salie werd o.a. door de Noord-Amerikaanse indianen geëerd omwille van haar zuiverende werking; oorspronkelijk werd het dan ook veelvuldig gebruikt in diverse rituelen. White sage (witte salie) komt voornamelijk voor in California (V.S.) De bladeren van deze soort zijn iets harder dan de andere salie soorten en wit-achtig van kleur. Deze salie soort is zéér sterk van geur en werking, sterk reinigend en wordt door American Natives (Indianen) gebruikt om te "Smudgen" voor en tijdens ceremonies. vandaar de naam Indianen wierook In de Indianen traditie heerst de gedachte dat bij het verbranden van Salie, de Lucht, Geest en Gedachten gereinigd wordt. De Indianen gebruiken vandaag de dag nog steeds salie in hun ceremonies en genezingsriten. Witte Salie word in het westen door zijn sterk reinigende werking voor vele doeleinden gebruikt! Tezamen met bv. een abaloneschelp (en waaier of veer) om de vier elementen compleet te maken: ( Schelp = Water / Aansteken = Vuur / Rook = Lucht / Salie = Aarde.) Kan je zelf de Witte salie gaan gebruiken bij je spirituele reinigingen van de Aura, Chakra`s en om een ruimte (huis) te zuiveren van Negatieve energie (entiteiten), ter voorbereiding van meditatiesessies, bij ziekte...etc

Men reinigt eerst de Aura / Chakra`s en vervolgens de hoeken van de kamer, daarna de hele ruimte reinigen met de rook van de witte salie.


JEZELF REINIGEN MET SALIE

Ga staan in de vorm van een T met de benen iets gespreid. Houd vervolgens de saliestok op een armlengte afstand van je vandaan en werk je een weg omhoog vanaf je voeten. Herhaal je mantra (intern of hardop) terwijl je veder gaat, je voorstellend dat de rook je vrijmaakt van alle aanhoudende negativiteit. We raden je aan om een beetje zelfdiagnose te doen voordat je jezelf gaat reinigen om te bepalen welke gebieden het het meest nodig heeft. Als je bijvoorbeeld vaak handen schudt, dan je handen goed "smudge", of als je de hele dag op het werk spreekt, zorg er dan voor dat je rond je keel salie rook laat branden
.

LET OP: inhaleer niet direct grote hoeveelheden rook en zorg ervoor dat de salie op een veilige afstand van je lichaam blijft. Als je lang haar hebt, doe het in een knot. Vergeet niet om de salie te doven zodra je klaar bent met het ritueel.

HOE VAAK?

Er zijn geen vaste regels als het gaat om hoe vaak je jezelf of je ruimte moet reinigen. Wij zijn onze beste gidsen als het gaat om het identificeren van negatieve energie - dus let op je intuïtie. Als je je bezwaard voelt door stress of zorgen, is dit meestal een goede indicatie dat een reiniging op zijn plaats is. 

NADAT JE JEZELF HEBT GEREINIGD KAN JE VEDER GAAN MET JE RUIMTE EN OF HUIS

Verzamel je tools en heb een exitstrategie.

Zorg er eerst en vooral voor dat je alle bovengenoemde tools bij de hand hebt en dat je een deur of raam hebt geopend voordat je hem aan doet. De negativiteit (om nog maar te zwijgen van rook) moet immers een weg hebben om weg te komen.

Stel je intentie in en zeg een mantra.

Intenties staan centraal in de praktijk van smudgen, dus neem even de tijd voordat je de wijze aansteekt om te bepalen wat het precies is dat je probeert te zuiveren of los te laten uit je ruimte. Beslis vervolgens over een mantra of gebed om te herhalen terwijl je bezig bent. Het kan iets zijn dat je zelf bedenkt, of gewoon simpel "Ik reinig me aura en laat los wat me niet langer dient." / " Ik heb/wil alleen liefde en licht energie in me huis, ik reinig deze ruimte en zo is het"

Light it up

Zodra je klaar bent, houd je de salie in een hoek van 45 graden, steek je hem aan met je lucifer of kaars en laat je hem ongeveer 20 seconden branden. Blaas daarna zachtjes de vlam uit, zodat je aan de ene kant oranje sintels ziet. De rook zou nu moeten opstijgen.

Loop langzaam door je ruimte.

Loop langzaam door je ruimte en laat de rook rondwaaien. Leid de rook - en de negatieve energie - naar de open ramen of een deur, zodat het kan ontsnappen. "Besteed speciale aandacht aan ruimtes voor spiegels, in hoeken en in ruimtes zoals foyers, gangen en deuropeningen," Ik ben ook een grote fan van het reinigen van technologie zoals onze telefoons of laptops. Ik houd meestal de saliestok eronder en zwaai er dan omheen."

Wees voorzichtig!

Blijf altijd aanwezig! Als je kleine sintels op de grond ziet vallen, stamp ze dan onmiddellijk uit. Laat de brandende wijze nooit onbeheerd blijven om welke reden dan ook. Zorg er ook voor dat je niet te veel van de rook inademt.

 

Doof je salie.

Zodra je klaar bent om een saliestick te doven, druk je de brandende punt stevig in je schelp of hittebestendige kom, vuil of zand totdat de rook niet meer stijgt.

Pro tip: Maak het niet nat! "Gebruik geen water om de hete sintels te doven - het zal de punt van de stok verpesten en het de volgende keer moeilijker maken om aan te steken.