✴︎ Info 3e Oog Chakra

Het zesde chakra is het derde oogchakra - de poort naar al onze innerlijke wijsheid en de bron van onze intuïtie. Dit is waar we in contact komen met ons diepste innerlijke zelf en die paranormale krachten en spiritueel bewustzijn aanboren. Het derde oogchakra zit in het midden van het voorhoofd, net boven de wenkbrauwen. Het wordt geassocieerd met de kleur indigo of paarsblauw. Omdat het een brug is tussen de keel en de kruin, is het het kanaal van waarheid en visie.

Een open derde oog chakra kan ons helpen met helderheid, begrip, vertrouwen op onze buik en naar binnen kijken voor alle antwoorden en begeleiding die we nodig hebben. Dit chakra is verbonden met onze denkprocessen en onze ogen, oren, ruggenmerg en neurologische gezondheid. Kristallen die passen bij het derde oog chakra hebben hoge vibraties en intuïtieve krachten.


BALANS

➤ Tekenen van een onevenwichtig derde oog chakra kunnen slecht zicht zijn, wantrouwen in je eigen beslissingen, gebrek aan creativiteit en onvermogen om je te concentreren.

➤ Tekenen van een gebalanceerd derde oog chakra kunnen verbeeldingskracht, intuïtie, helderheid, diepte van innerlijke wijsheid en vertrouwen in de eigen gedachten zijn.

Edelstenen

Krachtige edelstenen die de pijnappelklier stimuleren en ons helpen verbinding te maken met onze eigen wijsheid, zijn de beste keuzes voor het derde oogchakra. Je wilt stenen die alles te maken hebben met het opwekken van helderziende eigenschappen, het oproepen van de mystiek en het naar binnen richten van je blik voor een diepere visie. Kijk eens naar deze onberispelijke kristallen voor het derde oog chakra.

 

Amethist
Het is geen verrassing dat de vrede en wijsheid liefhebbende serene steen van Amethist bovenaan deze lijst staat. De paarse aangedreven edelsteen is zonder twijfel gestapeld met derde oog chakra en kruinchakra vibes. Amethist is de sublieme steen van spiritualiteit en het zal er alles aan doen om je klaar te stomen voor dat grote ontwaken. Amethist kalmeert frustraties, neemt hoofdpijn weg en brengt een zoete, zalige slaap. Al deze fysieke factoren kunnen een directe invloed hebben op ons vermogen om ons derde oog aan te boren en toegang te krijgen tot ons eigen zelfgevoel. Amethist wekt paranormale vermogens op en nodigt je altijd uit om hoger en hoger te springen totdat je het toppunt van je eigen mooie wezen bereikt. 

 

Lapis Lazuli
Waarheid en bewustzijn worden weerspiegeld in de glinsterende blauwe en gouden tinten die de indrukwekkende steen van Lapis Lazuli aankleden. Vol zielrijke energie, Lapis is een lichtdrager en houdt ervan om een open en eerlijk gesprek op gang te brengen. Vanwege zijn aanbidding om met authenticiteit te spreken, is het een juweel van het keelchakra, maar het werkt ook zijn magie uit op het derde oogchakra en het kruinchakra. Het trekt je naar binnen met zijn visionaire krachten en geeft je alles wat je nodig hebt om je diepste intellect op te wekken, aan de draden van wijsheid te trekken en die visies aan te boren die een duidelijk perspectief en krachtige probleemoplossing zullen geven. 

 

Labradoriet
Duizend kleuren flitsen onder het spiegelende oppervlak van de mooie Labradoriet. Eén blik op deze steen en je voelt de mystieke magie in elke hoek kruipen. Labradoriet is een keelchakrasteen, die ervoor zorgt dat je stem helder is en verbonden is met het hart. Het is ook een kroonchakrasteen, die je sterfelijke zelf verbindt met de pracht van het wijdere universum. De steen van transformatie is ook een derde oog chakra edelsteen, omdat het je helpt om door veranderingen heen te gaan met behulp van wijsheid, innerlijke kracht en een beter begrip van het grotere geheel. Een andere geweldige eigenschap van Labradoriet is het feit dat het je gehuld houdt in bescherming wanneer je je openstelt voor je paranormale krachten. 

 

Sodaliet
Sodaliet is bespat met oceaanenergie en trekt je naar nieuwe diepten. Deze nieuwe diepten zijn niet bedoeld om je te overweldigen of ervoor te zorgen dat je tegen de oppervlakte trapt, maar zijn hier om je op te frissen en je terug in je kracht te brengen. Sodaliet is een slimme keelchakrasteen in combinatie met een hogere vibrationele derde oogchakrasteen. We weten allemaal dat deze bekroonde combinatie perfect is om je uit het negatieve naar het positieve te brengen en ervoor te zorgen dat je verbonden blijft met je innerlijke waarheid. Sodaliet geeft ook een gevoel van logica. Het is een juweeltje dat je oproept om je rechter- en linkerhersenhelft in evenwicht te brengen om naar situaties te kijken zonder meegesleurd te worden. 

 

Azuriet
Bling in blauw en met veel verheven verbindingen, is Azuriet een favoriete steen voor het aanboren van die paranormale gaven, het verfijnen van je visie en het uitnodigen van kosmische verbindingen in je wereld. Dit derde oog chakra kristal is een emotionele reiniger en verbindt ons hartchakra met het derde oog. Wanneer beide chakra's een stralende energiestroom kunnen delen, herinnert het ons eraan dat we altijd de bron van onze eigen wijsheid zijn en dat hoe meer we oefenen met luisteren naar het lichaam, hoe beter we zijn toegerust om in vredige kracht te zitten en onze waarheid te spreken. 

 

Zwarte Obsidiaan
Hoge trillingen die van de grond tot de kruin murmelen, de Black Obsidian steen is een trooper. Deze edelsteen werkt op alle fundamenten, reinigt en stabiliseert de wortelchakra, schudt die zonnevlechtchakra wakker en moedigt je derde oogchakra aan om zijn wijsheid te omarmen. Deze donkere steen is geweldig in het verwijderen van giftige vibes en het helder laten schijnen van je aura. Het draait allemaal om het verbreken van negatieve gehechtheden, zodat je door de andere kant kunt breken. De spiegelachtige magie nodigt je uit om verder te kijken, dieper te kijken en de krachtige waarheid niet uit de weg te gaan. 

 

Citrien
Zonnig en helder, Citrien is een en al gouden vibes en glorie. Hoewel we de zomerse zoetheid van Citrien vaak meer koppelen aan die lagere chakra's en fysieke energiepunten, heeft deze edelsteen ook een impact op het derde oogchakra. Onthoud dat alles met elkaar verbonden is. Omdat Citrien de passie, creativiteit en het vertrouwen aanwakkert die te vinden zijn in onze zonnevlechtchakra en onze sacrale chakra, leiden deze eigenschappen ook tot een dieper gevoel van eigenwaarde en wijsheid. Alleen door onze vreugde te kennen, kunnen we leren over de diepten van onze eigen ziel en dit is precies hoe Citrien aan het werk gaat. 

 

Bergkristal
De meester-genezer, Bergkristal, schudt al die blokkades los die je verstoppen. Zoals de naam al doet vermoeden, is Bergkristal helderheid en heldere kennis. Het gaat aan het werk op alle chakra's om ervoor te zorgen dat energie met gemak en gratie stroomt. Het is een brenger van licht, kennis en bekende intuïtie. Al deze eigenschappen werken als een charme als het gaat om het derde oog chakra en wanneer we ons van top tot teen verbinden met onze energie, hebben we een betere kans om een hoger bewustzijn te verkrijgen en onze gelukzaligheid te volgen. 


Ioliet
De steen van muzen, de ingewikkelde Iolite edelsteen is net zo mooi in stemming als in make-up. Dit sprankelende violette of blauwe kristal is vaak verbonden met het kruinchakra, maar is ook een opener van het derde oog. Bij Iolite draait alles om balans en het naar een middenweg brengen van je emoties, zodat je je niet laat leiden door spontane stemmingen, maar in plaats daarvan die diepere kennis gebruikt om toegang te krijgen tot de antwoorden die je al hebt. Naast het balanceren van mannelijke en vrouwelijke energie, zal Iolite ook visioenen opwekken en astraal reizen aanmoedigen. Het is niet alleen de steen van muzzen, maar het is ook een juweel van glorieuze verkenning. 

 

Lepidoliet
Perfecte roze en paarse accenten vermengen zich in de magie van de Lepidoliet steen. Dit juweeltje is zo rustgevend dat het geen wonder is dat het beroemd is om zijn hoge lithiumgehalte. Voor degenen die vinden dat de sleur van angst en donkere depressie hen ervan weerhoudt om hoger te denken, kan Lepidoliet het licht zijn dat je nodig hebt. Deze kruinchakra en derde oog chakra steen is een feest van goede vibes. Het brengt hormooncycli in evenwicht, stabiliseert lichaam en geest en maakt gebruik van die krachten van intuïtie en vertrouwen, om nog maar te zwijgen van het vermogen om eindelijk onze plaats in dit kosmische universum te vinden. 

 

Maansteen
Roep de crone energie van de Maansteen aan en laat het licht in je hart. Dit pareltje straalt met zijn wijze vrouwen vibes. Dit is een steen die niet bang is om je diep uit te nodigen, net als de prisma's van de nacht, het herinnert ons eraan dat wandelen door licht en schaduw ons naar onze waarheid zal leiden. Maansteen ruimt het hartchakra op, straalt met zeldzame energie om je kruinchakra met het universum te verbinden, en stemt zich ook af op je derde oogchakra. Deze lichtgevende edelsteen is een steen van een nieuw begin, het wil dat je paden van waarheid en doel bewandelt en je natuurlijke gevoel van harmonie en kalmte vindt. 

 

Paarse Fluoriet
Paars fluoriet weerspiegelt de regenboog en wervelt in krachtige tinten violet licht en glinstert met sublieme beloften aan zowel het kruinchakra als het derde oogchakra. Dit is een steen van mentale uitmuntendheid en staat bekend om het slijpen van al het gereedschap in je doos, zodat je een leven kunt leiden op de lauweren van precisie en doelgerichtheid. Door alle creatieve blokkades los te schudden, je uit te nodigen om de ragfijne dromen om te zetten in goodies, en je al dat vertrouwen en geloof in je innerlijke stem te geven, zorgt dit paarse juweeltje ervoor dat je klaar bent om vooruit te komen en je grootste leven te leiden.

 

Zwarte Toermalijn
Zwarte Toermalijn, een stevig aardende wortelchakrasteen, is een snelle wortelchakra-genezer, maar stuurt ook die goddelijke energie van wortel naar opgang. Deze donkere en krachtig beschermende steen zorgt ervoor dat je voor altijd beschermd bent. Naast het onder controle houden van dat wortelchakra, brengt zwarte toermalijn focus, mentale helderheid en balans in je geest. Wanneer we ons veilig, solide en zeker voelen van onze positie in deze wereld, helpt dit ons om uit de overlevingsmodus te komen en naar diepere wijsheid en hoger denken te gaan.

 

Kyaniet
Verwelkom een verschuiving in perceptie en omarm alle zielssteun waar je om zou kunnen vragen als je gek wordt op Kyaniet. Deze liefdevolle steen verschuift de stemmingen van de zoute hemel en gaat voor altijd over de magie die gepaard gaat met het genezen van het hartchakra, het reinigen van het keelchakra en het ontwaken van je derde oogchakra. Deze steen heeft alles te maken met zelfontdekking (maar op een zachte manier) en nodigt je uit om weg te zinken in een diepere meditatie wanneer je wat tijd en ruimte nodig hebt. Het scherpt ook de geheugenvaardigheden aan en helpt je te leiden naar logischer denken wanneer je probleemoplossing uit balans is en meer verbonden is met emotionele overdrive. 

 

Turkoois
Een talisman voor reizigers en een steen die geluk en overvloed oproept, het weelderige water van de turkooizen steen is een ware traktatie voor het derde oogchakra en ook voor het keelchakra. Dit totaal kalmerende kristal spoelt alle schakeringen van zorgen en angst weg en geeft je de moed om je stem te bezitten. Het is een steen die waarde hecht aan wijsheid, waarheid, hoger denken en hemelse communicatie. Turkoois wil ook dat je mededogen naar binnen keert, omdat dit ons helpt om flexibel, zacht en wijs te blijven in een wereld van scherpe randen.