Kundalini Meditatie


Of we het ons nu realiseren of niet, de meesten van ons doen veel dingen zonder echt na te denken en reageren vaak op onze omgeving in plaats van opzettelijk te zijn over onze gedachten en gedragingen. We kunnen bijvoorbeeld met de auto naar het werk rijden, de afwas doen, de kinderen instoppen of een maaltijd eten zonder echt te beseffen wat er gebeurt - of wat we willen dat er gebeurt. Als je je leven met meer bewustzijn en meer intentie wilt leiden, is een manier om in deze staat van verhoogde aandacht te komen, door meditatie te beoefenen. Een specifieke vorm van meditatie die bijzonder nuttig kan zijn, is Kundalini, die zich richt op oerenergie. Kundalini-meditatie is een manier om je energie te kanaliseren en jezelf te bevrijden van stress en te leven op "automatische piloot".


GESCHIEDENIS

De exacte oorsprong van Kundalini-meditatie is niet bekend, hoewel de tradities dateren van ongeveer 1000 BCE tot 500 BCE. In het Sanskriet betekent kundalini "opgerolde slang" en verwijst naar het oude geloof dat elke persoon "goddelijke" energie draagt ​​aan de basis van de ruggengraat. Deze traditie van bemiddeling probeert deze energie te ontwaken, los te laten en te benutten. Kundalini-mediatie werd in het Westen gepopulariseerd door Yogi Bhajan, die eind jaren zestig zijn eigen vorm van Kundalini-yoga ontwikkelde en introduceerde in de Verenigde Staten.1 Sindsdien is de beoefening een populaire manier geworden om een ​​groter lichaamsbewustzijn, mindfulness, te ontwikkelen. en stressverlichting, naast andere voordelen.


HET DOEL
Kundalini-meditatie maakt deel uit van Kundalini-yoga en is bedoeld om energie door het lichaam te verplaatsen. Het is gebaseerd op het concept dat energie aan de basis van de wervelkolom (ook bekend als het wortelchakra) moet worden vrijgegeven door de zeven chakra's van het lichaam en vervolgens naar buiten via het kruinchakra boven het hoofd. Dit proces van het vrijgeven van energie uit het lichaam heeft als doel een communicatiesysteem tussen je geest en lichaam te creëren om mentale, fysieke en spirituele problemen te verlichten. Dit systeem om je lichaam bewust te maken door je met je adem te verbinden, is bedoeld om het aanwezig zijn, een nieuw ritme tot stand te brengen en te communiceren met een hogere versie van jezelf.


EEN MEDITATIE
Kundalini-meditatie is geen overtuigingen of religie. In plaats daarvan is het een systeem om energie in jezelf op te roepen en het bewustzijn van lichaam en geest te ontwikkelen. De beoefening moet worden gezien als een techniek, in tegenstelling tot een geloofssysteem, dat mensen helpt de rommel van de wereld op te ruimen en toegang te krijgen tot het innerlijke zelf. Bovendien zeggen voorstanders dat doorzettingsvermogen en consequente oefening nodig zijn om optimale voordelen te behalen, in plaats van onmiddellijke verlichting, verlichting of "afwikkeling" te bieden.


DAGELIJKS RITUEEL
Net zoals elke dag douchen je fysieke lichaam reinigt, zien yogi's Kundalini-meditatie als een manier om je geest te reinigen. Het is een methode om te verjongen na een stressvolle dag, stress op het moment te beheersen en / of vermoeidheid tegen te gaan. Het is ook bedoeld om je energie (of chakra's) in balans te brengen en je geest te kalmeren, zodat je doelgericht handelt in plaats van alleen te reageren op je gedachten en omgeving.

-
DE VOORDELEN
Concentratie bevorderen en voorkomen dat willekeurige gedachten u uit balans brengen
- Je automatische dagelijkse routines doorbreken en je in een staat van mindfulness brengen
- Brengt balans in lichaam, geest en ziel
- Bouw je creatieve energie op om projecten in je leven aan te pakken
- Bewustwording van het lichaam creëren
- Verbetering van uw hersenpatronen en emotionele balans
- Angst helpen verminderen
- Helpen bij het loslaten van stress en het vinden van een gevoel van rust
- Verbetering van het cognitief functioneren
- Verbetering van slaap en slaap gerelateerde problemen
- De juiste manier aanleren om te ademen (in uw middenrif) en de longcapaciteit vergroten
- Eenvoudige meditaties om stress te verlichten.

⋰ Foto Unsplash (Free) 

 

STAPPENPLAN
Hieronder staan ​​de stappen die je moet volgen om een ​​zeer basale Kundalini-meditatiebeoefening te beginnen. Onthoud dat het beter is om klein te beginnen. Kies een beheersbare meditatie-verbintenis waarvan je denkt dat je die elke dag kunt volhouden.

Probeer niet te snel te veel te doen, want dat kan overweldigend aanvoelen en uw inspanningen doen ontsporen. Zelfs vijf minuten per dag Kundalini-meditatie zal je waarschijnlijk helpen, dus onderschat de waarde van zelfs deze meest elementaire beoefening niet.

1. KIES EEN LOKATIE
Kundalini-bemiddeling kan overal worden gedaan. Zoek idealiter een stille, afleidingsvrije ruimte met een comfortabele (niet te hete, niet te koele) temperatuur. Dit zou een plek moeten zijn die je rustig vindt en waar je waarschijnlijk geen last van zult hebben. Het kan een plek zijn waar u uw favoriete dingen verzamelt. Houd een fles water naast je.

2. KIES WAT JE WILT DRAGEN
Kleed je aan wat je goed voelt. Veel beoefenaars kiezen ervoor om losse, comfortabele katoenen kleding te dragen en mogelijk een hoofdbedekking zoals een katoenen sjaal. Je kleding moet schoon, fris en idealiter licht van kleur zijn om het gevoel van lichtheid te versterken.

3. KIES WANNEER JE WILT OEFENEN
U kunt 's ochtends als eerste oefenen om uw bedoelingen voor de dag vast te stellen - of om te profiteren van een moment waarop u het minst waarschijnlijk zult worden gestoord. Of u kunt 's avonds voor het slapengaan oefenen om na uw dag te ontspannen. Zowat elke tijd werkt, maar probeer te mediteren na een grote maaltijd te vermijden, want je lichaam zal het druk hebben met de spijsvertering.

4. KOM IN POSITITE
Ga in kleermakerszit op de grond zitten of ga in een stoel zitten met uw gewicht op uw voeten. Het belangrijkste is dat u een houding kiest die u prettig vindt, waarbij u rechtop kunt zitten met een rechte ruggengraat. Sluit je ogen zachtjes zodat ze voor ongeveer 90% gesloten zijn. Je kunt ervoor kiezen om op een wollen of katoenen deken te gaan zitten of een kussen onder je te leggen voor extra comfort.