Meditatie


Meditatie is eigenlijk altijd al een onderdeel geweest van spirituele en religieuze praktijken zolang de mensheid de geschiedenis heeft vastgelegd. Er is jaren van vaste oefening voor nodig om uren achtereen zo'n gemoedstoestand aan te houden. Meditatie is echter iets dat niet alleen gemakkelijk voor iedereen toegankelijk is, maar je doet het misschien al zonder het te beseffen. Meditatie betekent eenvoudigweg nadenken of overwegen.

WORLDWIDE
Overal ter wereld bestaat het onder veel verschillende namen, maar het idee is hetzelfde: een gemoedstoestand ingaan waar het gemakkelijk is om je op één ding te concentreren. Als je ooit hebt gemerkt dat je voor langere tijd aan het dagdromen bent, mediteer je. Hetzelfde is wanneer je een boek leest en je de tijd uit het oog verliest. Het is volkomen natuurlijk voor je geest om in een trance te glijden en het huidige moment los te laten. Wanneer men opzettelijk meditatie beoefent, gaan ze een discipline aan om hun lichaam en geest te trainen. Deze oefening kan op veel verschillende manieren worden toegepast: ontspanning, contact maken met engelen, energie opbouwen, verlichting of zelfbeschouwing, om er maar even een paar te noemen. 


MEDITATIE IS BEWUST-ZIJN
Wanneer we mediteren, besteden we een bepaalde hoeveelheid tijd en moeite aan het zo aandachtig mogelijk te zijn. Om dit te doen, kiezen we een meditatieobject, de adem  bijvoorbeeld en letten erop. We kunnen op een kussen of een stoel gaan zitten, rechtop en stil blijven staan ​​en eenvoudig onze geest op de adem laten ''rusten''. Adem in, we zijn ons ervan bewust dat we inademen. Adem uit, we zijn ons bewust dat we uitademen. Maar de meesten merken al snel dat de geest niet stil blijft zitten. 
Hoe komt dat? Dat is verstand! Het is volledig creatief en wil zichzelf laten horen. Het geven van ruimte om zichzelf te uiten is de eerste stap om kennis te maken met de geest en te leren zijn kracht te gebruiken. Wanneer we ons realiseren dat we uit onze adem zijn afgedwaald, nodigen we zacht maar krachtig de geest uit om terug te komen. En dan dwaalt de geest uiteindelijk weer af. En we brengen het terug, keer op keer. Dit is de beoefening van opmerkzaam / bewust zijn, van meditatie. 


KRISTALLEN & MEDITATIE
Het gebruik van kristallen voor meditatie is een krachtig hulpmiddel om je meditatie te versterken en om een ​​specifiek resultaat te bereiken tijdens je meditatie. Op spiritueel niveau kan mediteren met kristallen helpen om je bewustzijn te verhogen, je intuïtie te versterken en inzicht te verschaffen. Elke steen of kristal kan worden gebruikt voor meditatie. Kristallen zijn de hulpmiddelen om je te helpen met het starten en onderhouden van je meditatie, verbinding te maken met een specifieke intentie of doel en naar diepere staten van meditatie te gaan. Hoe meer je begint te mediteren met kristallen, hoe meer je verschillende energieën wilt ervaren.


MINDFULNESS MEDITATIE
Een eenvoudige meditatie die iedereen kan doen is een mindfulness-meditatie. Waar je ook bent, kijk gewoon rond. Let op alles wat je omringt. Besteed aandacht aan de kleuren, texturen, vormen en lijnen. Luister vervolgens naar alle geluiden. Let op de geuren, de luchttemperatuur en wees je bewust van je ademhaling, het gevoel dat je voeten de grond raken, en wees getuige van alles dat je omringt. Sta jezelf toe om gewoon te observeren en een deel van het moment te worden. Deze eenvoudige meditatie kan je op vele manieren helpen. Er zijn veel voordelen voor de fysieke gezondheid van meditatie: vermindering van stress en angstverlagende stresshormonen zoals cortisol en adrenaline. Deze stresshormonen kunnen het immuunsysteem verzwakken waardoor het moeilijker wordt om ziektes te bestrijden. Bovendien hebben verhoogde stressniveaus extra negatieve effecten door het hele lichaam. Het regelmatig beoefenen van een ontspanningsmeditatie kan deze negatieve effecten verminderen of zelf verhelpen. Meditatie, als spirituele oefening, gaat meer over werken met de geest en trainen in bewustzijn.  Eenvoudig werken met de geest leidt tot een verbeterd gevoel van aanwezigheid, kalmte, opmerkzaamheid en een toename van waardevolle menselijke kwaliteiten zoals empathie en geduld.

Healing Column Of Light
Audio – 27,9 MB 238 downloads