Dankbaarheid Rituelen


Wat doet dankbaarheid voor jou? Het brengt een gevoel van vrede in je waar anders misschien onrust zou zijn. Dankbaarheid kalmeert je zenuwen en zorgt ervoor dat je de juiste maat krijgt. Dat gaat allemaal niet vanzelf. Dankbaarheid is een staat van zijn die gemakkelijker bereikt kan worden als je waakzaam bent over het opnieuw bezoeken van de dankbaarheidsrituelen die voor jou werken… en misschien zelfs nieuwe in te gooien! Door dankbaarheid te oefenen, kun je je wortels opnieuw afstemmen op het universum. Het kan helpen bij het manifesteren van je verlangens en je uit een catastrofaal denken halen.

Hier vind je een aantal voorbeelden:


1. MAAK EEN DANKBAARHEID DOOS

Als we niet krijgen wat we denken dat we zouden moeten hebben, verliezen we gemakkelijk uit het oog waar we dankbaar voor zijn. Om dit geheugenverlies te helpen, maak je een Dankbaarheidsdoosje. Leg er elke dag een vel papier in en schrijf er iets op waar je dankbaar voor bent. Open in tijden van nood je dankbaarheidsdoosje en lees de stukjes papier. Als je denkt dat je een zware dag hebt, kun je een slip tevoorschijn halen uit een tijd dat je dankbaar was voor het dak boven je hoofd. Voor mij weet ik dat de meeste van mijn problemen tegenwoordig 'luxeproblemen' zijn. Als ik mezelf van streek vind dat ik geen vrije dag heb gehad, haal ik misschien een stukje papier tevoorschijn dat me eraan herinnert dat ik geluk moet hebben dat ik überhaupt zo'n geweldige carrière heb!

 

2. SPEEL HET WAARDERINGSSPEL
Dit dankbaarheidsritueel komt van Gabby Bernstein, een godin van dankbaarheid en manifestatie. Ze raadt aan om het waarderingsspel te spelen, vanuit het idee dat het goed is om je goed te voelen. Om dit spel te spelen, 'volg het plezier' door je te concentreren op wat er in je leven goed gaat. Begin hardop een lijst uit te spreken met alle dingen die u waardeert. Dit kan variëren van simpele fysieke dingen zoals je favoriete ring of yogabroek tot je geweldige carrière of beste vriend. Begin klein en laat de vibratie van dankbaarheid je steeds dieper meevoeren in wat er in je leven bloeit. Als je even vastloopt, keer dan terug naar iets dat je al hebt gezegd! Probeer dit minstens 3 tot 5 minuten te doen, en merk daarna op hoe u zich voelt. Het kan ook heel leuk zijn om dit met een andere persoon of zelfs een hele kring mensen te doen. Houd ruimte vrij voor een ander om zijn zegeningen hardop uit te spreken, en geef hem dan ruimte voor jou.

3. MEDITEER MET MANTRAS OM DANKBAARHEID TE BEOEFENEN
Neem een ​​versie van deze mantra op die met jou resoneert in je meditatiebeoefening: ik weet dat de overvloed van het universum naar en door mij heen stroomt, en ik ontvang vrijelijk zonder aarzeling. Ik ben zo dankbaar voor de overvloed in mijn leven, en ik weet dat het allemaal van jou komt. Dankje, dankje, dankje. Dankbaarheid is een spier, en deze rituelen zullen je helpen die spier te buigen, zodat dankbaarheid een onderdeel van elke dag wordt.

 

4. VRAAG UW TAROT- OF ORACLE-KAARTEN
Stel een van deze vragen en trek vervolgens een tarotkaart of een orakelkaart:

• Welke zegeningen heb ik nu?
• Welke nieuwe zegeningen komen er op mijn pad?
• Waar ben ik dankbaar voor in mijn carrière, relaties of persoonlijke ontwikkeling?
• Hoe kan ik mijn dankbaarheid jegens mezelf uiten?
• Hoe kan ik mijn dankbaarheid jegens anderen uiten?
• Wat zijn de zilveren voeringen van de uitdagingen waarmee ik dit jaar te maken heb gehad?
• Hoe kan ik doorgaan met het creëren van overvloed in mijn leven?

Tarot- en orakelkaarten zijn ongelooflijke hulpmiddelen die je ter beschikking staan ​​als spiegel voor je eigen innerlijke wijsheid. De kaarten die je trekt, kunnen je een nieuw perspectief geven op bepaalde situaties of mensen in je leven. Klik hier voor meer informatie over hoe u aan de slag kunt met tarot. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van orakelkaarten en om een ​​gratis te bedrukken pak orakelkaarten te krijgen.

 

5. MAAK EEN GRATITUDE CRYSTAL GRID
Roep dankbaarheid op door je hartchakra te openen! Krijg een op het hart gebaseerd perspectief door een kristalrooster van dankbaarheid te creëren. Groene en roze stenen spreken tot je hartchakra. Ze zullen liefde, waarheid en mededogen doen uitbarsten. Je zou kunnen kiezen voor rozenkwarts en groene kyaniet, en alle stenen harmoniseren met wat helder kwarts. Als je op zoek bent naar iets speciaals, kies dan voor een mosagaat Merkaba voor het midden van je rooster!