Moeder Gaia Meditatie


Mediteren op Moeder aarde, Gaia of de Moedergodin is een vorm van natuur- of spirituele meditatie. Het zorgt voor eenzijn met de aarde terwijl het alle aspecten van de natuur omvat. Deze vreedzame meditatie en spiritualiteit is bedoeld om ontspanning te bevorderen, terwijl het belang van de planeet wordt erkend.

 

WIE OF WAT IS GAIA?
Gaia is de naam die werd gegeven aan de Griekse godin van de moeder van de aarde. Hoewel weinig bekend bij veel reguliere religies, is het concept van een moedergod of -godin te vinden in bepaalde religieuze kringen, zoals het heidendom, de Wicca en de spirituele overtuigingen van de indianen. Wij noemen haar Sophia Gaia.

GESCHIEDENIS
Tot de dageraad van het christendom was het geloof in een levende, ademende planeet die bekend staat als de aarde overal ter wereld gemeengoed. In feite was mediteren op de godin van de aarde door de geschiedenis heen de meest populaire vorm van meditatie over de hele wereld. De aarde werd gezien als een vrouwelijk, bewust wezen met goddelijke krachten. Naast de namen van Moeder Aarde en Gaia zijn andere namen die met de planeet geassocieerd worden Ishtar, Grote Moeder, Magna Dea en Kujum-Chantu.

MEDTIEREN OP/MET MOEDER GAIA
Deze meditatie en spiritualiteit kun je het beste buiten doen, vooral als je onder een boom zit. Als dit niet mogelijk is, ga dan bij een raam zitten waar de zon binnenkomt. Het concept is om voor deze meditatie zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn.


POSITIE
Neem een ​​comfortabele zithouding aan, terwijl u een rechte houding aanneemt. Nadat u de ogen heeft gesloten, begint u lang en diep in te ademen. Concentreer je alleen op de ademhaling en raak alle andere gedachten kwijt die in de geest kruipen. Begin nu te focussen op het lichaam. Ervaar de zuurstof die de longen binnendringt. Voel de warmte van de zon. Neem een ​​paar minuten de tijd om alleen lichaamssensaties te voelen tijdens het ademen. Begin vervolgens aan Moeder Aarde te denken. Stel je voor hoe elke boom, bloem en plant wortels heeft die in de aarde gaan. Stel je voor dat de energie van de aarde door de wortels van deze levende organismen stroomt. Visualiseer nu dat u wortels heeft en hoe deze wortels verweven zijn met alle andere wortels van de natuur.

⋰ Activatie van Aurora Ray zelf gemaakt op een blaadje (Mercy) 


LIEFDEVOLLE MOEDER

Voel de energie door het lichaam stromen die de aarde levert. Zie deze energie als een gouden licht. Voel hoe ontspannend het is. Deze energie verwijdert alle spanning en stress en brengt frisse, verkwikkende energie binnen. Stel je ten slotte de wortels voor als armen van liefde van Moeder aarde en voel deze armen je lichaam omhullen, je knuffelen en warme, gloeiende liefde geven. Geniet zo lang als gewenst van deze meditatie. Als u klaar bent, neemt u een paar minuten om gewoon van de natuur te genieten voordat u terugkeert naar de dagelijkse routine van het leven. "Mediteren op Moeder aarde of Gaia is een manier om één te worden met de aard van de planeet, terwijl je de planeet erkent als een levend organisme. Het brengt rust en ontspanning en stimuleert het lichaam met de energie van de aarde en de liefde van de godin"


JUST DO IT
Leren mediteren lijkt misschien ontmoedigend, verwarrend of gewoon saai - maar de voordelen van meditatie en spiritualiteit maken het voor bijna iedereen de moeite waard. Hier vindt u informatie over waarom mediteren, evenals korte beschrijvingen van vijf meditatietechnieken die geschikt zijn voor beginners. Verbeter vervolgens iemands meditatiebeoefening door de aanbevolen meditatieboeken te lezen. In deze drukke tijd van multitasken, wanneer geven de meeste mensen zichzelf ooit toestemming om gewoon te zijn, in plaats van tegelijkertijd te zijn en te doen? ..