◉ De Inner Aarde


Volgens Giannini en Palmer kondigde vice-admiraal Byrd in februari 1947, net voordat hij zich aan een reis van 2.750 km over de Noordpool waagde, aan: "Ik zie graag het land voorbij de pool. Dat gebied achter de pool is het centrum van het Grote Enigma.”
Volgens sommigen wordt aangenomen dat tijdens de vlucht van vice-admiraal Byrd over de Noordpool die plaatsvond in 1947, hij via de radio zei dat eronder geen sneeuw lag, maar enorme stukken land met bergen, bossen en vegetatie, enorme meren en rivieren met dieren die op mammoeten leken. Voor zijn dood had hij gezegd dat er een land buiten de pool bestond dat 'een betoverd continent in de lucht was, een permanent mysterie van de aarde'. Volgens andere theorieën was dat land de legendarische Rainbow City, de thuisbasis van een fabelachtige verloren beschaving.

OF DE HOLLE AARDE
De mogelijkheid dat de aarde hol is en toegankelijk is via de Noord- en Zuidpool, en dat er geheime beschavingen floreren, heeft eeuwenlang de verbeelding van mensen aangewakkerd. Bewijs hiervan vinden we in de geschiedenis van talloze oude beschavingen. De Babylonische held Gilgamesj bezocht zijn voorvader Utnapishtim in de ingewanden van de aarde; in de Griekse mythologie probeert Orpheus Eurydice te redden uit de ondergrondse hel; er werd gezegd dat de farao's van Egypte communiceerden met de onderwereld, die toegankelijk was via geheime tunnels verborgen in de piramides; en boeddhisten geloofden (en geloven nog steeds) dat miljoenen mensen in Agharta wonen, een ondergronds paradijs dat wordt geregeerd door de koning van de wereld. Dus net als je denkt dat deze theorieën niets meer kunnen zijn dan buitensporige verbeeldingskracht, kom je feitelijk bewijs tegen in de oude geschiedenis die wijst op de mogelijkheid van een wereld binnen de aarde.


VERBODEN KONINGKRIJK
Het idee dat het Verboden Koninkrijk van "Agartha" werkelijk bestaat, zou niet alleen worden ondersteund door admiraal Byrd, maar ook door andere ontdekkingsreizigers over de hele wereld. Een kaart gemaakt door cartograaf Heinrich C. Berann wordt verondersteld een ingang naar de binnenaarde, het koninkrijk van Agartha, te tonen. Op die kaart kan het Antarctische continent worden waargenomen zonder zijn dikke laag ijs. Maar het meest intrigerende detail is de aanwezigheid van onderwaterdoorgangen die zich over het hele continent uitstrekken en lijken samen te komen op de exacte locatie die wordt geïdentificeerd als de opening naar de Holle Aarde of Binnenaarde. Leonard Euler, een wiskundig genie uit de achttiende eeuw, concludeerde dat de aarde hol was, een centrale zon bevatte en bewoond was; en Dr. Edmund Halley, ontdekker van komeet Halley en koninklijke astronoom van Engeland geloofde ook dat de aarde van binnen hol was met drie "vloeren".

IT SOUNDS LIKE A FAIRYTALE BUT IT'S TRUE
Sommigen spreken ook over de reizen van Operation Highjump en Admiral Byrd, waarbij extreem geavanceerde luchtschepen rondvlogen en nieuwe gebieden verkenden. Niet zo lang geleden ontdekten we een kaart van het Derde Rijk waarop verschillende geheime doorgangen zijn afgebeeld die door Duitse U-boten werden gebruikt om toegang te krijgen tot mysterieuze ondergrondse gebieden, evenals een volledige kaart van beide halfronden en het mysterieuze koninkrijk Agartha. 


WORD VOOR ONS VERBORGEN GEHOUDEN
De nazi's waren ook buitengewoon geïnteresseerd in de Binnenaarde en de bijbehorende mythen. Er wordt aangenomen dat Antarctica de ingang is naar het verloren Arische thuisland Thule. Hoewel Antarctica is gekoppeld aan het verloren continent Atlantis, is de koppeling met Thule minder duidelijk. Thule (ook bekend als Thula, Thyle, Thila, Tila, Tyle of Tylen) werd voor het eerst genoemd door de Griekse ontdekkingsreiziger Pytheas na zijn reizen tussen 330 voor Christus en 320 voor Christus. Maar in 150 na Christus schreef de Griekse schrijver Antonius Diogenes The Wonders Beyond Thule. In het verre verleden werd aangenomen dat Thule een verre plaats was buiten de 'grenzen van de bekende wereld'.

DE NAAM IS IS VAN BOEDDHISTISCHE OORSPRONG
Het woord "Agartha" is van boeddhistische oorsprong. Echte boeddhisten geloven vurig in dit ondergrondse rijk, waarvan ze zeggen dat het miljoenen inwoners en vele steden heeft, waaronder de hoofdstad Shamballa, waar een Opperste Heerser woont. Deze aardse bewoners hebben hier geleefd en de mensheid beschermd na aardse rampen.. De Russische kunstenaar, filosoof en ontdekkingsreiziger, Nicolas Roerich, publiceerde dat een Tibetaanse lama onthulde dat de hoofdstad van Tibet door een tunnel verbonden was met Shamballa, het hart van het Onderaardse rijk van Aghartha.