Voorkeur Zittend Mediteren


Naast de toewijding aan dagelijkse beoefening, is leren zitten tijdens het mediteren de eerste stap om te leren mediteren. Probeer de onderstaande meditatiestappen en basisvaardigheden een week uit. Beschouw het als een meditatie-experiment van een week. Doe een toezegging om deze eenvoudige stappen elke dag van de week te volgen. Zitten is de beste houding om met meditatie te beginnen. Als je gaat liggen, vooral in het begin, loop je het risico het bewustzijn te verliezen en in slaap te vallen. Door in een alerte houding te zitten, blijf je wakker en gefocust, maar hoef je niet meer informatie te verwerken (zoals waar je je voeten neerzet). Terwijl je zit, oefen je om ergens op te focussen. Het kan een afbeelding, een woord of je ademhaling zijn.


IN STILTE
Meditatie gaat over het stil maken van de geest terwijl het lichaam wakker, maar ontspannen blijft. Om mentale stilte te laten plaatsvinden, moet u eerst uw lichaam stil maken. Om dat te doen, ga je zitten. Terwijl je zit, zal je geest overal naartoe willen dwalen, van je to-do-lijstjes tot je zorgen of evenement tot waar je heen wilt op vakantie. Om de geest tot rust te brengen, concentreer je je op één ding. Dit geeft je geest en aandacht op één centraal punt. U kunt dit doen door een woord te herhalen of uw ademhalingen te tellen, zowel in stilte als hardop. Veel mantra's zijn in het Sanskriet, wat je geest een zinloze gedachte geeft en op zijn beurt geen nieuwe gedachten genereert.

HET IS HET CONTROLEREN VAN JE GEDACHTEN - NIET HET UITZETTEN VAN
Bij meditatie gaat het er niet om dat je hersenen stoppen met denken - dat is onmogelijk. Je brein stopt niet met het genereren van gedachten, zelfs niet als je slaapt. Meditatie gaat eigenlijk over het niet koesteren van de gedachten die opkomen. Door je vaardigheid te ontwikkelen om gedachten, gevoelens en ideeën die spontaan opkomen te 'loslaten', zul je de kalmerende voordelen van meditatie kunnen ervaren, waaronder: ontspanning, stressvermindering, nauwkeuriger perspectief op je problemen, verbeterde creativiteit , en meer energie. Maar het begint allemaal met het leren zitten om te mediteren.


STARTERS SCHEMA

Je zult deze week elke dag vijf minuten moeten plannen om gewoon te mediteren. Om een ​​duurzame routine op te bouwen, moeten deze vijf minuten elke dag op dezelfde tijd zijn. Zorg ervoor dat u gedurende deze tijd nergens door wordt gestoord; schakel je telefoon uit en elimineer achtergrondgeluiden waarover je controle hebt. Zitten: leren zitten tijdens het mediteren is een van de eerste uitdagingen voor de meeste beginnende mediteerders. Ga eerst comfortabel zitten in een alerte houding. Je kunt in een stoel zitten met de voeten plat op de grond of op een kussen op de grond met de benen gekruist - elke zitpositie is prima, zolang je maar comfortabel bent. Ga rechtop zitten met uw rug zo recht mogelijk, waarbij u uw schouders naar beneden en naar achteren ontspant en uw borst breder wordt. Houd uw hoofd horizontaal en kijk iets naar beneden. Kies iets om op te focussen, zoals een woord, je ademhaling of iets in je ooglijn. Het is uw bedoeling alleen maar te blijven zitten - dus niet rondkijken in de kamer. Als u geen visueel brandpunt gebruikt, kunt u ook uw ogen sluiten om afleiding te voorkomen. Houd uw handen overal waar u stil en comfortabel bent; ze kunnen in uw schoot zitten of met de handpalmen naar boven of naar beneden op uw knieën of dijen.


JUST SIT
Houd er rekening mee dat het belangrijkste is om elke dag te zitten en te focussen. Je bouwt een gewoonte van meditatie op. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u 'het niet goed doet' of dat het wel of niet 'werkt'. Ga gewoon zitten en concentreer je. De rest komt met tijd en oefening.