Edelstenen Kleuren


⋯ KORTE SAMENVATTING 

➵ Rode Edelstenen

Rode edelstenen zijn eigenlijk vrij zeldzaam, en is een van de zeldzaamste kleuren in de Edelstenenwereld. Rode edelstenen zijn robijn, spinel en granaat. Er is een hele fijne rode toermalijn (ook wel rubelliet genoemd), maar deze wordt niet vaak gevonden. Rode helende stenen roepen passie, kracht en vastberadenheid op.  Ze moedigen ons aan om in onze persoonlijke kracht te stappen en de leiding te nemen over ons leven. De kleur rood is een emotioneel intense kleur, die onze meest fundamentele verlangens en behoeften stimuleert. Rode mineralen kunnen ons ook helpen om ons veilig, geaard en meer verbonden te voelen met ons fysieke lichaam. Ze kunnen ons helpen ons levend en wakker te voelen door onze energie vrijer te laten stromen. Rode helende kristallen herinneren ons eraan dat het een zegen is om te leven! Bovendien zijn al onze wildste dromen mogelijk als we de stap durven nemen.

➵ Roze Edelstenen

De meest populaire roze edelstenen zijn toermalijn en spinel. Kwa bekendheid Rose Quartz, Roze saffier is mooi maar zeldzaam, vooral in edelstenen met een gewicht van meer dan 1 karaat. Rhodolite-granaat heeft de neiging paarsroze te zijn. Vergeleken met andere kleuren is de lijst met roze edelstenen vrij kort. Nog meer roze edelstenen. Roze koraal,  Kunziet , Morganiet, Roze Topaas,  Roze Opaal, Roze Parel, Roze Zirkoon. Roze helende kristallen trekken romantische liefde aan en inspireren een grotere liefde voor de wijde wereld en alle wezens erop. Roze helende stenen roepen liefde en de zoetheid van het leven op. Ze verpakken ons in hun energie en beloven dat alles goed zal komen. Ze vertellen ons dat we mooi zijn en niet te vergelijken. De kleur roze is erg zorgzaam en zacht en vertegenwoordigt onvoorwaardelijke liefde en mededogen. Roze mineralen moedigen ons aan om liefde te geven en te ontvangen in gelijke mate. Ze herinneren ons er ook aan om net zo veel van onszelf te houden als van anderen. Ze bieden geschenken van genezing en begrip, evenals eenheid en verbinding met anderen. 

➵ Blauwe Edelstenen

De klassieke blauwe edelsteen is saffier. Diep verzadigd blauw komt ook voor in spinel en kyaniet. Er zijn een aantal keuzes in de lichtere variant, waaronder topaas, zirkoon en aquamarijn. Tanzaniet en ioliet zijn meer violetblauw, terwijl Paraiba-toermalijn, apatiet en fluoriet de neiging hebben blauwgroen te zijn. Bekende blauwe edelstenen zijn: Blauwe saffier, Tanzaniet, Blauwe Topaas, Blauwe Zirkoon,  Kyaniet,  Larimar, Blauw Agaat, Apatiet, Auamarijn, Chalcedoon, Lapis Lazili, Sodaliet en Turkoois. Blauwe helende stenen roepen een zoete, zachte, sereniteit op. Ze begeleiden ons om betere communicators te zijn en om meer intuïtief te worden. De kleur blauw verhoogt ons gevoel van vertrouwen, onze bereidheid om eerlijk te zijn en ons vermogen om effectieve partnerschappen te vormen. Blauwe mineralen helpen ons ook om gefocust te blijven op wat het belangrijkst is en dienovereenkomstig te handelen. Ze bevorderen balans en innerlijke harmonie en helpen onze energie vrij te blijven stromen. Blauwe genezende kristallen moedigen ons aan op onze zoektocht naar waarheid en begrip, door ons te helpen angst los te laten en met grote integriteit te leven.

➵ Groene Edelstenen

De traditionele groene edelsteen is smaragd. Peridoot heeft de neiging olijfgroen te zijn, is een belangrijke edelsteen voor sieraden geworden. Nog meer groene Edelstenen: Groene Toermalijn,  Groene Agaat, Amazoniet, Groene Apatiet, Groene Fluoriet, Jade, Malachiet, Groene Saffier. Groene helende kristallen behoren tot de krachtigste stenen voor fysieke en emotionele genezing. Groene helende stenen roepen een warme en verzorgende energie op. Ze moedigen ons aan om vreugdevol te leven, om ons hart te laten zingen en om contact te maken met alle wezens, groot en klein. De kleur groen staat voor groei en vernieuwing, evenals een emotioneel evenwicht. Groene mineralen zijn vaak speelse steentjes die ons aanmoedigen om op te staan ​​en ten volle van het leven te genieten. Ze nodigen ons uit om moedig en wijs te zijn, in staat om dingen duidelijk te zien en gracieus vooruit te gaan.

➵ Gele / Goude Edelstenen

Citrien is de meest voorkomende gele tot gouden edelsteen, maar gele saffier is zeer gewild. Er zijn ook goede keuzes in hardere edelstenen zoals Beryl en Chrysoberyl. Canarische gele toermalijn uit Malawi is zeer zeldzaam. Geelgouden edelstenen:  Geelkwarts, Gele saffier, Goud,  Gouden Zirkoon, Gouden Beryl, Geel Opaal, Gele Agaat Gele Apatiet en Gele Toermalijn. Gele helende stenen nodigen ons uit om in onze kracht te stappen en onze eigen mythe te creëren. Gele helende stenen zijn helder en opgewekt. Ze schijnen Licht in de Duisternis en onthullen dat we niets hebben om te vrezen of te rouwen. De gele kleur staat voor geluk en een kinderlijke onschuld - ons hart en onze geest vervuld van vreugdevolle verwondering. Gele mineralen zijn ongelooflijk opbeurend en energiek, moedigen ons aan om meer te lachen, meer te spelen en vrolijk te zijn! Ze herinneren ons eraan om onszelf minder serieus te nemen en onze doelen na te streven met vreugde en een gevoel van avontuur.

➵ Violet / Paarse Edelstenen

De lijst met paarse en paarse edelstenen is vrij kort. Amethyst is het klassieke voorbeeld, hoewel fluoriet ook te vinden is in een amethistachtige paarse kleur. Er zijn prachtige violette tinten in spinel, toermalijn en saffier. Chalcedoon komt vaak voor in een unieke lavendeltint. Paarse helende stenen leren ons echt te zijn in elk aspect van ons leven en om met doel en overtuiging door het leven te gaan. Paarse helende stenen zijn spiritueel en mystiek. Ze roepen niet alleen de krachtige majesteit van de royalty's op, maar combineren dat gevoel van macht met de serene wijsheid van de heiligen. De kleur paars staat voor verbeelding, diepe inzichten en het vermogen om onze dromen te manifesteren en ze tot leven te zien komen. Paarse mineralen moedigen ons aan om meer onafhankelijk en verantwoordelijk voor onszelf te zijn. Ze tonen ons het pad naar verlichting en ware vrede.

➵ Oranje Edelstenen

Spessartite-granaat is de meest bekende oranje edelsteen, maar er zijn ook een aantal andere opties. Oranje saffier wordt geproduceerd door warmtebehandeling, terwijl de fijnere opaal opaal in tinten van geeloranje tot roodoranje voorkomt. Andere Oranje Edelstenen: Oranje Granaat, Saffier, Citrien, Agaat, Toermalijn, Zirkoon, Maansteen.  Oranje genezende kristallen helpen ons om ons af te stemmen op onze eigen diepste verlangens en verlangens, en dan ons de weg wijzen naar genezing en vreugde. Oranje helende stenen roepen een vreugdevolle en sensuele energie op! Ze nodigen ons uit om een ​​beetje belachelijk te zijn, om onze creativiteit los te laten en om buiten elk kader te denken. De kleur oranje staat voor geluk en vriendschap, evenals dat aangeboren gevoel voor intuïtie dat we vaak in onze buik voelen. Oranje mineralen zijn opbeurend, beschermend en moedigen ons aan trouw te zijn aan onszelf. Ze herinneren ons eraan meer te glimlachen en held van ons eigen verhaal te zijn, negativiteit los te laten en open te staan ​​voor spontaniteit.

➵ Witte Edelstenen

Deze categorie omvat zowel kleurloze edelstenen, zoals diamant, saffier, zirkoon en topaas, als witte edelstenen zoals opaal en maansteen. Natuurlijke witte edelstenen: Maansteen, Howliet, Witte Opaal, Wiite (clear) Quartz, Witte Topaas en witte Zirkoon. Witte helende stenen tonen ons de goddelijke bron die in ons leeft en verbindt ons met het goddelijke in alle dingen. Ze vertegenwoordigen zowel magie als intuïtie, samen met genezing en zelfactualisatie. Witte helende stenen zijn pure energie en vertegenwoordigen alles wat goed en mooi is in deze wereld. Ze inspireren een nieuw begin en een kans om te leven als ons Hoogste Zelf. De kleur wit betekent balans en verenigt de energieën van alle andere kleuren. Witte mineralen kunnen de energie van andere mineralen vergroten en kunnen ook een kalme en constante energetische aanwezigheid toevoegen. 

➵ Bruin / Bronze Edelstenen

Het is eerlijk om te zeggen dat bruin niet de meest populaire kleur in edelstenen is. Maar er zijn enkele opmerkelijke uitzonderingen, zoals het perzik-oranje-bronzen imperiale topaas. Bruine en bronzen edelstenen : Bruine Tijgeroog, Opaal Bruin, Bruine Maansteen, Bruine Rutielkwarts, Rookkwarts en Bruine Toermalijn.  Bruine genezende kristallen behoren tot de meest verstandige en charmante kristallen bondgenoten en hebben een sterk, maar subtiel energieveld. Bruine helende stenen roepen een kalme en vredige energie op. Ze moedigen ons aan om ons centrum te vinden en zich zowel in ons lichaam als op de aarde heerlijk geaard te voelen. De kleur bruin is zeer geruststellend en moedigt ons aan om praktisch, redelijk en verstandig te zijn. Bruine mineralen inspireren ons om authentiek en eerlijk te zijn. Ze herinneren ons er stil aan dat zolang we toegewijd zijn aan het bereiken van onze doelen, en stap voor stap vooruitgaan, we grote dingen kunnen doen!

➵ Grijs / Zilvere Edelstenen

Er zijn heel weinig edelstenen die overwegend grijs of zilver zijn. In onze ervaring is de meest populaire spinel, waarvan de schittering en enkele breking grijs en zilver op zijn best laten zien. Grijze en zilveren edelstenen: Hematiet, Labradoriet, Zilveren Parel. Grijze helende kristallen herinneren ons er zacht aan om vertrouwen te hebben in ons eigen vermogen om voor onszelf en onze wereld te zorgen. Grijze helende stenen roepen dezelfde energieën op als zwarte stenen, maar hebben de neiging iets zachtaardiger te zijn. Ze zijn aan de grond, beschermen en kalmeren. De kleur grijs stimuleert ook complex denken en volwassen emotionele intelligentie. Grijze mineralen helpen ons helder te denken en worden niet verzand in starre geloofsovertuigingen of emotionele reacties.

➵ Zwarte Edelstenen

Veruit de meest populaire zwarte edelsteen is toermalijn. De zwarte sterren saffieren alleen gevonden in Chanthaburi, Thailand zijn ook erg populair. Natuurlijke zwarte edelstenen : Zwarte Spinel, Obsidiaan, Zwarte toermalijn, Zwarte Saffier, Onyx en Zwarte Kattenoog.  Zwarte helende kristallen herinneren ons eraan dat we sterker zijn dan we denken en dat we de macht hebben om een ​​goed leven te creëren voor onszelf en anderen. Zwarte helende stenen roepen aarding en bescherming op. Ze hebben een constante ontspannende aanwezigheid die ons helpt kalm te blijven. De kleur zwart heeft ook te maken met mysteries en schaduwen, en moedigt ons aan diep in onszelf te kijken en de waarheid te verkennen met onwankelbare eerlijkheid. Zwarte mineralen helpen ons om ons veilig en sterk te voelen. Ze hebben ook de neiging om een ​​"zware" energie te hebben die ons kan helpen praktisch te zijn en ons te concentreren op oplossingen in plaats van alleen maar stil te staan ​​bij problemen.

Binnenkort ....