♑️ Sterrenbeeld Steenbok & Edelstenen


Kenmerken: Als Steenbok sta je bekend om je gedisciplineerde en ambitieuze karakter, waarbij je vaak blijk geeft van sterke leiderschapskwaliteiten en een praktische benadering van het leven.

Top Geboortestenen: Je belangrijkste geboortestenen zijn granaat, dat toewijding en doorzettingsvermogen symboliseert, Onyx voor het aarden en versterken van je vastberadenheid, en Malachiet om transformatie en emotioneel evenwicht aan te moedigen.

Kristallen Gebruiken: Draag deze edelstenen als sieraden of bewaar ze in je omgeving om hun energieën te benutten, te helpen focussen, je vastberadenheid te vergroten en je pragmatische aanpak te ondersteunen om je doelen te bereiken.

Wat is de Geboortesteen van de Steenbok?

Steenbok is het 10e teken van de dierenriem. De geboortesteen van de Steenbok is de Granaat. De Granaat is een kostbare rode edelsteen. De betekenis van granaat is toewijding en creativiteit. Steenbokken worden geboren tussen 21 december en 19 januari. Het Steenbok-element is aarde, de heersende planeet is Saturnus en het symbool is de zeegeit.

 

Net als alle glorieus geaarde aardetekens, zijn Steenbokken verre van wispelturige wezens, maar geven ze er de voorkeur aan stoïcijns en zelfredzaam te blijven terwijl ze door deze wereld reizen. Met de heersende planeet Saturnus vernoemd naar de god van rijkdom en landbouw, is het geen verrassing dat Steenbokken een door en door ambitieus stel zijn. Ze geloven in hard werken, de klus klaren en groot denken als het gaat om welvaart. Vanwege al deze eigenschappen worden ze beschouwd als de volhardende realist en dit maakt ze goed in managementposities. In tegenstelling tot de luchtige sprookjestekens die hun leven lenen om te dromen, is de Steenbok hier om een leermeester te zijn en die toewijding te gebruiken om zo hoog mogelijk te klimmen.

 

Met de koppige helft van de geit en de staart van de vis, komt dit er allemaal op neer dat Steenbokken slim zijn in het beheren van hun emotionele en praktische kanten. Hoewel ze kunnen worden gezien als koud en gedreven, zijn het gevoelige wezens in hart en nieren. Soms zijn Steenbokken niet zo goed in het positief uiten van hun emotionele kanten en kunnen ze net zo gemakkelijk overkomen als een perzik. Ze nemen het leven graag serieus en doen het niet goed als ze het gevoel hebben dat ze het mikpunt van de grap zijn. Wankelen in het rijk van een workaholic betekent ook dat Steenbokken zich een weg door het leven kunnen banen. Ze zijn altijd gedreven om hun best te doen en soms kan dit ertoe leiden dat dierbaren zich een beetje aan de kant geschoven voelen.

 

Om Steenbokken hun toppunt van emotionele gezondheid en welzijn te laten bereiken, hebben hun geboortestenen alles te maken met het aanmoedigen van balans, balans en meer balans. In staat zijn om effectief met werk te jongleren en meer ruimte te maken voor rust en spel, zal de ziel van de Steenbokken zeker verlichten. Ze profiteren ook van geboortestenen die helpen om ze van top tot teen te verwarmen en helende kristallen die hen in zichzelf laten ontspannen en een vorm van bescherming vinden, zodat ze door het leven en de liefde kunnen glijden zonder zich zo gebonden te voelen aan hun gevoel van gevoeligheid. Lees verder om erachter te komen welke geboortestenen het cijfer voor Steenbokken halen.

 

Edelstenen voor Steenbokken zijn er om negatieve energie weg te spoelen, positieve krachten op te wekken en diepe, oprechte kracht en genezing te geven, zodat deze focuszware zeegeiten niet het risico lopen op een burn-out. Geboortestenen van de dierenriem zijn een traditie die zo oud is als de tijd en er wordt gezegd dat ze intrinsiek en spiritueel verbonden zijn met bepaalde sterrenbeelden op een manier van voltooiing. Voor die Steenbokken die geluk willen, veel zelfliefde en hun volle leven willen leiden - kijk eens naar deze edelstenen die je zeker zullen laten stralen...

 

Rookkwarts

Rookkwarts, een kristal dat bekend staat om het doorbreken van het geluid, heeft misschien een wolkachtig uiterlijk, maar deze steen heeft de kracht van helderheid en helder zicht om je te helpen precies te bereiken wat je nodig hebt. De oude druïden noemden dit de steen van kracht, met zijn diepe kracht en het vermogen om met licht en vloeiendheid te bewegen, helpt het Steenbokken om op het goede spoor te blijven in plaats van verstrikt te raken in al te gecompliceerde denkpatronen.

Malachiet

Een andere diepe steen die fluweelgroene tinten oproept, Malachiet is een glorieuze bewaker van het hart. Dit betekent niet dat Malachiet muren opwerpt en je afsnijdt, maar meer dat het een toevluchtsoord van zelfonderzoek en zacht herkauwen creëert, waardoor het bewustzijn wordt vergroot, zodat de aanvallende Steenbokken kunnen zien waar ze misschien moeten vertragen en even de tijd moeten nemen om sterkere banden te smeden met de mensen om hen heen.

 Zwarte Toermalijn

Met een diepte van kleur en helende eigenschappen nodigt de Toermalijnsteen Steenbokken uit om er meteen in te duiken. Deze glinsterende steen heeft alles te maken met het aantrekken van overvloed en het brengen van perfecte welvaart aan de succeshongerige Steenbokken. Terwijl het past bij de natuurlijke vibraties van Steenbokken, helpt de Toermalijn dit doorzetter sterrenbeeld om hun eb en vloed op een positieve manier te vinden, waardoor het ego wordt genezen en innerlijke kracht en goedheid worden verhoogd.

Blauwe Saffier

Rechtvaardig en koninklijk, de kostbare steen van de Blauwe Saffier heeft alles te maken met pure gedachten en persoonlijke kracht. Deze steen deelt de heersende energie van Saturnus, de god die de nooit zeg nooit-filosofie deelt en toewijding om hard te werken en de klus goed te klaren. De glinsterende Blue Sapphire deelt ook de eigenschappen van een sterk zicht en het op orde houden van je innerlijke huis.

Obsidiaan

 Obsidiaan is een van de beste beschermende stenen waar je op kunt hopen en is een en al kracht en donkere dromerige kracht. Deze steen weet precies hoe hij je geaard en veilig en vrij van de gevoelens van psychische aanvallen moet houden. Omdat Steenbokken thought leaders kunnen zijn in het bedrijfsleven, zorgt deze steen ervoor dat je goed beschermd blijft tegen degenen die je mogelijk naar beneden kunnen trekken. Het beschermt je ook tegen gedachtepatronen van je eigen ziel, vooral op momenten dat je je onstabiel voelt of vastzit in negativiteit.

Lapis Lazuli

Mystiek en magisch, de Lapis Lazuli-steen helpt om een dromer te maken van de stoïcijnse en serieuze Steenbok. Lapis Lazuli, een steen van waarheid, visie en spirituele verwondering, is hier om de spirituele kant van je wezen te helpen voeden en om er zeker van te zijn dat die standvastige Steenbokken alle opties en elementen verkennen en zichzelf laten vliegen. Diep verbonden met het derde oog chakra, helpt Lapis je om verder te kijken dan wat er in de buitenwereld bestaat, door je aan te moedigen om diep te kijken en naar boven te kijken.