Aarden


Er zijn tijden dat we het contact met de aarde verliezen en onze fysieke en energielichamen moeten aarden om de balans te herstellen. Sommige mensen hebben de neiging om meer geaard te zijn dan anderen, en dit heeft alles te maken met ons chakra-systeem. Net zoals ons lichaam zich in een wisselende gezondheidstoestand bevindt, afhankelijk van hoe we het behandelen, zo ook onze energielichamen: De chakra's (gehecht aan ons etherisch lichaam) kunnen uit balans raken. Sommigen van ons zijn van nature vrij ongegrond en moeten dus meer inspanningen leveren om geaard te blijven.

SIGNALEN ONGEGROND
Voorbeelden: duizeligheid, niet lekker in je vel zitten, niet volledig aanwezig zijn, niet in staat zijn om te concentreren, veel dagdromen & ongeval gevoelig. Het is essentieel om een ​​gecentreerd leven te leiden. Terwijl we op aarde zijn, helpt het ons volledig aanwezig te zijn en het meeste uit het leven te halen.

⋰ Mercy (Mercy) 


AARDEN
Een ding dat je kunt doen, is je voeten plat op de grond te planten en wortels zichtbaar te maken die uit de voetzolen of je voeten komen, alsof je een boom bent. Laat de wortels diep in de aarde gaan, zodat je hun aantrekkingskracht voelt. Stel je nu de wortels voor die je benen beklimmen, rond en omhoog wervelend, over je buik en borst omhoog en dan omhoog boven je hoofd terwijl het ongeveer drie voet boven je hoofd doorgaat en takken uitspruit.. De wortels laten ook je armen rond je polsen groeien en komen uit de toppen van je vingers. Je voelt nu weer de aantrekkingskracht naar de aarde en je bent volledig geaard. 


MEER MANIEREN VAN GRONDEN
Alles wat je met de aarde verbindt, is aan de basis. Je kunt naar het strand gaan of een wandeling maken, tijd doorbrengen in de natuur of gewoon op de grond liggen. Lachen kan mentaal en emotioneel gegrond zijn, een grappige film kijken. Levensmiddelen op aarde, zoals vers fruit en groenten, het eten van alleen natuurlijke producten. Je zou kristaltherapie kunnen doen. Sommige stenen die goed werken voor aarding zijn zwarte obsidiaan, rookkwarts en hematiet. Pak een steentje en stop het in je zak en draag het met je mee. De zak van je broek is goed omdat hij dicht bij je wortel chakra ligt.

TECHNIEKEN
Als je eenmaal volledig geworteld bent, is het een goed moment om je energie schoon te maken. Laat de energie van de Aarde de wortels van je benen, buik, borst en hoofd naar boven rennen, of je hoofd dan weer naar beneden of je armen door je vingertoppen. Herhaal dit tien keer. Laat dan de wortels los. Er bestaat niet zoiets als 'te veel' aarding, en het is waarschijnlijk dat hoe meer we doen, hoe groter de voordelen zullen zijn die we zullen zien. Tegelijkertijd kunnen zelfs korte perioden van directe contact met de aarde in de loop van de dag helpen. Enkele manieren om directer contact met de aarde te krijgen, zijn: blootsvoets lopen naar de brievenbus, gras maaien, tuinieren zonder schoenen aan, barbecuen in openlucht op blote voeten, direct op het zand op het strand liggen in plaats van in een stoel te zitten, en veel meer eenvoudige, realistische manieren.