Frequentie


Alles is energie en heeft een trilling - van de stoel waar je op zit tot de gedachten die je denkt en de kleuren die je ziet. Het verschil is dat alles op verschillende frequenties trilt. We hebben een persoonlijke vibratie die van ons uitstraalt en dat deze verandert afhankelijk van wat we denken, voelen en doen. Je kunt je persoonlijke vibratie laten matchen met de chaotische soep van frequenties van de wereld en je hulpeloos voelen, of je kunt bepalen hoe je je wilt voelen. Je persoonlijke vibratie of energietoestand is een mix van de samengetrokken of geëxpandeerde frequenties van je lichaam, emoties en gedachten op elk moment. Hoe meer je je ziel door je heen laat schijnen, hoe hoger je persoonlijke vibratie zal zijn. - Penney Peirce


HERSENGOLF FREQUENTIES
De eerste stap in het bewust veranderen van je hersengolven is weten in welke toestand ze zich nu bevinden. Al onze gedachten, emoties en gedrag zijn het resultaat van communicatie tussen neuronen. Niet alleen bepaalde, van nature voorkomende, stoffen in onze hersenen beïnvloeden ons humeur; er komt ook een elektrisch aspect kijken bij hersengolffrequenties, en het is zeker de moeite waard daar meer over te leren. De toestand van onze hersengolven bepalen ons vermogen om te focussen, naast nog vele andere belangrijke functies in ons leven. Weten hoe je de toestand van jouw hersengolven kunt bepalen is de eerste stap om te leren hoe je bewust deze patronen kunt aanpassen naar wat jij nodig hebt.


BEGRIJPEN HOE WE DE WERELD WAARNEMEN
De wetenschap stelt ons veel beter in staat om ons biologisch bestaan te verkennen, en ook de wereld die we om ons heen waarnemen. De punten waarop wetenschap en spiritualiteit samenkomen maken het zo spannend om te leven op dit punt in de geschiedenis. Mensen maken al millennia gebruik van meditatie, muziek, dans en kunst om hun bewustzijn te veranderen. Dankzij Duits fysioloog en psycholoog Hans Berger hebben we nu een apparaat, het elektro-encefalogram (EEG), waarmee we de golffrequentie van elektrische activiteit in de hersenen kunnen meten en vastleggen. Elk van de miljoenen neurologische synapsen in ons brein werkt met elektrische impulsen, die samen een frequentie vormen. De frequentie (of golflengte) kan snel of langzaam zijn, harmonieus of dissonant, maar wat voor vorm het ook aanneemt, het heeft altijd een enorme invloed op je bewustzijn. 


METEN = WETEN
Gelukkig kunnen we deze golven tegenwoordig meten en is het ons gelukt om een specifieke, gewenste staat van bewustzijn op te wekken. Zo kunnen we onze biologie meester worden in plaats van er slaaf aan te zijn. In de biomusicologie heeft men de EEG gebruikt om aan te tonen dat bepaalde externe ritmes onze hersengolven kunnen meevoeren. Dit idee is toegepast met biologische feedback, binaurale maatslagen (waarbij ieder oor iets anders hoort), en andere geavanceerde technologieën, maar het komt eigenlijk allemaal voort uit het eeuwenoude idee van de drum van de sjamaan. Muziek kan ons bewustzijn beïnvloeden en er zijn ondertussen veel producten beschikbaar die ontworpen zijn om mensen kennis te laten maken met verschillende hersentoestanden, voor als je geen plaatselijke sjamaan hebt.


DE REALITEIT MAKEN DIE WE WILLEN
Zoals je kunt lezen zijn al deze gemoedstoestanden essentieel voor ons welzijn. Hierbij is het belangrijk te onthouden dat we niet plots van de ene naar de andere toestand springen, en dat er soms periodes zijn waarin we ons tussen twee toestanden in bevinden. Er valt nog een boel te verkennen, als we kijken naar het onderzoek over de manieren waarom de frequentie van je hart je hersenen beïnvloedt, en de manier waarop we elkaars frequenties kunnen beïnvloeden. Wetenschap, kunst en spiritualiteit helpt ons om ons bewustzijn te richten op de uitdagingen die voor ons liggen. Met deze middelen aan onze zijde, kunnen we de leiding nemen in ons leven en de werkelijkheid maken die we willen.


SOLFEGGIOFREQUENTIE
Solfeggiofrequentie is een systeem van muzikale afstemming voor instrumenten met een toonhoogte, verwijzend naar de overtuiging dat een reeks van negen frequenties afgeleid van numerologie eeuwen geleden werd gebruikt in gregoriaanse en Sanskriet gezangen. Aangenomen wordt dat deze frequenties positieve verschuivingen veroorzaken naar de frequenties in de buurt. Men geloofde dat de gezangen en hun speciale tonen enorme geestelijke zegeningen schonken wanneer ze in harmonie werden gezongen tijdens religieuze missen. Deze krachtige frequenties werden herontdekt door Dr. Joseph Puleo.