🩷Rhodoniet


✨Betekenis: Rhodoniet, afgeleid van het Griekse woord 'Rhodon' dat roos betekent, is een mangaansilicaatmineraal dat compassie en liefde symboliseert, vaak aangetroffen in tinten variërend van lichtroze tot dieprood.

✨Helende eigenschappen: Rhodoniet wordt geroemd om zijn emotionele en spirituele genezende kracht, helpt muren rond het hart op te lossen, bevordert zelfliefde en begeleidt individuen naar hun hogere waarheid.

✨Bescherming: Dankzij zijn sterke verbinding met het hartchakra helpt Rhodoniet bij het overwinnen van emotionele wonden, het bevorderen van onvoorwaardelijke liefde en het bevorderen van wederzijds begrip in relaties.

✨Gebruik: Of het nu als sieraad wordt gedragen of in huis wordt geplaatst, Rhodoniet straalt liefde uit, brengt yin- en yang-energieën in evenwicht en versterkt de banden, vooral in intieme ruimtes.

✨Verzorging: Om de genezende eigenschappen te behouden, moet Rhodoniet worden gereinigd met een sopje en een zachte doek, af en toe worden afgespoeld onder stromend water, en kan worden opgeladen door het in de buurt van Amethist of in de ochtendzon te plaatsen.

💕 Wat is Rhodoniet?

Rhodoniet is een mangaansilicaatmineraal met een ondoorzichtige transparantie. Rhodoniet is verkrijgbaar in tinten die variëren van lichtroze tot dieprood. Het heeft een glasachtige glans en is samengesteld uit andere mineralen zoals calciet, ijzer en magnesium. Het heeft een triclinisch kristalsysteem en komt voor in ertsen of als ronde kristallen. Rhodoniet betekent compassie en liefde.


💝 Genezende eigenschappen

Rijp met rijke genezende eigenschappen, zullen degenen die de roze gloed van Rhodoniet in hun wereld verwelkomen, zeker de muren rond de hartruimte voelen instorten. We werpen allemaal muren van bescherming op, sommige zijn gezonde grenzen en sommige komen voort uit blokkades of geen vertrouwen in het universum. Met Rhodoniet aan je zijde kun je eraan werken om je hart naar een plek van zuiverheid en elegantie te brengen en op reis te gaan naar je hogere waarheid. Iedereen die ooit het vermogen heeft willen vinden om zijn of haar liefde te laten groeien en iets terug te geven aan de wereld, Rhodoniet is jouw centrum.


🧘‍♀️ Fysieke genezende eigenschappen

Hoewel een groot deel van de kracht van Rhodonites wordt toegeschreven aan zijn prachtige emotionele en spirituele eigenschappen, betekent dat niet dat het tekort schiet als het erom gaat ook een frisse, helende lucht in je lichaam te brengen. Het Rhodoniet-kristal is zacht verkwikkend en geeft je een kracht waarvan je niet wist dat je die had.

Voor degenen die het gevoel hebben dat hun energie is uitgeput (vooral na een sterke emotionele periode of na een trauma), zijn de rustgevende trillingen van Rhodonite voldoende om je weer tot leven te brengen. Uiteraard is het verbonden met het hart en de bloedsomloop, waardoor uw ticker helder blijft kloppen. De rozensteen stuurt ook energie naar het endocriene systeem, geneest maagzweren, bevordert de spijsvertering en helpt bij auto-immuunziekten. Het helpt het lichaam ook te genezen van littekens en kan de angel uit insectenbeten halen.


🙏 Mentale en emotionele helende eigenschappen

Het geneest emotionele wonden en zet je op het pad naar volledige onvoorwaardelijke liefde – als het gaat om mentaal en emotioneel welzijn, is dit waar Rhodoniet uitblinkt. Voor degenen die hun hart van pijn willen zuiveren en de barrières willen slechten die hen mogelijk tegenhouden, staat Rhodonite klaar om aan de slag te gaan om u te helpen alles te ontmantelen dat een negatieve invloed op uw eigenwaarde zou kunnen hebben.

Alle liefde begint met eigenliefde en hoe meer we in het licht van ons eigen zelfvertrouwen en onze eigen talenten kunnen staan, des te beter kunnen we toegerust zijn om die liefde naar buiten te keren en in een spiraal het universum in te sturen. Als je problemen hebt met verlating of verraad of iets dat zich vertaalt in een ongezonde houding ten opzichte van relaties, kan Rhodonite een geweldige relatieadviseur zijn om je liefdesleven weer op de rails te krijgen. Het is een steen die wederzijds begrip stimuleert en het vermogen om compromissen te sluiten vanuit een plaats van pure en eerlijke acceptatie.


🪷 Metafysische eigenschappen

Zoals gezegd heeft Rhodoniet een enorme verbinding met het hartchakra. Het hartchakra is waar onze liefde, vertrouwen en ons vermogen om compassie te brengen vandaan komen. Omdat het leven vol harde klappen kan zijn, is het ons hartchakra dat vaak de klap kan opvangen. We gooien muren op, sluiten ons af en ons vertrouwen neemt af. Wanneer we eraan werken om de blokkades op te ruimen die de hartruimte verstoppen, kunnen we merken dat we genezen en in harmonie zijn en in staat zijn om zowel intern als extern een gezond niveau van liefde tot stand te brengen. Die Rhodonietkristallen die wervelen met veel donkere vlekken resoneren ook sterk met het wortelchakra. Dit is onze plek van veiligheid, het is hoe we wortelen in de aarde onder onze voeten en het heeft allemaal te maken met ons gevoel van veiligheid in de wereld.

Het spreekt voor zich dat Rhodoniet, als steen van diepe liefde, meer dan een snufje positiviteit met zich meebrengt. Het brengt vreugde en energie en een vonk die een kamer kan verlichten. Als je het gevoel hebt dat je wat extra kracht nodig hebt om de negatieve energie in je leven te verminderen, dan kun je Rhodoniet ook combineren met Sugiliet voor nog intensere actie.

 

 ⋰ Rhodoniet Oplegsteen (Mercy) 

 ⋰ Rhodoniet Ruw (Mercy) 

 ⋰ Rhodoniet Hart (Mercy)