Empaths & Gezondheid


EMPATHS, INSOMNIA, UITPUTTING EN ADRENALE VERMOEIDHEID
Vanwege de emotionele verantwoordelijkheden die empaten met zich meebrengen, ervaren ze vaak een plotselinge afname van energie, wat leidt tot chronische vermoeidheid. Wanneer een empaat niet geaard, evenwichtig en bewust bewust blijft, kunnen ze onbewust hun energie aan anderen geven. Wanneer een empaat te veel tijd doorbrengt in het gezelschap van negatieve of depressieve mensen, nemen ze hun energie op, en dit kan tot emotionele uitputting leiden. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ze tijd alleen moeten doorbrengen om hun interne batterijen op te laden.  De geest, ziel en lichaam zijn met elkaar verbonden; wat we denken en voelen, heeft effect op ons fysieke lichaam. Een empaat moet de hele dag door regelmatige periodes van isolatie hebben om gevoelens en emoties te verwerken. Dit voorkomt emotionele uitputting, waardoor ze voortdurend verpletterende negatieve energie kunnen loslaten. Als een empaat dit niet doet, vinden ze het moeilijk om 's nachts te slapen omdat hun geest de informatie die gedurende de dag plaatsvond niet kan verwerken en begrijpen. Deze hyperactieve mentaliteit zorgt ervoor dat empaten extreem moe worden. Als het voor de empaat niet mogelijk is om overdag eenzaamheid te vinden, is het essentieel dat ze mediteren voordat ze naar bed gaan, zodat ze alle emoties waarmee ze gedurende de dag in contact zijn gekomen, kunnen loslaten.

 

EFFECTEN VAN DE ADRENALE KLIEREN
Negatieve gevoelens kunnen ertoe leiden dat de empaat angst, wrok, angst, paranoia en paniek ervaart, en ze raken er oprecht van overtuigd dat er iets ergs met hen gaat gebeuren. Deze gedachten sturen signalen naar de bijnieren, die hormonen produceren die overtollige hoeveelheden energie vrijgeven. Te weinig slaap, te veel werk, een slecht voedingspatroon, slechte relaties en familieproblemen hebben allemaal een negatief effect op de bijnieren. De bijnieren hebben de vorm van de nieren, maar zijn ongeveer zo groot als een walnoot. Ze bevinden zich net boven de nieren in de onderrug. De bijnieren zijn van groot belang als we onder stress staan, omdat ze ons helpen gefocust en alert te blijven en ze vergroten ons uithoudingsvermogen, waardoor we de druk kunnen opvangen. Wanneer de bijnieren echter overprikkeld zijn, blijven ze energie produceren, waardoor we niet kunnen slapen. De geest en het lichaam blijven zeer alert, wat een overmatige belasting van de bijnieren veroorzaakt en uiteindelijk zal leiden tot storingen.

 

MAKE IT YOUR SUPERPOWER
Een gebrek aan energie leidt tot een verlangen naar voedsel dat rijk is aan suiker en geraffineerd zout, die snel in energie veranderen en het lichaam een ​​onmiddellijke maar kortstondige energieboost geven. Het lichaam hunkert van nature naar suiker en zout. We hebben echter de neiging om het te voeden met geraffineerde suiker en zout, dat wordt aangetroffen in de meeste rommel en verwerkt voedsel. Bij overmatige hoeveelheden kunnen deze voedingsmiddelen een reeks verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Ongeraffineerde suiker en is voedzaam in gezonde doses en kan de bijnieren aanvullen en voeden. Als de bijnieren niet goed werken, voelt u zich moe, suf, angstig, prikkelbaar, overweldigd en duizelig. U kunt ook last krijgen van hartkloppingen, hoge of lage bloeddruk, verlangen naar zout en suiker, en het kan moeilijk zijn om met stress om te gaan. Als ons lichaam in harmonie is, goed eet, goed slaapt en positieve gedachten heeft, worden de bijnieren niet gemakkelijk overweldigd. Cortisol is een hormoon dat wordt geproduceerd door de bijnieren; tijdens de slaap stijgt onze cortisolspiegel en piekt een paar uur voor het aanbreken van de dag. Dit is hoe het lichaam zich van nature op de dag voorbereidt en het wordt het circadiane ritme genoemd. Het verhoogt ons energieniveau, zodat we de hele dag kunnen functioneren. Als de bijnieren overbelast zijn, worden we uitgeput wakker, ook al hebben we de normale acht uur slaap gehad. We voelen ons de hele dag moe, waardoor onze cortisolspiegel 's avonds piekt, waardoor we moeilijk kunnen slapen.

 

DE ADRENALE KLIEREN IN EEN GEZONDE STAAT HOUDEN
Het kost veel tijd om de bijnieren te vernietigen, en het kost evenveel tijd om het te herstellen. Er zijn echter enkele veranderingen die we in ons leven kunnen aanbrengen die onmiddellijk zullen helpen. Het is essentieel dat we tijd besteden aan het luisteren naar ons lichaam, zodat we ons bewust zijn van hoe het op elk moment voelt. Hierdoor kunnen we ons energieniveau gedurende de dag bijhouden. Het kan zijn dat uw energieniveau gedurende de dag fluctueert en dat er bepaalde momenten van de dag zijn waarop uw energieniveau het meest daalt. Het is absoluut noodzakelijk dat u begrijpt waarom er zoveel stress op de bijnieren wordt uitgeoefend.