✴︎ Info Kruin Chakra

De hoogste van de zeven - het kruinchakra is ons perfecte hoogtepunt van zijn. Dit is waar we onze verlichting vinden en waar we ons verbinden met het universum en al zijn kosmische grootsheid. Het is de bron van onze hoogste vibraties, onze pure belichaamde energie en onze meest sublieme staat. Het kruinchakra bevindt zich aan de bovenkant van het hoofd en wordt geassocieerd met goudwitte en violette kleuren.

Een open kruinchakra kan ons helpen onze plek in de wereld te vinden en het grotere geheel te zien. Het helpt ons ook om onze weg te vinden in spirituele oefening en opent ons voor de geschenken en boodschappen die het universum voor ons heeft. Dit chakra is verbonden met een gevoel van zingeving, ons spiritueel welzijn en onze gevoelens van voldoening. Kristallen die passen bij het kruinchakra zijn vaten voor de hoogste vibraties en zijn meester-genezers.


BALANS

➤ Tekenen van een onevenwichtig kruinchakra kunnen verwarring, hoofdpijn, slapeloosheid, richtingloos of zinloos voelen, nachtmerries en verlies van een spiritueel gevoel van zijn zijn.

➤ Tekenen van een gebalanceerd kruinchakra kunnen zijn: helderheid, wijsheid, spiritueel verbondenheid, acceptatie en lucide dromen.

Edelstenen

Omdat ze doordrenkt zijn van hoge spirituele vibes, is het geen verrassing dat kristallen een perfecte metgezel zijn voor diegenen die hun kruinchakra willen openen. Alle kristallen komen met kosmische energie, maar sommige zijn meer gericht op de wegen van deze wereld en andere dreunen met een hoger bewustzijn. Deze edelstenen zijn meestal gezegend met de kleuren paars en wit en zitten boordevol etherische eigenschappen. Kijk eens naar deze helende kristallen om toegang te krijgen tot je hoogste chakra...

 

Amethist
De serene koningin van allemaal, de Amethiststeen is elke centimeter de kroonchakra-edelsteen. Perfect paars en gewaardeerd omdat het geladen is met spirituele vibes, wast Amethist alle schakeringen van stress en angst weg en bereidt je voor op het ontvangen van het licht van het universum. Het gaat ook op gang op het derde oog chakra - om ervoor te zorgen dat je wordt aangeboord in je oneindige wijsheid en dieper begrip, zodat je klaar bent om alle boodschappen te ontvangen die je nodig hebt. Amethist zorgt ervoor dat je klaar bent voor diepere meditatie, het verhogen van je vibratie en het omzetten van negatieve energie in gevoelens van liefde en verbonden bewustzijn.

 

Bergkristal
Sprankelend in ijsheldere helderheid, is de Bergkristalsteen een sublieme meestergenezer op veel verschillende niveaus. Deze heldere edelsteen gaat aan de slag met alle chakra's, heft blokkades op en zorgt ervoor dat energie kan stromen met de kracht van een fijne lentesmelt. Bergkristal brengt je naar binnen om bij je hogere zelf te zitten en bereidt je voor op de ervaring van een open geest en een open hart. Het opent de kroon en verwelkomt dat licht om er dwars doorheen te stromen, sluimerende dromen en verlangens te doen ontwaken en elke centimeter van je fysieke en spirituele zelf te vullen met doel en kracht. 

 

Seleniet
Zoete Seleniet is een van de puurste kruinchakra edelstenen die je kunt vinden. Perzikachtig of sneeuwwit in zijn ruwe vorm, deze edelsteen geneest over de hele linie. Seleniet is doordrenkt met de elementen van waarheid, integriteit en positieve kracht. Het helpt je om in het licht te stappen en een inzichtelijk, doelgericht leven te leiden dat ruimte maakt voor hoger denken. Seleniet gaat verder dan het hier en nu en perifere visies. Het helpt je om je af te stemmen op hogere frequenties en kan je zelfs verbinden met spirituele gidsen en geeft toegang tot het engelenrijk. 

 

Lepidoliet
Tinten paars en roze komen samen in de heerlijke sferen van de Lepidoliet steen. Een kroonchakra-winnaar, dit juweeltje is geweldig in het wegfilteren van angst en het brengen van vrede en uitstraling die op je neerregenen. Lepidoliet is een steen die wil dat je je heel en doorspekt voelt met verwondering en dit betekent dat je alles in evenwicht moet brengen, van je fysieke welzijn tot mentale helderheid en natuurlijk ook een kosmische verbinding. Lepidoliet helpt je om de kruin te openen omdat het angst wegneemt en je helpt om geluk te internaliseren in plaats van al je energie te besteden aan het najagen ervan. 

 

Howliet
De crèmekleurige tint en de uitgespreide grijze wegen die het oppervlak van de Howliet-steen doorkruisen, moedigen je voor altijd aan om je enige ware pad te vinden, en hebben alles te maken met het lot. Verre van alleen een juweeltje voor dromers, maakt de Howliet-steen ook een brug van helderheid tussen je hartchakra en je kruinchakra. Wanneer deze chakra's helder en verbonden zijn, geeft dit ruimte voor vertrouwen, wijsheid, oneindige liefde en begrip om te stralen. Voor degenen die zich verloren voelen in deze wereld, is Howliet je spirituele gids. 

 

Labradoriet
Een van de meest mystieke stenen in make-up en stemming, er is een reden waarom Labradoriet echoot met de flitsende kleuren van de aurora borealis. Deze edelsteen werkt over al je hogere chakra's heen. Het schraapt de keel zodat je gehoord kunt worden, het maakt gebruik van het derde oogchakra zodat je kunt zien, en het verjaagt de wolken uit het kruinchakra, zodat je contact kunt maken met je hoogste zelfgevoel. Bij Labradoriet draait alles om het prikkelen van de verbeelding en het aanboren van de magie van mystiek. Omdat het ook bescherming biedt aan de aura, betekent het dat je zonder angst kunt loslaten. 

 

Sugiliet
Sugilite brengt zijn hoogwaardige paarse tinten om je hart met je hoofd te verbinden en maakt het openen van het kruinchakra een eenvoudiger proces. Een van de beste dingen van Sugilite is het vermogen om je te helpen ideeën over vergeving te omarmen en vooruit te komen. Wanneer we vast komen te zitten in het verleden, kan dit ons weghalen van onze kruinchakra-ruimte en ons laten stagneren. Sugilite staat bekend als de edelsteen van de genezer, en dit spreekt boekdelen over de spirituele vibes en de belofte om je sterk en doordrenkt van moed te houden, wat er ook gebeurt. Spiritualiteit kan een leeuwenhart nemen en dit is wat Sugilite brengt.

 

Witte Agaat
Haal diep adem, Witte Agaat is een prachtige steen voor het kruinchakra en staat in het teken van balans en loslaten. Harmony staat aan het roer van deze sneeuwwitte steen die helpt om gifstoffen weg te spoelen en je vrouwelijke en mannelijke energieën in symbiotische stijl brengt. Witte Agaat schudt de spinnenwebben van angst en depressie uit en kan zelfs helpen om je te verbinden met de hogere rijken van engelen en spirituele gidsen. Voor degenen die alle krachten van Agaat willen met een vleugje spirituele charme, is dit het juweeltje dat je nodig hebt. 

 

Fluoriet
Focus en helderheid worden naar de voorgrond geduwd als het gaat om het omarmen van alle magie van de fluorietsteen. Deze kroonchakra-edelsteen is geweldig in het opvegen van puin en het verplaatsen van je weg van verwarring en schaduw naar het licht. Het is een uitstekend juweeltje om in de hand te houden als je dieper in je meditatie wilt zwemmen en het opent deuren die voorheen misschien voor je op slot zaten. Voor degenen die erin willen duiken, kies een diepere tint paars om die kruinchakra-vibes echt aan te wakkeren. 

Lapis Lazuli
Lapis Lazuli is een andere steen gedrenkt in koninklijke mystiek. Gevlekt met goud en witte linten, is deze diepe, mooie blauwe steen een trefzekere traktatie voor het kruinchakra. In feite werkt Lapis ook over al je hogere chakra's heen. Het stimuleert open communicatie door het keelchakra te zuiveren. Het nodigt uit tot wijsheid en emotioneel intellect door verbinding te maken met het derde oogchakra. En het verlicht de geest en helpt je je spirituele krachten op te roepen door ook het potentieel van je kruinchakra te laten ontwaken. 

 

Maansteen
Vrouwelijke energie stroomt door het hartchakra, het derde oogchakra en het lichtgevende kruinchakra met de stralend witte gloed van Maansteen. Net als de bol die licht brengt in onze donkere nachten, is de Maansteen een edelsteen die zacht geneest en ons niet overweldigt als het gaat om spirituele groei. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van dit universum en dat spiritualiteit een sterke vrouwelijke yin-energie kan hebben die niet nodig is om jezelf op een bepaalde manier na te jagen, te duwen of te proberen jezelf op een bepaalde manier te vormen. Door acceptatie, het omarmen van verandering en het leren loslaten van dat wat ons niet dient, stellen we ons open voor het ontvangen van overvloed en de hemelse geschenken van het universum. 

Charoiet
Charoiet, ook wel bekend als de zielsteen, heeft een behoorlijke klap als het gaat om diepe en ingewikkelde chakra-reiniging. Niet alleen zal deze steen met liefde stromen om je hartchakra te openen, maar het zal ook je innerlijke wijsheid en intuïtie versterken door zijn werk met het derde oogchakra en het hogere denken verlichten door ook het kruinchakra te openen. Charoiet brengt je in een positieve en gezonde ruimte, wat precies het soort geaarde stabiliteit is dat je nodig hebt om het meeste uit je kruinchakra te halen.

 

Witte Calciet
Zeg vaarwel tegen zelfbeperkende overtuigingen en stap in je spirituele kracht met de bleke en perfecte pop van de Witte Calciet Steen. De witte calcietsteen werkt over het sacrale chakra, het zonnevlechtchakra, het derde oogchakra en het kruinchakra en brengt een hoge trillingsenergie naar het lichaam, de geest en de ziel en zorgt ervoor dat je je kunt afstemmen op elke centimeter van je spirituele gelukzaligheid.