❤️ Rode Jaspis


✨ Betekenis: Rode Jaspis, vaak de Steen van Uithoudingsvermogen genoemd, is een zachte maar vitale stimulator van chi of levenskracht, die fysieke kracht en energie, uithoudings vermogen, focus en vastberadenheid brengt.

 

✨Helende eigenschappen: Deze steen helpt bij het ontgiften van de bloedsomloop, het bloed en de lever, en kan helpen bij het reactiveren van een traag of zwak libido.

 

✨ Bescherming: Het is bekend dat Rode Jaspis negatieve energie absorbeert, beschermt tegen elektromagnetische vervuiling en aarding biedt, waardoor het een geweldige steen is voor degenen die gemakkelijk overweldigd raken.

 

✨ Gebruik: Het kan als sieraad worden gedragen, thuis of op kantoor worden geplaatst of tijdens meditatie worden gebruikt om de energie en voordelen ervan te benutten.

 

✨ Verzorging: Om Rode Jaspis te reinigen en op te laden, is het aan te raden om hem onder het maanlicht te leggen of met salie uit te vegen.


❤️ Wat is rode jaspis?

Rode Jaspis behoort tot de mineraalklasse Chalcedoon. Het is een ondoorzichtige versie van kwarts met een glasachtige glans en ondoorzichtige transparantie. Jaspis is ook verkrijgbaar in de kleuren groen, geel, zwart, oranje, geel, blauw en bruin. Rode Jaspis heeft een dieprode kleur, variërend van helderrood tot bruinrood. De betekenis van Rode Jaspis is aarding, passie en bescherming.

 

🙏 Helende eigenschappen van rode jaspis

Rode Jaspis, een uiterst verzorgende steen die nauw verbonden is met Moeder Aarde, dient al lang iedereen die ervoor kiest deze helder brandende steen in hun leven te verwelkomen. Hier zijn alle heldere en vurige voordelen van de helende eigenschappen van Rode Jaspis, die een gevoel van evenwicht teweegbrengen in zowel uw emotionele als fysieke welzijn...

 

🧘‍♂️ Fysieke genezende eigenschappen

• Houdt de bloedcirculatie sterk
• Brengt seksuele energie in evenwicht

Rode Jaspis is een zeer beschermende steen die bekend staat om zijn bescherming tegen allerlei soorten bedreigingen. Dit was de reden waarom het zo'n populair kristal was voor krijgers of mensen op het slagveld. Het weert niet alleen gevaar af, om nog maar te zwijgen van elektromagnetische smog en vervuiling, maar het staat er ook om bekend dat het de bloedcirculatie sterk houdt en het lichaam in een constante staat van ontgifting houdt.

Of je nu verlegen bent als het om seksuele ontmoetingen gaat of zelfs overdreven agressief bent – Rode Jaspis kan over de hele linie worden gebruikt om seksuele problemen bij koppels en individuen te helpen genezen. Het vergroot de kracht van tantra, het bevordert de seksuele interesse en compatibiliteit met je partner, en het stimuleert individuele stimulatie die leidt tot creatieve moed, een vurige passie en een gezonde houding ten opzichte van seks.

 

🥰 Mentale en emotionele helende eigenschappen

• Verfijnt focus en kracht
• Helpt gevoelloosheid te overwinnen

Rode Jaspis, ook bekend als de Endurance Stone, nodigt je uit om je focus en kracht te behouden, ongeacht welke taak je ook doet, vooral in tijden van stress. Voor degenen die het gevoel hebben dat hun geest en energie uit hun focus raken, kan Rode Jaspis je terugbrengen. Het is een uitzonderlijk hulpmiddel om te gebruiken als onderdeel van je meditatiebeoefening, omdat het naast uithoudingsvermogen in moeilijke situaties ook sterke spirituele eigenschappen heeft.

Als je uit een chaotische tijd in je leven kruipt, kan Rode Jaspis worden gebruikt als onderdeel van het goddelijke genezingsproces. Het is een steen die diep verbonden is met de wortels, wat betekent dat hij je vasthoudt aan de aarde onder je voeten, waardoor je de kracht krijgt om sterk te staan terwijl je je ziel vernieuwt en nieuw leven inblaast. Als er ooit een tijd was om een nieuw leven in te blazen, werkt Rode Jaspis als de kalender omslaat.

Als je het gevoel hebt dat je een beetje gevoelloos door het leven gaat en moeite hebt om creativiteit aan te wakkeren en je innerlijke vuur van zelfvertrouwen aan te wakkeren, dan kan Rode Jaspis je helpen om je persoonlijke passieniveau te verhogen. Passie geldt voor alles, niet alleen voor wat zich tussen de lakens afspeelt. We hebben passie nodig om een vervullend leven te leiden; of dit nu passie en enthousiasme is voor persoonlijke relaties, voor het werk dat we doen, de reizen die we maken of de manieren waarop we ervoor kiezen onze tijd door te brengen. Rode Jaspis kan de vonk in je leven weer aanwakkeren en je emotionele stabiliteit schenken.

 

🌹 Metafysische eigenschappen

• Verbonden met de basischakra's
• Kan de Kundalini-slang opwekken

Rode Jaspis is verbonden met de basischakra's en daarom heeft het zulke sterke beschermende eigenschappen. Het helpt ons om ons geaard te voelen in deze wereld en heeft een griezelig vermogen om onze levenskracht aan te wakkeren door stagnerende energie uit al onze energiepunten te schudden – van de Sacrale Chakra tot de Hartchakra. Naast het stimuleren van onze levensenergie, staat Rode Jaspis ook bekend om het opwekken van je kundalini-slang. De kundalini-slang spreekt tot de energie die zich aan de basis van onze ruggengraat bevindt. Wanneer deze energie uit de slaap wordt gewekt, kan deze spiralen door ons lichaam veroorzaken en tot een diep spiritueel ontwaken leiden.

Als je het moeilijk vindt om stand te houden of dingen onder ogen te zien die moed en kracht vergen, dan kan Rode Jaspis je dat vuur in je buik schenken. Dit is een steen die je innerlijke kracht aan het licht brengt en daarom is het zo’n goede keuze voor mensen die met uitdagingen te maken hebben.

 

 ⋰ Rode Jaspis Ruw (Mercy) 

 ⋰ Rode Jaspis Trommelsteen (Mercy)