Protection


Het gebruik van wierook en heilige kruidenrook, om te reinigen en te zuiveren tijdens ceremonies of rituelen, is al eeuwenlang een onderdeel van vele culturen over de hele wereld. Smudging, of het verbranden van salie, is een bekender ritueel dat afstamt van inheemse culturen. De sjamanen gebruikten gedroogde salie op hun vuur als onderdeel van een ritueel om verbinding te maken met de geestenwereld. De rook van de wijze zuivert en maakt alle negatieve energie of ziekte vrij uit het energieveld van een persoon of ruimte. "Smudging verenigt onze geest, lichaam en ziel en centreert ons tot één wezen." 

⋰ Spulletjes (Mercy) 


WITTE SALIE
Salvia apiana, of Witte Salie, is afgeleid van het Latijnse woord "salvare" wat betekent "genezen" of "zich goed voelen en gezond zijn".​ Je heilige ruimte, je huis en vooral je lichaam besmetten, is als het nemen van een energieke douche. De rook verandert de ionische samenstelling van de lucht en heeft een groot effect op het verminderen van stress en het vrijgeven van wat ons welzijn niet langer dient.


ZET EEN INTENTIE IN JE HEILIGE RUIMTE EN STEEK EEN KAARS AAN
Gebruik de kaars om je salie aan te steken. Kijk bij het aansteken van de salie in de richting van het Oosten, wat een nieuw begin of geboorte betekent. Was uw handen in de rook voordat u wat naar uw ogen, oren en mond brengt. Laat dan de rook over je hoofd en lichaam zweven. Begin door de rook via je linkerarm omhoog te brengen (om kracht in te brengen) en langs je rechterarm (om een ​​deel van jezelf te geven). Breng de rook dan naar je hart en langs je benen. (Ik vind het ook leuk om de onderkant van mijn voeten te doen, om de energie vrij te maken voor aardingsdoeleinden). Doof de salie als je klaar bent. Zeg zelf een persoonlijk gebed en spreek uw dankbaarheid uit voor uw zegeningen in het leven. Loop door het huis om overtollige rommel te verwijderen. Open alle deuren en kasten en druk op de bel om alle aanwezige energie te wekken. Ga naar je altaar, een favoriete plek of het midden van je huis, en plaats de salie in je vuurvaste schaal of schaal zodat hij de as opvangt als hij verbrandt. Brand een kaars, stel een intentie in en steek dan de salie aan met de kaars. Kijk naar het oosten om de salie aan te steken, wat de richting is van het begin of de geboorte. Blaas de brandende salie uit zodat de sintels gloeien en er rook opstijgt. Breng met beide handen de rook in uw hart, over uw hoofd en langs de voor- en achterkant van uw lichaam om uzelf te reinigen voordat uw wijze uw ruimte reinigt. Begin op het laagste niveau van je ruimte, ga van kamer naar kamer met een veegveer. Laat de rook alle vier de hoeken van de kamer binnenstromen en zorg ervoor dat je de schaduwruimtes zoals de kasten en kasten reinigt. Reinig waar de muren het plafond raken. Richt de rook vervolgens via de ramen en deuropeningen naar buiten. Terwijl je je ruimte besmeurt, zeg dan hardop of houd vast aan de intentie van het reinigende gebed. Als je klaar bent, blus je je salie door hem in vuil of zand te wrijven of in je vuurvaste kom te stampen. Breng je schelp en salie terug naar je altaarruimte en geef dankbaarheid voor de genezing ervan. Gebruik geen water om de Salie uit te maken.

FLORIDA WATER
Een eau de cologne dat in Zuid-Amerika veel wordt gebruikt door sjamanen voor reinigings- en genezingsrituelen. Zoals zegeningen en bescherm rituelen  tot offergaven voor de voorouders, tot genezing en het verwijderen van negativiteit. Wordt gebruikt om aura's en kristallen te reinigen, en wordt vaak gebruikt om objecten te zegenen voor bescherming en geluk. Het is een krachtig hulpmiddel voor het spiritueel reinigen van uw huis na een moeilijke tijd, of wanneer u te maken heeft met extreem negatieve entiteiten. Water uit Florida zorgt voor een aura van algehele zegen. Als je Florida Water graag in een rituele setting gebruikt, is het een goed idee om wat in een kleine verstuiver te bewaren die je mee kunt nemen.

*De combinatie van Florida Water en Palo Santo zorgt voor een geweldig alternatief voor Sage Smudging.