De Allernieuwste Superfoods


WAT ZIJN SUPERFOODS?
Superfoods zijn voedingsrijke voedingsmiddelen die als bijzonder gunstig worden beschouwd voor de gezondheid en het welzijn. Van deze krachtige voedingsmiddelen is bekend dat ze hoge doses antioxidanten, polyfenolen, vitamines en mineralen bevatten die ons kunnen helpen ziektes af te weren en een langer gezonder leven te leiden.


WELKE ALGEN ZIJN EETBAAR?

Er zijn vier hoofdsoorten eetbare algen: blauwgroen, die je in de winkel zult bespioneren als chlorella of spirulina; bruin, zoals kelp, kombu wakame en arame; groen, waaronder zeedruiven en zeesla; en rood, zoals nori, dulse en Iers mos. Houd er echter rekening mee dat er binnen de hoofdtypen veel meer variëteiten zijn.

HOE SMAKEN ALGEN?
De verschillende soorten algen hebben onderscheidende smaakprofielen. Blauwgroene mico-algen worden niet vaak geconsumeerd zoals ze zijn en zijn redelijk veelzijdig dankzij hun nogal neutrale smaak. De grotere zeewiersoorten zoals kelp en nori hebben een zilte, zoute smaak die bijna lijkt op het eten van een stuk van het strand (op de best mogelijke manier). Er wordt zelfs gezegd dat Dulse naar spek smaakt, maar we laten jou de rechter daarvan.

ZIJN ALGEN GOED VOOR JE?
Algen zijn rijk aan voedingsstoffen en worden vaak aangeprezen als superfood, maar de gezondheidsvoordelen worden niet volledig begrepen. De meeste eetbare algen bevatten grote hoeveelheden vitamines en mineralen, waaronder foliumzuur, ijzer, zink en magnesium. Spirulina en chlorella staan ​​ook bekend om hun hoge eiwitgehalte en sommige kelp bevat veel calcium. De voordelen van voedingsstoffen worden een beetje duister als we kijken naar hoe en of ons lichaam de vitamines en mineralen die algen bevatten, kan afbreken en opnemen; zelfs binnen de soorten, zoals chlorella of kelp, zijn er meerdere soorten, elk met hun eigen minerale samenstelling. Algen zijn echter meer dan de gezondheidsvoordelen een van de oplossingen die worden aangedragen voor de uitdaging hoe we een groeiende wereldbevolking voeden zonder de klimaatcrisis te vergroten, omdat er niet veel middelen voor nodig zijn om te produceren en wanneer gekweekt kan helpen om te verbeteren waterkwaliteit en zelfs het broeikasgas, kooldioxide, absorberen.


HOE KAN JE HET GEBRUIKEN IN JE ETEN?

Er zijn zoveel manieren waarop u voedselproducten uit algen kunt eten. Als algen nieuw voor je zijn, is de gemakkelijkste manier om te beginnen door Spirulina- of Chlorella-poeders toe te voegen, van Mattisson Healthstyle, tot een smoothie voor een proteïnekick, of door gedehydrateerde kelp te gebruiken als smaakmaker voor alles, van eieren tot soepen. "Als smaakmaker kan het overal in"

WALGEN VAN ALGEN?
Zoetwateralgen, zoals chlorella, kunnen ook worden toegevoegd aan pesto, sauzen en zelfs guacamole. Chlorella-merk Sun Chlorella heeft zelfs udon-noedels gemaakt met chlorella en Flores heeft noedels gemaakt van de kelp die ze verbouwt. De diversiteit aan soorten en smaken van algen maakt het mogelijk om het in bijna elk type keuken te verwerken. Dit is misschien het moment om algen toch nog is te proberen. "De teelt van zeewier en algen belast het milieu weinig: er is nauwelijks grond, zoet water of fossiele brandstof voor nodig"